Søg med Firefox

Opdater din version af Firefox for at få de nyeste funktioner og sikkerhedsopdateringer.

Med Firefox er det nemt at søge på nettet, i dine bogmærker eller i din historik - det hele fra ét felt. Du kan oven i købet sætte din foretrukne søgetjeneste som standard-søgetjeneste og slå søgeforslag til eller fra.

Med Firefox er det nemt at søge på nettet, i dine bogmærker eller i din historik - det hele fra ét felt. Du kan oven i købet sætte din foretrukne søgetjeneste som standard-søgetjeneste, slå søgeforslag til eller fra og oprette søgegenveje.

Søgning fra adresselinjen

Adresselinjen kaldes "Awesome Bar", fordi du kan søge i alt fra den: Bogmærker, historik og søgetjenester, eller du kan indtaste en webadresse - det hele i ét felt. Du skal bare skrive i feltet i værktøjslinjen, så kan du vælge resultater fra din historik og dine bogmærker, eller du kan vælge at søge med flere forskellige søgetjenester. Du kan også bare trykke på tasten ReturnEnter, så søges der med din standard-søgetjeneste.

awesome bar 57

Du kan også benytte søgefeltet på værktøjslinjen eller søgefeltet på siden Nyt faneblad.

Efterhånden som du skriver, viser Firefox dig forslag fra din standard-søgetjeneste. Læs artiklen Søgeforslag i Firefox for mere information.

Søgning med søgegenveje

Hvis du ser et ikon af et forstørrelsesglas på en flise i afsnittet Mest besøgte websider, når du åbner siden Nyt faneblad, er flisen en genvej til en søgetjeneste. (Læs næste afsnit for mere om tilgængelige søgetjenester.) Klik på flisen med søgegenvejen, og indtast din søgeterm. Firefox placerer automatisk din søgegenvej i adresselinjen.

Fx62TopSites-SearchTiles

Hvis du vil fjerne en søgegenvej, skal du blot pege på flisen, klikke på ikonet med de tre prikker og så vælge Frigør fra menuen. Hvis du vil tilføje en genvej til en søgetjeneste, så peg på afsnittet Mest besøgte websider, klik på de tre prikker til højre, og vælg så Tilføj søgetjeneste. Læs dette blog-indlæg fra Mozilla for at læse mere om søgegenveje.

Bemærk: Du kan også tildele søgegenveje til andre søgetjenester. Læs artiklen Assign shortcuts to search engines for mere information.

Tilgængelige søgetjenester

Den danske version af Firefox leveres som standard med følgende søgetjenester:

• Google til at søge på nettet med Google
  • Bing til at søge på nettet med Microsoft Bing
  • Amazon.co.uk til at søge efter produkter i Amazon.co.uk-butikken
  • DuckDuckGo er en søgetjeneste til brugere, som ikke vil spores, når de søger

• Wikipedia (da) til at søge i den danske udgave af Wikipedia, den frie encyklopædi

Nogle af disse søgetjenester vises direkte som fliser på siden Nyt faneblad.

Tilpas dine søgeindstillinger: Hvis disse indstillinger ikke er de rigtige for dig, kan du nemt ændre dem. I artiklerne Skift dine søgeindstillinger i Firefox og Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox kan du læse, hvordan du gør det.
// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen, MadsHaupt. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.