Installer Firefox på Linux

Revisionsinformation
  • Revision id: 71287
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

At få installeret Firefox på din computer er dit første trin til at bruge den. Denne artikel viser dig hvordan Firefox installeres på Linux. For andre styresystemer, læs Installation af Firefox i Windows og Installation af Firefox på en Mac.

Mange Linux distributioner inkludere Firefox som standard, og de fleste har et pakkemanager system der let lader dig installer Firefox. Generelt skal du installer fra pakkemanageren. Pakkemanageren vil:

• Sikre at du har alle de nødvendige libraries
  • Installer Firefox på en måde der virker bedst med din distribution
  • Oprette genveje til at starte Firefox
  • Gøre Firefox tilgængelig for alle brugere på din computer
  • Gøre at fjernelse af Firefox vil virke på samme måde som fjernelse af andre programmer

Pakkemanageren har også nogle dårlige sider:

• Det er ikke sikkert den giver dig den seneste version af Firefox
  • Det kan give dig en version uden Firefox branding

Installer fra en pakkemanager

For at installer Firefox med en pakkemanager, læs dokumentationen til den Linux distribution du bruger.

Installer uden at bruge en pakkemanager

Komplette instruktioner til installation af Firefox udenfor pakkemanageren kan være tilgængelig på dit distributions support websted. For eksempel:

• Før du installer Firefox, sørg for at din computer har de nødvendige libraries installeret. Manglende libraries vil gøre at Firefox ikke virker.
  • Installationsfilen der leveres af Mozilla i .tar.bz2 format indeholder ikke kildekoder men præ-kompileret binære filer, derfor kan du simpelthen udpakke og køre dem. Det er ikke nødvendigt er kompilere programmet fra kildekode.
  • De følgende instruktioner vil installer Firefox i din hjemmemappe, og kun den aktuelle bruger vil være i stand til at starte den.
  1. Hent Firefox fra the Firefox download side til din hjemmemappe.
  2. Åbn Terminal og gå til din hjemmemappe: cd ~
  3. Udpak indholdet af den hentede fil: tar xjf firefox-*.tar.bz2
  4. Luk Firefox hvis den er åben.
  5. For at starte Firefox, kør scriptet firefox i mappen firefox: ~/firefox/firefox

Firefox burde nu starter. Du kan oprette et ikon på dit skrivebord for at køre denne kommando.

libstdc++5 fejl

Som bemærket ovenfor, skal du installer de nødvendige libraries for at Firefox kan virke. Mange distributioner inkludere ikke libstdc++5 som standard.

"firefox not installed" besked eller forkert version af Firefox ???starts???

Hvis Firefox er installeret ved at følge instruktionerne ovenfor, skal den startes (i en Terminal eller i en launcher på skrivebordet, for eksempel) ved at bruge kommandoen: ~/firefox/firefox

Hvis du prøver og starte Firefox i en Terminal med kommandoen: firefox, vil det enten starte den version af Firefox som pakkemanageren har installeret eller du vil få at vide at programmet ikke er installeret.