Prikaz označenih pitanja: Prikaži sva pitanja

firefox v.100 does not open links from thunderbird

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thun… (pročitajte više)

it happens after upgarde to v.100 every click in the link in thunderbird starts only new empty FF window instead of the link content in a new tab This is not on the thunderbird side, as when I set Chromium as default browser the link is opened correctly.

Asked by sebqas prije 1 sedmicu

Last reply by jonzn4SUSE prije 9 sati

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (pročitajte više)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr prije 5 dana

Last reply by Dropa prije 10 sati

Selectively allow websockets

Firefox supports Websockets, which allows servers to push arbitrary data to the client, instead of having to rely on polling methods via HTTP and JS. Whilst solving one p… (pročitajte više)

Firefox supports Websockets, which allows servers to push arbitrary data to the client, instead of having to rely on polling methods via HTTP and JS. Whilst solving one problem, it creates another. I do not like the idea that any website can just ask Firefox to make a persistent WS connection without my consent. The same is true for service workers, but (unlike websockets) i'm not at all interested in using those. Luckily there's a configuration option to disable support for websockets, network.websocket.enabled, wich is exactly what i've done.

Is there a way to selectively allow websockets, based on IP or domain? If not, why isn't there one? Am i really the lone outsider who's concerned about security?

Asked by BjornR1989 prije 16 sati

Last reply by cor-el prije 13 sati

How do you disable address bar suggestions *only* in private mode?

I want "Firefox Suggest" suggestions to operate like normal in regular windows, but not show up in private windows. Is this possible with an "about:config" tweak? … (pročitajte više)

I want "Firefox Suggest" suggestions to operate like normal in regular windows, but not show up in private windows.

Is this possible with an "about:config" tweak?

Asked by edisondotme prije 17 sati

Last reply by cor-el prije 17 sati

start up popup unwanted

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation"… (pročitajte više)

Hi, Could someone tells me how to deactivate the startup popup upon each firefox start which says (translated) "thanks this is 100th version of firefox, start navigation", or is it to stay until the 1000th annniversary ? Thanks

Asked by web55 prije 1 dan

Last reply by VincentLDQ01 prije 17 sati

  • Riješeno

Unable to play Twitter/Reddit/Facebook Video and GIFs on Firefox 99.0.1 (64-bit)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit). I am able t… (pročitajte više)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit).

I am able to play videos on Youtube but no video or GIF is playing on Twitter/Reddit/Facebook.

I have installed media codecs as per this fedora help

My autoplay setting look like as per the attached image. I do not have any extensions except Bitwarden on Firefox.

I also tried playing videos on Firefox 100 by downloading it directly from firefox website but faced the same issue.

Asked by Bhanu Magotra prije 3 dana

Answered by Bhanu Magotra prije 20 sati

i can't input chinese in this brower!!

Hello! When i installed Ubuntu22.04LTS on my PC. I found i can't input any chinese in this brower!!! I think is firefox use snap's wrong! Please fix it. Ubuntu 22.04 LT… (pročitajte više)

Hello! When i installed Ubuntu22.04LTS on my PC. I found i can't input any chinese in this brower!!!

I think is firefox use snap's wrong! Please fix it.


Ubuntu 22.04 LTS 64bit GNOME 42.1 X11 IBus 1.5.26

Asked by vzsxianggu prije 1 dan

Last reply by Dropa prije 20 sati

Ubuntu Firefox 100.0 all downloads fail immediately

Starting around v98.x, every attempt to download a file (eg with "Save Link as") immediately result in a Failed message in the download list. This happens despite the set… (pročitajte više)

Starting around v98.x, every attempt to download a file (eg with "Save Link as") immediately result in a Failed message in the download list.

This happens despite the setting "Always ask where to save files", though it doesn't matter. The Failed message appears before I am asked where the file should be saved.

Downloads work if I log in as another user.

If I restart firefox with "-safe-mode", I can do downloads. But not if I then start in regular mode.

The problem started in late March or early April 2022.

Extensions: Facebook Container, GNOME Shell integration, Hide Private Mode, IP Address and Domain Information, NoScript, TreeStyle Tab, uBlock Origin

Asked by pld2 prije 1 dan

Last reply by Terry prije 1 dan

"Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page)

Hi all. I've been having a problem with Firefox (version 100.0) where the entire "Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page). And… (pročitajte više)

Hi all. I've been having a problem with Firefox (version 100.0) where the entire "Forms and Autofill" section is missing from the Settings page (the Privacy... page). And of course since that's missing, the corresponding features don't work either. Specifically, I'm trying to get the browser to save my address and credit card info.

I've dug into this quite a bit with no luck. I've tried disabling all extensions. I believe it's supposed to work with native functionality and not require an extension.

I've looked at these articles:

https://support.mozilla.org/bm/questions/1220110 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1315704 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1324732 https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-doesnt-save-web-form-entries https://support.mozilla.org/en-US/kb/automatically-fill-your-address-web-forms https://wiki.mozilla.org/Firefox/Features/Form_Autofill

...which led me to verify that these settings are set correctly in about:config :

dom.forms.autocomplete.formautofill = true extensions.formautofill.available = on extensions.formautofill.creditCards.supported = on extensions.formautofill.creditCards.available = true extensions.formautofill.creditCards.enabled = true extensions.formautofill.creditCards.supportedCountries = US,CA,GB,FR,DE (I'm in the US) extensions.formautofill.addresses.supported = on extensions.formautofill.addresses.enabled = true extensions.formautofill.addresses.supportedCountries = US,CA extensions.formautofill.creditCards.hideui = false

The "about:policies#active" page says "The Enterprise Policies service is inactive", which I believe is the correct response.

The "Remember search and form history" setting is enabled.

On "about:support", the "Internationalization & Localization" items are all set to "en-US".

I don't know what else to look for. Very aggravating. Does anyone know how to make this work? It was working for me under Mint just a week ago, but I just switched to Manjaro in the last few days and I'd certainly like to avoid wiping my machine clean again.

Thanks for your help.

---scott

Asked by Scott Thomason prije 1 dan

Last reply by Scott Thomason prije 1 dan

Firefox: Unable to load module (PKCS11, DNIe)

Firefox is unable to load module I've been trying to setup a smartcard reading device, and I've gotten stuck twice on the same place. When it comes to configuring the Sec… (pročitajte više)

Firefox is unable to load module

I've been trying to setup a smartcard reading device, and I've gotten stuck twice on the same place.

When it comes to configuring the Security Device on Firefox, I can't access the .so file. Firefox merely shows the error "Alert: Unable to add module", but I've noticed that when I try to browse my files manually, trying to access the /usr directory returns an error (sometimes, I seem to not be able to get it consistently).

It also happens that the software I installed for the digital certificate tried to open an html with Firefox, which is located in /usr/share/, and Firefox doesn't seem to be able to load that either. It returns a "Can't open file".

Steps followed

  1. Open Firefox
  2. Settings → Privacy and Security → Security Devices → Load
  3. Insert path /usr/lib/libpkcs11-dnie.so and try to load (yes, I've checked that the file does actually exist)
  4. Receive Alert: Unable to add module error

Relevant information

   Ubuntu 22.04
   I'm on the latest snap version of Firefox: 100.0.1-1
   Trying to setup the digital certificate for my Spanish ID (DNIe)

Asked by jana.lauco prije 1 dan

PDFjs viewer does not honor "Download" setting and always saves to download folder

I have the Download setting set to "Always ask you where to save files" and PDF handling set to to "Open in Firefox" if I now click on the download button in the opened P… (pročitajte više)

I have the Download setting set to "Always ask you where to save files" and PDF handling set to to "Open in Firefox" if I now click on the download button in the opened PDF it automatically saves to the Download folder without asking, which is never what I want. If I set PDF handling to always ask, and open in Firefox from the dialog and press on the save button then I get asked where to save. This seems like a bug to me, as it is very surprising behaviour. Is there some way to always open the PDF in firefox but get asked where to save the pdf when pressing the download button in the PDF viewer?

Asked by jochen12 prije 2 dana

Last reply by Terry prije 2 dana

  • Riješeno

Add-ons don't work, and tabs crash, since update to F36

$ dnf list installed | grep firefox firefox.x86_64 100.0-4.fc36 Since upgrading to Fedora 36, Firefox seems to have stopped being stabl… (pročitajte više)

$ dnf list installed | grep firefox firefox.x86_64 100.0-4.fc36

Since upgrading to Fedora 36, Firefox seems to have stopped being stable at all. Having any add-ons enabled causes webpages to frequently break. Even in troubleshooting mode, I get a tab crash immediately on start, and infrequently during later browsing.

Troubleshooting mode has the same issues, trying a completely clean profile has the same issues. Chromium works with no issues.

See tab crash report here: https://pastebin.com/wNPFhpgN

Asked by zoknozelte prije 2 dana

Answered by FredMcD prije 2 dana

Firefox not rendering - profile

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile fo… (pročitajte više)

Hello, recently i installed Kubuntu 20.04 (KDE Plasma 5.18.8). I have this problem where firefox (version 100) is not rendering the window and i think it's the profile folder.

First i was thinking on the graphics. i have installed 'nvidia-driver-510'. I tried this Solution with no luck.

I have:

  • Intel HD Graphics 620
  • Nvidia MX130

I tried :

  • Renaming the folder '.mozilla' to '.mozilla_bak' works perfectly but i have to do this every startup, and firefox creates a new profile where i have to logon in every platform i use.
  • Downloading 'firefox-100.0.1.tar.bz2', it's the same, works fine with a new profile.

This lead me to the profile folder, running './firefox --profile ~/.mozilla/firefox/<profile_folder>' it's the same, not rendering the entire window. I dont know why my profile is causing this problem, i only use three addons: AdBlock, BetterTTV and FoxyProxy, i have the same problem even if i dont have these installed.

Asked by killuax prije 4 dana

Last reply by killuax prije 3 dana

I am trying to watch Channel 4 dramas which have DRM and cannot adjust my Firefox to allow me to do so. I am unable to click on to this corner and that corner and get the necesary sites to lift DRM. I am 80 years and not an adept 18 year old!

See above on Subject = inability on my laptop with Firefox provider to watch certain dramas/films on 4 due to DRM. My problem is trying to follow the instructions hither… (pročitajte više)

See above on Subject = inability on my laptop with Firefox provider to watch certain dramas/films on 4 due to DRM. My problem is trying to follow the instructions hitherto given. I just want to be able to access those sites with DRM overlordship getting in the way. I am an old man who is simple-minded, that is, not 18 years and adept at whizzing around laptops.

Asked by greerhart42 prije 3 dana

Last reply by James prije 3 dana

whatsapp web is not loading

my whatsapp web page doesnt load anymore and it just gets struck on a white screen, i have tried to delete cookies reinstall the browser but nothing happens. Im using end… (pročitajte više)

my whatsapp web page doesnt load anymore and it just gets struck on a white screen, i have tried to delete cookies reinstall the browser but nothing happens. Im using endeavor os

Asked by ujjvalk2003 prije 2 mjeseci

Last reply by ujjvalk2003 prije 3 dana

Firefox is asking password to show HTML source and shows old cached content.

Recently I have noticed that when I want to display HTML source of the page Firefox asks me to log to the site once again. WHY? I am already logged in. The page is alrea… (pročitajte više)

Recently I have noticed that when I want to display HTML source of the page Firefox asks me to log to the site once again. WHY? I am already logged in. The page is already loaded and displayed. So why it needs my password again?????

In some cases the page is actually loaded once again which can result in different content being displayed as "a page" and different as "a source" (if there is a dynamic insertion on the page changed on every get). But sometimes it shows old, cached source while the rendered page is already changed. I know that I can see actual content by using the Inspector but "show the source" function was more convenient. Now I can not believe that the "source" shown is a source of the actual "page" Such misfeatures make the function totally useless.

Firefox version 91.8.0esr for Debian.

Asked by jurkomp prije 3 dana

Last reply by cor-el prije 3 dana

  • Riješeno

I used to be able to go to another window by clicking on a subject in the search engine

Whether I was in the standard Firefox search window, or Google, or DuckDuckGo (my preferred choice), I was able to click on a specific topic in the search window and have… (pročitajte više)

Whether I was in the standard Firefox search window, or Google, or DuckDuckGo (my preferred choice), I was able to click on a specific topic in the search window and have it automatically open a new window within the Firefox window settings. I can no longer do this with Firefox 100.

Please fix!

Asked by George prije 3 dana

Answered by jscher2000 - Support Volunteer prije 3 dana