Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Email account disappearing from Panel

  • 8 odgovori
  • 1 ima ovaj problem
  • 1 view
  • Posljednji odgovor poslao poljos

more options

Dear colls, I am using OWL addon for access to company exchange account within the TB ... for last 14 days I am facing some strange issue, and can not find any solution nor explanation.

My exchange account was correctly set up via Thunderbird wizzard, using it for month or so without any problem. After restart of TB the account was NOT VISIBLE in the left panel nor in the account setting page. I do remove the "profiles" folder, set up again and see the account correctly, but again - after PC restarted, account missing. TB downgraded to version 78.6.1 - account visible (not deleting the "profiles" folder). After restart, again - not visible. I do have access to the exchange account calendar and if I check the "about:config" the account seems to be set-up....(items with the related account details present).

Now, when the account is not visible, and I try to add the account via the wizzard as I used to, I get the error, that the "server already exists"

The problem is, that the account is simply kept disappearing from the left, mail accounts panel. Do you have any suggestion?

Thank you very much for your help - really won´t to migrate...

Dear colls, I am using OWL addon for access to company exchange account within the TB ... for last 14 days I am facing some strange issue, and can not find any solution nor explanation. My exchange account was correctly set up via Thunderbird wizzard, using it for month or so without any problem. After restart of TB the account was NOT VISIBLE in the left panel nor in the account setting page. I do remove the "profiles" folder, set up again and see the account correctly, but again - after PC restarted, account missing. TB downgraded to version 78.6.1 - account visible (not deleting the "profiles" folder). After restart, again - not visible. I do have access to the exchange account calendar and if I check the "about:config" the account seems to be set-up....(items with the related account details present). Now, when the account is not visible, and I try to add the account via the wizzard as I used to, I get the error, that the "server already exists" The problem is, that the account is simply kept disappearing from the left, mail accounts panel. Do you have any suggestion? Thank you very much for your help - really won´t to migrate...

All Replies (8)

more options

Vytvorte si NOVÝ PROFIL Thunderbirdu. Na vytvorenie nového profilu môžete použiť odkazy v ponuke Štart - Spustiť (alebo iba WIN+R) a tu vypíšte: "thunderbird -p" - bez úvodzoviek a preverte, či problém pretrváva. Ak problém nepominie, tak sa môžete vrátiť k pôvodnému profilu tiež príkazom "thunderbird -p

http://imgbank.cz/images/2015/08/20/Thunderbird_novy_profil.jpg

Ak je problém odstránený, potom pokračujte v tvorbe (budovaní) NOVÉHO PROFILU Thunderbirdu. Nakoniec môžete ten STARÝ profil odstrániť.

more options

Vyzkoušeno - bohužel, chování stejné. Profil vytvořený, nastavený, vše OK. Při zavření a znovuotevření TB není účet vidět, ani nelze znovu vytvořit (vytvořit jde až po smazání stávajícího nebo vytvoření nového profilu). Ve starších verzích TB (68.X.X) při stejném přístupu přes OWL (exchange) problém nebyl.

Zkoušel jsem přístup i přes IMAP, tam účet nezmizí, ale zase narážím na problém nastavení SMTP - zkrátka nějaký problém s autentizací, opakovaně se při odesílání TB ptá na heslo. Vše nastaveno správně (kontroloval náš správce sítě na obou stranách).

more options

Pokud používáš nějaký druh synchronizace účtů na zařízeních, tak to vypni. Je možné, že se ti to smazává mezi zařízeními.

more options

poljos said

Pokud používáš nějaký druh synchronizace účtů na zařízeních, tak to vypni. Je možné, že se ti to smazává mezi zařízeními.

Ahoj...můžeš pls blíže specifikovat tu "synhronizaci"? Na ten exchange učet chodím krom problematického desktopu (Thunderbird) jeste z mobilu (android/outlook) a iPADu (nativni OS klient). Ale takto to je už relativně dlouho - a problémy začaly až ted. Může s tím souviset synchronizace Firefoxu jako web prohlížeče - spíš ne že? Jinak mě nic jiného nenapadá co by se "synchronizovalo".

more options

Já nevím, co s čím (a jak) se ti synchronizuje. Může to taky dělat nějaké zálohování v PC a následná obnova stavu. Nenapadá mě jiná možnost, co by mohlo "smazat" z nabídky účet v Thunderbirdu. Sám synchronizaci ve Firefoxu nepoužívám, ani nevím, co se tam dá všechno nastavit.

more options

Tak zatím to vypadá, že je problém s účtem Gmailu (IMAP). Když je EXHCANGE učet samostatně, funguje v pohode. Účet gmailu je rozsypaný - má problém při přístupu do složek a odesílání s chybou...mail odešle, ale zahlásí chybu. Tak uvidíme. Celkově je kombinace TB a Gmail (IMAP) spíš problémová, než že by fungovala. Cca každý měsíc větší či menší problém.

more options

UPDATE: tak se zdá, že to Gmailem nebude - problém se po cca 14 dnech objevil i v profilu se samostatným Exchange učtem. Při stažení "Všech zpráv" se pošta (v jiném profilu, kde jsou oba účty) pro Gmail stáhne v pohodě, následně problikne logo Outlook (jakoby z webpage) a ve stavovém řádku napíše - "Identity is null".

Krátkodobý work-around: přeinstalování doplňku OWL. Účet se bez dalšího nastavení (mám za to že je účet nastaven, ale není vidět) objeví v panelu do dalšího otevření TB - pak opět není vidět. Je to jakoby při opětovném startu OWL nezafungoval a o účtu vůbec nevěděl.

more options

Zkoušel jsi spouštět Thunderbird se všemi zakázanými doplňky?