ابحث في الدعم

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox padá

  • 3 ردود
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • آخر ردّ كتبه Standa STBK

more options

Dobrý den,

mám problém s Mozillou na svém stolním PC, poslední dobou často padá, a to i bezdůvodně, ráno zapnu PC, najdu si na seznamu zprávy články co mě zaujmou a otevřu v panelech, pak třeba hodím na lištu, přijdu k tomu za dvě za tři hodiny a mám hlášení, že firefox spadl, poslední dobou se i stává, že nevidím načtenou stránku čitelně, písmo je psané přes sebe - viz screen foto - příloha, a poslední dotaz, přihlásil jsem se za poslední tři měsíce z notebooků, abych si sesynchronizoval záložky, ale tyto se objevily duplicitně, měl jsem to v mém PC srovnané, a teď mezi těmi mými původními jsou nastrkané ty z notebooků, navíc, když jsem nějaké smazal, objevily se znovu na konci seznamu záložek. Děkuji za pomoc, Roman.

Dobrý den, mám problém s Mozillou na svém stolním PC, poslední dobou často padá, a to i bezdůvodně, ráno zapnu PC, najdu si na seznamu zprávy články co mě zaujmou a otevřu v panelech, pak třeba hodím na lištu, přijdu k tomu za dvě za tři hodiny a mám hlášení, že firefox spadl, poslední dobou se i stává, že nevidím načtenou stránku čitelně, písmo je psané přes sebe - viz screen foto - příloha, a poslední dotaz, přihlásil jsem se za poslední tři měsíce z notebooků, abych si sesynchronizoval záložky, ale tyto se objevily duplicitně, měl jsem to v mém PC srovnané, a teď mezi těmi mými původními jsou nastrkané ty z notebooků, navíc, když jsem nějaké smazal, objevily se znovu na konci seznamu záložek. Děkuji za pomoc, Roman.
Attached screenshots

All Replies (3)

more options

Předpokládám, že máš aktuální verzi Firefoxu. Menu Nápověda -> O aplikaci Firefox. K padání: to často zaviní doplňky. Zkus restartovat Firefox se zakázanými doplňky. Menu Nápověda -> Restartovat se zakázanými doplňky. Pokud bude vše v pořádku, povoluj jeden doplněk po druhém a pozoruj chování Firefoxu. Tak odhalíš viníka pádů. Ke špatnému zobrazení: to je bohužel věc vývojáře stránky. Když si člověk nastaví větší písmo, než jaké předpokládá vývojář, zobrazení se rozbije tak, jak je vidět na obrázku. Viníkem není Firefox, tohle se stane i v dalších prohlížečích. Mám s tím osobní zkušenost, protože patřím k lidem, kteří dost špatně vidí. K rozmnožení záložek: S tím jsem měl problém, když jsem měl zároveň spuštěný Firefox na notebooku i na stolním PC. Zkus doplněk Bookmark Dupes. Případně zkus řešení nabídnuté na této stránce podpory: Menu Nápověda -> Technické informace -> odroluj dolů na Databáze Places -> Klikni na tlačítko Zkontrolovat integritu.

more options

Ahoj, díky za radu, zkusím to a uvidím, nejsem v tomhle přeborník, ale postup si napsal podrobně, takže by neměl být problém, koukal jsem do doplňků a modulů, já to neumím, takže více méně nic nepřidávám, nebo o tom nevím, z doplňků mám jen Ad block, a moduly sem dal do přílohy, nevim, jestli se dá dohledat ještě někde něco, dnes při startu mi mozzila napsala, že se aktualizovala, takže v tom by problém být neměl, akorát k tomu písmu - taky jsem nic nezvětšoval, jsem spíš uživatel no :-D

more options

Ještě můžeš zkusit resetovat Firfox do továrního nastavení. Návod je na stránce Obnova Firefoxu – snadné řešení většiny problémů. Zachovají se záložky, historie prohlížení a stahování, hesla, cookies, údaje zadané do webových formulářů a uživatelský slovník kontroly pravopisu. Takže nepřijdeš o žádná data. Na té stránce podpory je postup podrobně popsaný. Co se zobrazení týče, zkus v možnostech Firefoxu nastavit velikost písma na 14 bodů nebo míň. Text na stránkách sice bude menší, ale nemělo by docházet k překrývání jednotlivých prvků stránek. Jako poslední možnost bych volil Nastavení počítače -> Systém -> Obrazovka, tady změnit v rozbalovacím seznamu Změnit velikost textu, aplikací a dalších položek výchozí hodnotu na menší. Na notebooku zpravidla bývá nastaveno 125%. 100% sice pomůže, ale všechno na displeji notebooku se zmenší.