Profiler - där Firefox lagrar dina bokmärken, lösenord och annan användardata

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 2146
  • Skapad:
  • Skapare: Hasse
  • Kommentar: Approved
  • Granskad: Ja
  • Granskad:
  • Granskad av: AnonymousUser
  • Är godkänd? Ja
  • Är nuvarande revidering? Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringskälla
Revideringsinnehåll

Firefox sparar din personliga data som bokmärken, lösenord och inställningar i en uppsättning filer som kallas för din profil och som sparas på ett annat ställe än Firefox programfiler.

Vad är en profil?

Alla ändringar du gör när du använder Firefox sparas i filer så att de kan användas nästa gång du kör Firefox. Dessa ändringar kan vara uppenbara, som byte av din startsida eller ändringar du gör i verktygsfälten, men inkluderar även saker som historiken, vilka platser du besökt och den text du skrivit in i formulär och sökfält. Allt sparas på samma ställe och kallas för en profilmapp.

Dessa filer hålls avskilda från de programfiler som Firefox körs med och som inte förändras. Det betyder att du kan avinstallera Firefox utan att tappa dina inställningar, och om någonting går fel med en uppdatering kommer din personliga data fortfarande att vara kvar. Det betyder också att du inte behöver installera om Firefox för att rensa ut personlig data eller felsöka ett problem.

Hur hittar jag min profil

Varje profil finns sparad på hårddisken i en profilmapp. Följande tabell identifierar standardplatserna för Firefox-profiler för olika operativsystem.

• Följande exempel syftar på standardprofilen. Motsvarande profilmapp heter xxxxxxxx.default, där xxxxxxxx representerar en slumpmässig följd av 8 tecken.

||::Operativsystem::|::Sökväg till profilmapp:: Windows Vista/XP/2000 | %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ Windows 98/Me | C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\||

• (Windows Vista, XP och 2000) %APPDATA% är kortform för mappen C:\Users\<användarnamn>\AppData\Roaming\ (Windows Vista) eller mappen C:\Documents and Settings\<användarnamn>\Application Data\ (Windows XP/2000), som är avhängigt namnet på ditt användarkonto i Windows.

Windows Vista

1. Klicka på Windows Start-knapp och skriv in %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i rutan Påbörja sökning längst ned i Start-menyn, utan att trycka Enter. En lista på profiler visas uppe till vänster i Start-menyn.
  2. Klicka på någon av profilerna (t.ex. xxxxxxxx.default) för att öppna den med Utforskaren i Windows.

För Windows 2000 och XP

1. Klicka på Windows Start-knapp och välj Kör….

2. Skriv in %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ och klicka på OK.

3. Utforskaren i Windows öppnar mappen som innehåller dina profiler.
  4. Dubbelklicka på den profilmapp som du vill öppna (t.ex. mappen xxxxxxxx.default).

Varje profil finns sparad på hårddisken i en profilmapp. Standardplatsen för Firefox-profilen är ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx representerar en slumpmässig följd av 8 tecken.
  1. Öppna Finder och gå till din hemmapp. Observera: din hemmapp har oftast samma namn som ditt Mac-konto
  2. Från din hemmapp, öppna /Library/, sedan /Application Support/, sedan /Firefox/ och sedan /Profiles/.
  3. Öppna din profilmapp. Som standard är det /xxxxxxxx.default/ där xxxxxxxx representerar en slumpmässig följd av 8 tecken.

Varje profil finns sparad på hårddisken i en profilmapp. Standardplatsen för Firefox-profilen är ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx representerar en slumpmässig följd av 8 tecken.
  1. (Ubuntu) Klicka på Platser-menyn uppe till höger på skärmen och välj Hemmappen. Ett filhanteringsfönster visas.
  2. Klicka på Visa-menyn och välj Visa dolda filer ifall det inte redan är gjort.
  3. Dubbelklicka på mappen som heter .mozilla.
  4. Dubbelklicka på mappen som heter firefox. Din profilmapp finns i denna mapp.

Göra förändringar i din profil

Hantera profiler

Hantera profiler förklarar hur du gör sånt som att skapa nya profiler och radera en gammal.

Flytta dina profildata till en annan plats

• Säkerhetskopiera din information förklarar hur du säkerhetskopierar din profil, hur du återställer en säkerhetskopia av en profil, och hur du flyttar dina profildata till en annan plats på hårddisken eller till en annan dator.