Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Java İçerikleri Hakkında

  • 8 svar
  • 0 har dette problemet
  • 1 view
  • Siste svar av Lara

more options

Uzun süredir Firefox'ta Java içerikleri çalışmıyor, bilgisayarımda Java da kurulu ama yine sayfalar hata veriyor, yapmam gereken nedir.. Blgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Ben bir cevap bekliyorum, teşekkürler

Uzun süredir Firefox'ta Java içerikleri çalışmıyor, bilgisayarımda Java da kurulu ama yine sayfalar hata veriyor, yapmam gereken nedir.. Blgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Ben bir cevap bekliyorum, teşekkürler

All Replies (8)

more options

Firefox'ta Java desteği 2018'de sona erdi. Diğer tarayıcılarda daha da önce sona ermişti.

Bilgisayarınızda Java yüklü olsa dahi artık tarayıcınızla iletişim kuramadığı için Java tabanlı sayfalar çalışmayacaktır.

Hâlâ kullanmanız gereken Java uygulamaları varsa uygulamayı nasıl çalıştıracağınıza dair bilgileri o uygulamanın sitesinde belki paylaşmış olabilirler.

Helpful?

more options

Firefox bu desteği niçin/nasıl sonlandırır ki hangi akla hizmet, çok mu fakirleşti bu Firefox? Demek ki bu server'i artık kullanmamak lazım öyle mi.. Şöyle bir detay yazayım bende; Java aslına bu desteğini bir dönem kaldırmıştı, ne zaman ki Oracle ile iş birliği yaptı bu Java desteği tekrar gündeme alındı. https://www.java.com/tr https://www.java.com/tr/download Demeye çalıştığım üstteki siteler tekrar devreye girdi ve ben indirebiliyorum iniyor çalışıyor da ama tabii ki Firefox'da sayfalarda asla randıman vermiyor.. Demek ki Firefox bu yeniliği hiç bişr şekilde kaale almadı o zaman ki Firefox keyfen bunu da göz ardı etmiş oldu, öyle mi.. Bari yerine sayfalarında Java benzeri çalıştıracak yeni bir sistemi uygulasalardı ya, bi şey diyimm mi:) yılların Firefox'u gerçekten çöp oldu, kapatsınlar gitsinler o zaman dimi? Peki sizin bu konuda var mı farklı bir bilginiz yani bana diyebilirsiniz ki; Bende de bu sayfalar randıman vermiyor ama yerine başka bir uygulama buldum ki o bulduğum programla da sayfalar randıman veriyor gibi gibii?

Endret av Lara

Helpful?

more options

Java tabanlı yazılımlarla Java tabanlı web sitelerini birbirine karıştırıyor olabilirsiniz.

Java tabanlı yazılımları bilgisayarınıza yükleyip kullanmaya devam edebilirsiniz. Ben de kullanıyorum. Bunun Firefox'la bir ilgisi yok.

Ancak Java artık web'de kullanılmıyor. Ben belki 15 yıldır Java kullanan bir site görmedim. Varsa adresini paylaşın, ne yapabileceğimize birlikte bakalım.

Helpful?

more options

Java kullanan bir site görmedim derken, ne demek istediniz anlamadım? Size yazdığım yazıda Java'nın https sitelerini de yazdım ya ve ben bunları kullanıyorum ve bende server olarak Opera da Edge de var ve bu iki server'da da Web'deki sayfa açılımlarımda randıman veriyor, demek ki web de kullanılıyor sadece Firefox kullanmıyor ki sebebi de bu değil mi?

Helpful?

more options

Hayır, yanlış yorumluyorsunuz. Bahsettiğiniz sitelerde ve muhtemelen gezdiğiniz sitelerin hiçbirinde Java kullanılmıyor. İsim benzerliği nedeniyle JavaScript ile karıştırmış olabileceğinizi düşünüyorum. Günümüzde hemen hemen tüm sitelerde JavaScript kullanılıyor.

Bilgisayarınıza yüklediğiniz Java'yı kaldırdığınızda büyük ihtimalle herhangi bir şeyin değişmediğini göreceksiniz.

Anladığım kadarıyla siz JavaScript'in yoğun kullanıldığı bazı sitelerde performans sorunları yaşıyorsunuz. Firefox zaman içinde JavaScript motorunda önemli iyileştirmeler yaptı ama sizin kullandığınız Firefox sürümünün eski olduğunu görüyorum.

Bunun çözümü ise ne yazık ki maliyetli: Firefox'u güncellemek için önce Windows'u güncellemeniz lazım, ama Windows 7 yüklü bilgisayarınız muhtemelen Windows 10 veya 11'i kaldırmayacaktır. Bu durumda da çözüm yeni bir bilgisayara geçmek olacak.

Helpful?

more options

evet şimdi daha net anladım ama benim kullandığım sizin dediğiniz üzere Firefox'un eski değil en yeni sürümüdür, güncellemeyi ihmal etmiyorum ama dediğiniz gibi hala Windows 7 kullanıyorum.. Pekii bu Javascript nerden iniyor belki bir faydası uolur, bana bir https adresi verebilir misniz?

Helpful?

more options

Siz şu anda Firefox 115 ESR (genişletilmiş destek sürümü) kullanıyorsunuz. Bu sürüm, Windows 7 kullanıcılarına biraz daha zaman kazandırmak için geliştirilmiş geçici bir çözüm. Sadece güvenlik güncellemeleri alıyor, yeni özelliklerle ilgili güncellemeleri almıyor. Eylül 2024'te ise desteği tamamen sona erecek.

JavaScript için bir şey yüklemeniz gerekmiyor. JavaScript motoru Firefox'un içinde mevcut. Firefox güncellendikçe JavaScript motoru da güncelleniyor.

Helpful?

more options

anladım, Opera ve Edge de Windows 7 güncellemeleri kapadı ama yine de randıman alabiliyorum ama Firefox'dan nerdeyse hiç alamıyorum, demek ki zaman içinde hiç alamıyacağım e bende kullanmam olur biter, bir ara Windows 10 yükledim ama ne zamanki güncellmeyi yaptım Windows'um o an çökmüştü ve bana şok geçirtmişti hanii demek ki Windows'mdaki yüklü olan belleğim kabul etmemişti.. Peki tşk ederim cevaplarınız için, iyi akşamlar..

Helpful?

Still et spørsmål

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.