OSS om oppgradering av Firefox for Android

Firefox Daylight gir deg den nyeste versjon av Firefox for Android, fullstendig ombygd for å gi raskere respons, være enklere å bruke, tilpasningsvennlig og privat. Denne artikkelen tar for seg en rekke spørsmål vedrørende oppgradering av Firefox for Android.

Jeg er ikke fornøyd med den nye Firefox for Android: Takk for at du vil prøve Firefox for Android. Vi merker oss din tilbakemelding og er klar over at noen av dere erfarer tekniske problemer, manglende tillegg, eller er misfornøyd med hvordan nettleseren virker eller ser ut.
Vårt mål er å få med forbedringer i hver eneste nye versjon. Du finner den komplette listen over forbedringer vi jobber med i øyeblikket her. Vi setter stor pris på tålmodigheten din mens vi står på for å gjøre Firefox for Android bedre enn noen sinne.

Pålogging: Om du har slått på funksjonen Hovedpassord, bør du slå den av slik at påloggingsinformasjonen din kan overføres. Les this article for instruksjoner.

Hva er spesielt med oppdatert Firefox for Android? Hvordan er den bedre og hvordan skiller den seg fra den gamle Firefox for Android?

Oppdatert Firefox inkluderer nye funksjoner som Forbedret sporingsbeskyttelse, Samlinger, og personlige tilpasninger som mørk modus og muligheten til å legge verktøylinjen på toppen eller bunnen av skjermen. Dens nye arkitektur, kodebase, GeckoView motor og Android komponenter gir deg bedre ytelse, mer omfattende personverninnstillinger og funksjoner samtidig som vi raskere kan levere forbedringer og oppdateringer.

Hvordan oppgraderer jeg?

Om din nåværende Firefox for Android tilfredsstiller følgende krav, blir enheten din oppgradert automatisk - du behøver ikke gjøre noen ting:

• Automatisk app oppdatering er slått på for Firefox for Android
  • Du bruker Android OS 5+
  • Du bruker Firefox for Android versjon 59+

Om du bruker en eldre versjon av Firefox for Android (59 eller lavere) blir enheten din ikke oppgradert. Om du bruker en eldre versjon av Android OS, anbefaler vi at du oppgraderer operativsystemet ditt (Android OS) eller anskaffer en enhet som støtter et nyere Android OS for å kunne ta i bruk den nye nettleseren.

Hva skjer under oppgraderingen?

Tidslinje

Om enheten din tilfredsstiller kravene (Android 5+ og Firefox for Android 59+), startet oppgraderingen fra Firefox for Android Nightly test versjon til den nye Firefox tidlig i 2020. Firefox for Android Beta og generelle oppgraderinger kommer deretter, og den endelige oppgraderingen vil rulles ut fra slutten av juli til slutten av august 2020.

Om du bruker en eldre versjon av Firefox for Android (lavere enn 59), vil installasjonen din ikke oppgraderes fullstendig. Eldre versjoner av Android OS (lavere enn 5) blir ikke oppgradert i det hele tatt.

Hva vil bli overført

• Åpne faner
  • Nettleserhistorien
  • Bokmerker
  • Firefox-kontoen (dine innloggingsdetaljer overføres til den nye nettleseren)
  • Informasjonskapsler og et delvis nettleser hurtiglager
  • Mest besøkte nettsteder
  • Innlogginger og passord (bare dersom du har slått av hovedpassordet ditt. For å fjerne hovedpassordet, les denne artikkelen)
  • Støttede tillegg (merk: for øyeblikket er et begrenset antall Anbefalte utvidelser støttet. Dessuten vil tillegg som standard bli slått av i privat modus men du kan slå dem på ved å følge disse instruksjonene)
  • Standard søkemotorer. Tilpassede søkemotorer må settes opp manuelt. (Les mer her)

Hva vinner jeg på oppgraderingen?

I tillegg til bedre ytelse og informasjonssikkerhet, beholder du noen av favorittfunksjonene fra den gamle Firefox for Android sammen med noen helt nye som bare vil være tilgjengelig i den nye Firefox.
Merk: Pocket stories blir tilgjengelig rett etter at du har oppgradert.

Sjekk kunnskapsbasen for å lære mer om andre funksjoner.

Fordi oppgradert Firefox har kortere utgivelsessykluser, vil du få nye funksjoner raskere og lettere. Disse er tilgjengelig nå (flere er underveis):

Noen funksjoner er annerledes/mangler i den nye nettleseren. Blir de lagt til?

Vi kommer til å legge til nye funksjoner i hver hovedoppdatering, spesielt de som har vist seg å være populære.

Kan jeg nedgradere til den gamle Firefox for Android nettleseren etter at jeg har oppgradert?

Nei, idet du oppgraderer til den nye nettleseren, vil du ikke kunne gå tilbake til den gamle nettleseren. Vi anbefaler at du oppgraderer til den nye nettleseren, fordi den gamle vil slutte å bli oppdatert i 2020. Den nye nettleseren kommer til å oppdateres oftere som betyr at du vil få nye forbedringer oftere. Om du bruker en eldre versjon av Android OS (pre-5), kan du ikke laste ned oppgraderingen til Firefox for Android.

Hva om jeg velger fortsatt å bruke en eldre versjon?

Om du velger å holde deg på en eldre versjon, vil du ikke få noen sikkerhetsoppdateringer, ikke ha noen støtte, eller få nye funksjoner.

Hvordan får jeg tak i den nyeste versjonene av Firefox etter oppgraderingen?

Du bør sørge for at nettleseren din hele tiden har de nyeste sikkerhets- og ytelsesoppdateringene. Les Oppdater til nyeste versjon av Firefox for Android for å lære hvordan du oppdaterer.