Hvordan velge startside

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 48814
  • Opprettet:
  • Opprettet av: Håvard Mork
  • Kommentar: initial translation
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: JCPlus
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Nei
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonsinnhold

Å velge startside i Firefox er enkelt. Klarer du ikke å bestemme deg for bare én side? Ikke noe problem. Firefox lar deg velge en gruppe av nettsider som startside. Denne artikkelen gir deg noen eksempler og steg-for-steg-instruksjoner for å tilpasse startsideinnstillingene slik at de passer best mulig til slik du jobber.

Viktig: Hvis startsidevalget ditt er kapret, se artikkelen Fjern en verktøylinje som har kapret Firefox Søk eller startsiden din.

Sett en enkelt nettside som startside

Hvis du vil holde ting enkelt, her er hvordan du setter startsiden med tre enkle steg.

1. Åpne nettsiden du ønsker å bruke som startside. Dersom du ønsker en tom side, åpne en ny fane.
  2. Trykk på ikonet til venstre for nettadressen, dra det til Hjem-knappen, og slipp.
    Home page Win1
    Home page Mac1
    Home page Lin1
  3. Trykk Ja for å sette dette som startsiden din.

Prøv det: Trykk på Hjem-knappen, og din nye startside vil lastes i fanen som er åpen. Det kan ikke bli enklere enn dette!

Sett mer enn en nettside som startside

Dette er måten du kan ha alle dine favorittnettsider tilgjengelig med ett klikk. For eksempel kan du sette Firefox sin Hjem-knapp til å åpne e-post, forskjellige nyhetssider og Facebook samtidig.

1. Åpne et nytt vindu, og last inn den første nettsiden som du ønsker å ha i startsiden.
  2. Trykk på knappen for å åpne ny fane, og åpne den neste nettsiden. Gjenta dette til du har åpnet alle nettsidene i nye faner.
  3. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  4. Velg Generelt-panelet.
  5. Trykk på Bruk åpne nettsider.
    Home page Win2Home page Mac2Home page Lin2
  6. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Prøv det: Lukk alle faner, og deretter trykk på Hjem-knappen. Se at alle sidene du valgte åpner opp som faner. Prøv det igjen! Du vet du har lyst.

Merk: Hvis du velger alt for mange sider som startside, kan det hende Firefox bruker lang tid å starte opp.

Gjenopprette standard startside

Hvis du ønsker å slette valget av startside, dette er måten å gjøre det på.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt-panelet.
  3. I Startside-boksen, trykk på Bruk standard.
    Home page Win3Home page Mac3Home page Lin3
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Velg hvilke sider som åpner når Firefox starter

Dette er en funksjon som du kan bruke i tillegg til å velge startside. For å spare tid kan du velge at Firefox skal åpne sider som du besøkte forrige gang du brukte den, slik at du kan fortsette der du avsluttet.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt-panelet.
  3. I Startside-boksen, trykk på nedtrekksmenyen ved siden av "Når Firefox starter:" og velg hva Firefox skal vise når den starter opp.
    • Vis startside - Viser startsiden(e).
    • Vis tom side - Viser en tom side. Denne laster inn raskere, siden du ikke trenger å vente på at mange faner skal åpnes.
    • Vis vinduer og faner fra forrige gang - Åpner sider som du besøkte forrige gang du brukte Firefox, slik at du kan fortsette der du avsluttet sist. For mer om dette, les Gjenopprett forrige programøkt - Konfigurer når Firefox viser de nyligste faner og vinduer.
      • Som standard vil Firefox laste alle faner når den starter. For å bare laste inn innholdet i fanene når du trykker på dem, trykk på "Ikke last inn faner før de velges."
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk. .

Prøv det: Dersom du virkelig vil ha en fancy løsning kan du prøve å sette en gruppe av nettsider som startside, og sette Firefox til å åpne sidene som du brukte forrige gang. På den måten kan du fortsette arbeidet der du forlot det, og samtidig kunne åpne alle favorittnettsidene dine med ett trykk.

Dette er en funksjon som du kan bruke i tillegg til å velge startside. For å spare tid kan du velge at Firefox skal åpne sider som du besøkte forrige gang du brukte den, slik at du kan fortsette der du avsluttet.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt-panelet.
  3. I Startside-boksen, trykk på nedtrekksmenyen ved siden av "Når Firefox starter:" og velg hva Firefox skal vise når den starter opp.
    • Vis startside - Viser startsiden(e).
    • Vis tom side - Viser en tom side. Denne laster inn raskere, siden du ikke trenger å vente på at mange faner skal åpnes.
    • Vis vinduer og faner fra forrige gang - Åpner sider som du besøkte forrige gang du brukte Firefox, slik at du kan fortsette der du avsluttet sist. For mer om dette, les Gjenopprett forrige programøkt - Konfigurer når Firefox viser de nyligste faner og vinduer.
      • Som standard oppførsel vil Firefox bare laste inn innholdet i fanene når du trykker på dem. For å laste alle samtidig når Firefox starter, fjern avkryssingen i "Ikke last inn faner før de velges."
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk. .

Prøv det: Dersom du virkelig vil ha en fancy løsning kan du prøve å sette en gruppe av nettsider som startside, og sette Firefox til å åpne sidene som du brukte forrige gang. På den måten kan du fortsette arbeidet der du forlot det, og samtidig kunne åpne alle favorittnettsidene dine med ett trykk.

Dette er en funksjon som du kan bruke i tillegg til å velge startside. For å spare tid kan du velge at Firefox skal åpne sider som du besøkte forrige gang du brukte den, slik at du kan fortsette der du avsluttet.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Generelt-panelet.
  3. I Startside-boksen, trykk på nedtrekksmenyen ved siden av "Når Firefox starter:" og velg hva Firefox skal vise når den starter opp.
  4. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk. .

Prøv det: Dersom du virkelig vil ha en fancy løsning kan du prøve å sette en gruppe av nettsider som startside, og sette Firefox til å åpne sidene som du brukte forrige gang. På den måten kan du fortsette arbeidet der du forlot det, og samtidig kunne åpne alle favorittnettsidene dine med ett trykk.

Knytte alt sammen

Firefox er fleksibel – "du" avgjør hva som virker best. Hold det enkelt, og sett en enkelt nettside som startside, eller åpne alle favorittnettsidene samtidig med ett trykk, slik at du sparer tid på å fortsette der du var når du sist avsluttet. Hva virker best for deg? Prøv forskjellige ting.

Har du problemer?

Vi har svar: