Automatisk utfylling av kredittkortinformasjon i webskjemaer

Merknad: Funksjonen for automatisk utfylling av betalingskort-informasjon er tilgjengelig for brukere i Canada, Frankrike, Storbritannia, TysklandBelgia, Canada, Frankrike, Italia, Polen, Spania, Storbritannia, Tyskland, Østerrike og USA.

Firefox fyller automatisk inn din lagrede betalingskort-informasjon i nett-skjemaer (for eksempel når du betaler for noe på nettet). Av sikkerhetshensyn lagres ikke CVV2-/CVC2-koden. Du kan også velge å beskytte betalingskort-informasjonen med et passord som et ekstra lag med beskyttelse. Instruksjonene under forklarer hvordan du bruker denne funksjonen.

Slå autoutfylling av betalingskort-informasjon på eller av

Denne funksjonen bør kun på private datamaskiner.
  1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet Skjemaer og autoutfylling.
  3. Marker Autoutfyll betalingskort for å slå på, eller fjern markeringen for å slå av.

Avansert: Deaktiver autoutfylling av betalingskort i about:config

Denne funksjonen kan også deaktiveres manuelt ved å modifisere følgende innstillinger via konfigurasjonsinnstillinger (about:config) til false og så restarte Firefox:

Advarsel: Endring av avanserte konfigurasjonsinnstillinger kan påvirke stabiliteten og sikkerheten i Firefox. Dette anbefales kun for erfarne brukere.
extensions.formautofill.creditCards.enabled
extensions.formautofill.creditCards.available

Kreve autentisering for autoutfylling

For bedre beskyttelse, kan du velge å kreve autentisering før autoutfylling av betalingskort-informasjon skjer. Dette krever passordet ditt for operativsystemet, det du vanligvis bruker får å låse opp datamaskinen din (eller autentisering ved hjelp av fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning eller stemmeaktivert innlogging, om noen av disse er i bruk). Dette er ikke passordet for Mozilla-kontoen din.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet Skjemaer og autoutfylling.
  3. Marker Krev macOSWindowsLinux autentisering for autoutfylling, visning eller redigering av lagrede betalingskort for å slå funksjonen på, eller fjern markeringen for å slå den av.

Hva om jeg ikke har et passord for operativsystemet?

• Windows: Om du ikke bruker et passord for Windows, vil du ikke bli bedt om å oppgi passord.
  • macOS: Om du ikke har et passord, klikk to ganger på OK for å fortsette. Merk: Dette er en kjent feil og vil bli rettet i en framtidig oppdatering.

Rediger dine lagrede betalingskort

Bruk denne innstillingen til å legge til og fjerne kort, eller endre informasjonen for lagrede kort i Firefox.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet-panelet og rull ned til avsnittet Skjemaer og autoutfylling.
  3. Klikk på Lagrede betalingskort…-knappen.
  4. Velg en av følgende:
    • Legg til…: Legg til et nytt betalingskort med denne knappen.
    • Rediger…: Marker det betalingskortet du vil endre informasjonen for, og klikk Rediger for å endre.
    • Slett: Marker det betalingskortet du vil slette, og klikk Slett.
  5. Klikk på for å lagre endringene og lukke vinduet.