Lag snarveier til søkemotorer

I tillegg til å gjøre nettsøk med din standard søkemotor, kan du også søke spesifikke nettsteder rett fra adresselinjen i Firefox. Nå kan du lage nøkkelord-snarveier til dine favoritt-søkemotorer for enklere søk.

For eksempel kan du bruke @shopping for dit innebygde Amazon søk eller et forkortet søkemotornavn (@ddg):

Fx86WinNorskSokemotorNokkelordSnarvei
Populære søkemotor-snarveier vil vise seg på ny fane siden din som en flis med et forstørrelsesglass. Ved å klikke på en av disse flisene, blir det automatisk lagt inn @[søkesnarvei nøkkelord] og et mellomrom i adresselinjen.

Lag søkesnarveier

Du kan lage søkesnarveier til de mest brukte søkemotorene:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Søk i det venstre panelet.
  3. Rull ned til Ett-klikks søkemotorerSøkesnarveier.
  4. Dobbel-klikk i Nøkkelord kolonnen til den søkemotoren du vil lage en snarvei til.
  5. Skriv inn @ etterfulgt av nøkkelordet. For example: @mozsup for Mozilla Support.
    Fx86WinNorskLagSokemotorNokkelordSnarvei

Fra og med Firefox versjon 82 var nøkkelord for søkesnarveier inkludert for alle standard søkemotorer.

Fx86WinNorskInnstillingerSokemotorSnarveier