Advarsel om usikre passord i Firefox

Vennligst oppdater din versjon av Firefox for å ta nytte av de siste funksjonene og sikkerhetsoppdateringene.

Firefox vil vise et låseikon med en rød gjennomstrek red strikethrough icon i adressefeltet når en innloggingsside du besøker ikke har en sikker tilkobling. Dette er for å informere deg om at passordet ditt kan bli stjålet av angripere ved hjelp av tyvlytting (eavesdropping) hvis du fyller inn ditt passord.

Fra Firefox version 52, vil du også se en advarsel når du trykker i selve skjemaet hvor du kan fylle inn brukernavn eller passord.

Fx52insecurePW

Merk: Når du begynner å fylle inn ditt brukernavn eller pasord kan advarselen skjule passordfeltet. Du kan trykke på EnterReturn tasten etter du har fylt inn brukernavnet (eller trykke utenfor passordområdet) for å fjerne advarselen.

Hva kan jeg gjøre hvis en innloggingsside er usikker?

Hvis en innloggingsside er usikker kan du prøve å se om en sikker versjon av siden finnes ved å skrive https:// før URLen i adressefeltet. Du kan også prøve å kontakte administratoren til nettsiden og spørre de om en sikker tilkobling.

Ikke anbefalt: Du kan fortsatt logge inn selv om tilkoblingen er usikker, men det gjør du på egen risiko. Hvis du gjør det på denne måten, prøv å bruke unike passord, eller i hvert fall et passord du ikke bruker på andre viktige nettsider.

Om usikre sider

Sider som trenger å overføre privat informasjon, som bankkort, personnummer og passord, må ha en sikker tilkobling for å hindre angripere fra å stjele din informasjon. (Tips: en sikker tilkobling vil ha "HTTPS" i adressefeltet, sammen med et grønt låseikon.)

Sider som ikke overfører noe sikker informasjon kan ha en usikker tilkobling (såkalt HTTP). Det er ikke anbefalt å fylle inn privat informasjon på nettsider som viser HTTP i adressefeltet (Merk: HTTP ligner veldig på HTTPS, men denne S-en på slutten forteller at HTTPS, i motsetning til HTTP, er sikker). Informasjonen du sender kan bli stjålet over denne usikre tilkoblingen.

Merknad for utviklere

For utviklere som ønsker å lære mer om denne advarselen, se this page. Denne siden forklarer om når og hvorfor Firefox viser denne advarselen, og vil også gi noen detaljer om hvordan man kan fikse problemet. For mer informasjom, se this blog post og this Site Compatibility document.