Zoeken in Support

Vermijd ondersteuningsscams. We zullen u nooit vragen een telefoonnummer te bellen, er een sms naar te sturen of persoonlijke gegevens te delen. Meld verdachte activiteit met de optie ‘Misbruik melden’.

Learn More

Deze conversatie is gearchiveerd. Stel een nieuwe vraag als u hulp nodig hebt.

Osa saapuvasta postista häviää en tiedä mihin.Roskap kansio täyttyy.

  • 13 antwoorden
  • 1 heeft dit probleem
  • 1 weergave
  • Laatste antwoord van apuasaanko

more options

Sähköpostis tulee esim 3 kpl.Siirrän yhden omaan kansioonsa.Avaan myöhemmin päivällä katsoakseni ne 2 viestiä joita en avannut aamulla.Kas lukemattomat viestit hävinneet.Ei löydy mistään kansiosta eikä roska kansiosta. Toinen asiani saapuneesta kansiosta poistan tarpeettomat esim 25 kpl. jolloin ne ovat roska kansiossa.Tyhjennän ko kansion kokonaan.Seuraava aamuna roska kansioon on tullut jostakin itse tekemättä mitään kuten tänä aamuna 109 kpl sähköpostia jok ajo aikaisemmin joskus olen poistanut saapuneesta. Mitä pitäisi tehdä vai onko mitään tehtävissä.Kiitän jo etukäteen että saisin apua terv TT

Sähköpostis tulee esim 3 kpl.Siirrän yhden omaan kansioonsa.Avaan myöhemmin päivällä katsoakseni ne 2 viestiä joita en avannut aamulla.Kas lukemattomat viestit hävinneet.Ei löydy mistään kansiosta eikä roska kansiosta. Toinen asiani saapuneesta kansiosta poistan tarpeettomat esim 25 kpl. jolloin ne ovat roska kansiossa.Tyhjennän ko kansion kokonaan.Seuraava aamuna roska kansioon on tullut jostakin itse tekemättä mitään kuten tänä aamuna 109 kpl sähköpostia jok ajo aikaisemmin joskus olen poistanut saapuneesta. Mitä pitäisi tehdä vai onko mitään tehtävissä.Kiitän jo etukäteen että saisin apua terv TT

Alle antwoorden (13)

more options

Terve, apuasaanko (TT)!

Pari kysymystä:

  1. Tapahtuuko tämä mainitsemasi vain yhdellä sähköpostitilillä, vai kaikilla sähköpostitileilläsi (edellyttäen tietenkin, että käytät useampaa tiliä)?
  2. Onko tili jossa tämä tapahtuu sattumalta Googlen gmail-tili?
  3. Jos ei ole gmail-tili, niin kuka on sähköpostin palveluntarjoajasi ja onko kyseessä POP- vai IMAP-tili?
more options

Kiitos mielenkiinnostasi.Minulla on kaksi tiliä, mutta tapahtuu vain elisanet.fi POP kautta. Googlen G-mail on vainvara postiosoite tili. Vaikka poistan monta kertaa päivässä roskapostin elisanet.fi puolelta aina vain tulee entisiä tänään 112 kpl.Onkohan joku asetus väärin mikä lie.Kiittäen apuasaanko

more options

Tervehdys, apuasaanko!

Ongelmasi liittyy mitä todennäköisimmin siihen, että tilisi on asennettu POP-tiliksi, eli yhteys Elisan postipalvelimeen hoidetaan POP-protokollalla.

POP-protokolla on vanhin ja yksinkertaisin. Sen toiminnan perusperiaate on se, että postipalvelimella oleva kansiorakenne kopioidaan ja viestit siirretään palvelimen vastaavista kansioista Thunderbirdiin POP-tilin vastaaviin kansioihin. Etuna tässä on se, että tässä säästetään palvelimen resursseja, eikä viestien käsittelyssä tarvita verkkoyhteyttä. Tosielämän vertauskohde voisi olla vaikkapa postilokero. Posti toimitetaan postilokeroon ja kun se käydään sieltä hakemassa, postilokero on tyhjä. Myös haetulle postille voidaan tehdä mitä tahansa ilman, että se vaikuttaa postilokeroon.

POP-tiliä voidaan käyttää myös toisin. POP-tili voi käydä kopioimassa postipalvelimen sisällön, eli lukea palvelimella olevan postin ja luoda viesteistä Thunderbirdin POP-tilille kopiot, eli tavallaan tilannevedos. Tämä vastaa tosielämässä sitä, että postilokeron sisällöstä otetaan kopiokoneella kopiot, jotka viedään mukana. Alkuperäiset viestit jäävät siten postilokeroon. Vaikka mukana viedyt kopioit tuhottaisiin, säilyvät alkuperäiset viestit silti koskemattomina postilokerossa.

Molemmissa menetelmissä viestien ja postipalvelimen välinen yhteys katkeaa, eli haetut viestit eivät enää ole yhteydessä postipalvelimeen, eikä niiden käsittely vaikuta siten postipalvelimen sisältöön. Jos siis siirtämällä vastaanotetut postit tuhotaan, häviävät ne kokonaan, koska ainoat kopiot olivat paikallisella koneella Thunderbirdin POP-tilillä. Jos kopioimalla vastaanotettu viesti (tai oikeammin kopio palvelimella olevasta viestistä) tuhotaan, tuhoutuu ainoastaan POP-tilille paikalliselle koneelle ladattu kopio. Alkuperäinen viesti säilyy muuttumattomana postipalvelimella ja kun postipalvelimeen seuraavan kerran otetaan yhteys, ladataan poistetusta viestistä uusi kopio. Jos siis haluat pysyvästi poistaa jonkin viestin, on se tehtävä suoraan postipalvelimella, esimerkiksi palveluntarjoajan webmailin kautta. Tästä on todennäköisesti kyse sinunkin tapauksessasi.

Thunderbirdin asetuksissa voidaan valita, kummalla tavalla kopiomalla vai siirtämällä sähköpostitilin viestejä käsitellään.

Kehottaisin kuitenkin ensin pohtimaan, olisiko syytä siirtyä käyttämään IMAP-protokollaa. Jos haluat edelleen käyttää POP-protokollaa, voidaan Thunderbird asettaa siirtämään viestit postipalvelimelta. Huonona puolena tässä on se, että jos käytät POP-sähköpostia useammalta laitteelta (esimerkiksi tietokoneelta ja kännykästä), kyseisen tilin viestit hajaantuvat näille laitteille, etkä voi käyttää yhdelle laitteelle ladattuja viestejä toisesta laitteesta. (etkä myöskään laitteille ladattuja viestejä webmailin kautta). Jos käytät tiliä useammalta laitteelta, on tilin vaihtaminen IMAP-tiliksi enemmän kuin suositeltavaa, sillä silloin kaikkien laitteiden viestit synkronoidaan postipalvelimen kanssa. Toisin sanoen, jos poistat viestin vaikkapa puhelimessa, poistetaan se myös palvelimelta ja pöytäkoneelta. Samoin jos luet saapuneen uuden viestin, merkitään se luetuksi myös postipalvelimella ja pöytäkoneella.

Lisätietoa IMAP-protokollasta löydät artikkelista IMAP-synkronointi. Ohjeet vaihtoon löytyvät artikkelista POP-tilin vaihtaminen IMAP-tiliksi.

Jos käytät tiliä vain yhdeltä laitteelta ja haluat jatkaa POP-protokollan käyttöä, voit asettaa Thunderbirdin siirtämään viestit palvelimelta:

  1. Avaa Asetukset-ikkuna napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tilisi nimeä Thunderbirdin kansioluettelossa ja valitsemalla ponnahdusvalikosta valikkokomennon Asetukset. Tämä avaa Tilien asetukset -ikkunan, jossa kyseinen tili on valittu vasemman laidan tililuettelosta.
  2. Napsauta tilisi nimen alla olevaa kohtaa Palvelimen asetukset.
  3. Poista ikkunan oikealla puolella olevassa osiossa Palvelimen asetukset valinta kohdasta Jätä viestit palvelimelle.

Viestit siirretään nyt postipalvelimelta paikalliselle Thunderbirdin POP-tilille.

more options

Kiitos Jarmo todella paljon paneutumisestasi tähän ongelmaani.En vielä ole ryhtynyt ko toimiin, mutta tuntuvat jo ensi lukemalta olevan ratkaisu.Kun olen muuttanut asetuksia ja muut ehdottamat toimenpiteet, tulen tuloksista kertomaan postitse.Siis jo tässä vaiheessa paljon kiitoksia terv Apuasaanko

more options

Kuten aikaisemmin lupasin palaan asiaan nyt.Vaihdoin POP-tilin IMAP-prokollaan.Saapuneet viestit ovat pysyneet toistaiseksi siellä ja olen muodostanut IMAP-iin kansioita.Vielä on kuitenkin se sama propleema ratkaisematta, joka liittyi roskapostin tyhjentämiseen.Siis, POP-tilin kautena tulleet ja siirretty roskapostiksi eivät poistu kun hetkeksi vaikka r-tili tyhjennetään.Jo seuraavan kerran kun käynnistetään kone ja tarkistan r-postin niin aikesemmin poistetut ovat taas palanneet takaisin.Eihän tämä vaiva suuri ole poistaa ne sieltä, mutta iedon puutteen vuoksi ihmettelen ko toimintaa.Muuten tilin vaihto sujui kuten olit lirjoittanut.Siitä kiitokset Jarmolle Terv apuasaanko

more options

Tervehdys, apuasaanko!

Mukavaa kuulla, että vaihto POP:sta IMAPiin meni ongelmitta. Sitten viime kuuleman täällä tukikeskustelussa on ollut käsittelyssä sitkeä ongelma, jossa on loppujen lopuksi hämmästyttävän paljon samoja piirteitä kuin sinunkin tapauksessasi. Toinen mainittava asia on se, että siinäkin tapauksessa kyse on Elisan postipalvelimesta, ja olen tuon tapauksen myötä alkanut kallistua vahvasti sille kannalle, että vika johtuu Elisan postipalvelimesta.

Vaikka probleema ei ole täysin sama, vaan samankaltainen, ovat kuitenkin toimenpiteet sen lähteen selvittämiseksi samat. Olemme käyneet tässä tuon toisen käyttäjän kanssa sangen pitkän ja mittavan ongelmanratkaisun läpi ja suosittelen, että kokeilet järjestyksessä noita ratkaisuehdotuksia, joita olen antanut tässä kysymyksessä. Uudelleen asennusta ei kuitenkaan vielä kannata kokeilla, sillä sen vaikutuksia tähän ongelmaan ei vielä tiedetä.

Jos tämä sinun ongelmasi osoittautuu lopulta samantapaiseksi ongelmaksi Elisan palvelimella, joudumme odottelemaan vielä hieman aikaa, sillä tuo yo. kysymys on vielä ratkaisematta.

more options

Kiitos taas Jarmo. On mukava että on asiantuntija jolta voi kysyä. Paalaan kyllä kun olen vähän aikaa sulatellut jo tehtyjä ratkaisuja.Kun olen kuitenkin kiinnostunut "tekniikasta yleensä" vaikka ikääkin on jo reilusti yli 70, niin ratkaisut ongelmiin yritän selvittää kiitos Jarmo. Terv apuasaanko

more options

Terve, apuasaanko!

Eihän se ikä ole este mielenkiinnolle. Mukavaa, että olen voinut auttaa, sillä siksihän täällä ollaan. Ilmoittelethan sitten tuloksista ja kysy ihmeessä, jos tulee kysyttävää.

more options

Terve taas, apuasaanko!

Nyt saatiin jonkinlainen selkeys tuohon ongelmaan. Kyseessä näyttää olevan jokin häiriö Elisan postipalvelimella ja/tai webmailissa.

Noiden ratkaisuehdotusten läpikäynit kannattaa keskeyttää, sillä vika ei mitä todennäköisimmin ole Thunderbirdissä.

Elisa on ottanut siis käyttöön uuden, hieman puolivalmiin tuntuisen webmailin ja sen "ominaisuuksiin" kuuluu se, että se ei edes näytä pääkansioiden, eli ylimmän tason kansioiden mahdollisia alikansioita tai niissä olevia viestejä, eikä päästä niitä millään tavalla käsittelemään. Nämä Thunderbirdissä näkyvät kansiot ja viestit ovat kyllä olemassa, mutta uusi webmail ei vain näytä niitä. Jostain syystä myöskään ulkopuolisella sähköpostiohjelmalla ei pääse näitä kansioita tai viestejä käsittelemään, vaikka palvelin kertoo niiden olevan olemassa. Heti jos niitä yrittää jollain tavalla käsitellä, tulee postipalvelimelta virheilmoitus, että kyseistä kansiota ei ole olemassa.

Todennäköisesti toimiva ratkaisu ongelmaan on kirjautua Elisan tunnuksilla Elisan vanhaan webmailiin (tämä löytyy osoitteesta https://webmail.kolumbus.fi/ewm) ja poistaa sitä kautta alikansiot ja niissä mahdollisesti olevat viestit. Thunderbird kannattaa sulkea siksi aikaa, kun tuolla vanhalla webmaililla poistelee alikansioita ja turhia viestejä. Kun sitten kansioiden ja viestien poistamisen ja webmailin sulkemisen jälkeen Thunderbird käynnistyy uudelleen, sen pitäisi ladata palvelimen kansiorakenne uudelleen ja turhien kansioiden ja viestien pitäisi tässä yhteydessä hävitä.

Tämän Elisan uuden webmailin mukanaan tuoma rajoitus on siis toisaalta myös se, että Thunderbirdillä ei kannata yrittää muodostaa IMAP-tilille pääkansiotason alapuolisia kansioita, vaan jos IMAP-tilille haluaa uusia kansioita, täytyy ne muodostaa päätasolle, eli samalle tasolle kuin Saapuneet ja Roskakori.

more options

Kiitos taas Jarmo. Ensiksi tarkastin Elisan vanhan webmailin , siellä ei ollut mitään.Saapuneet posteista olen tarkoituksella jättänyt lukematta muutaman päivässä.Esim eilen aamulla tuli A-Lehdiltä posti jota en avannut sekä Handelspankenilta menettelin samoin.Iltapäivällä tarkistin ovatko saapuneissa, ei ollut kumpikaan. Sama toistui täänäänkin.Ei löytynyt mistään.Edelleen kiusaa tiedonpuute, miksi muutaman tunnin välein palaa roskakorista tyhjennetyt takaisin.Ja taas poistettiin palatakseen hetken päästä.Sama on toistunut jo pitkän aikaan. Tämä tapaus kaikkineen taitaa olla lähes selvittämätön tapaus.Kiitos kun jaksat olla tukena Jarmo terv apuasaanko

more options

Myöhäinen tervehdys vielä Jarmo. Palaan aikaisemmin kertomaani ongelmaan poistettujen viestien osalta.Tein kokeen nyt illalla ja poistin roskakorin tyhjäksi.Sen jälkeen sammutin läppärini ja avasin n 1 min kuluttua uudelleen.Taas olivat aikaisemmin poistetut postit taas tulleet esiin roskakorissa.Eikö olekin outoa?.Halusin kertoa kokeilustani, josko siitäolisi yhtään apua.Terv apuasaanko

more options

Terehdys Jarmo.En ole vielä uskaltanut enkä ehkä osaakaan IMAP-synkronointia tehdä.Liekö se mahdollinen ratkaisu yllä kerrottuun ongelmaan koskien roskapostrin jatkuvaa palautus vaikka päivittäin sen tyhjennän kokonaa. Nyt tiedustelen kun elisa lähetti tiedotteen koskien uutta palvelun osoitetta https://webmail.elisa.fi joka tuli voimaan 9.3.Kerrottiin että ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä osoitekirjasi sisältö.Myöskään ei näy yhtään postilaatikon kansioita ja niissä olevia viestejä.Olisiko jo aika harkita koko uuden palvelimen ottamista käyttöön.Minkälainen G-mail mahtaa olla? PS kun saan päivittäin muutaman sähköpostin tulevat ne edelleen vanhaan versioon Kiitos jos jaksoit lukea ongelmistani terv apuasaanko

more options

Tervehdys Jarmo. Tiedustelen onko elisan sähköposti ohjelmaan tullut selvitystä tai parannusta jo? Kuten olen jo useasti ollut yhteydessä ja saanut seikkaperäiset vastaukset. ei kohdallani ole vielä päästy puhtaille vesille. Olen sen verran pihalla että en ymmärrä esim uudessa webmailissa kun kysytään tiedostonimeä kohdassa tuo viestejä.Mitä pitäisi kirjoittaa? Edelleen häviävät uudet avaamattomat viestit jonkin ajan kuluttua vaikka ilmoitus on ja viestin lähettäjät ovat hetken näkyvissä mustalla korostuksella.Taitavat olla meikäläisen harraste tiedot hyvin suppeat kun apua tarvitsen, Jos antaa aihetta vastata niin siitä kiitos jo etukäteen terv apuasaanko