Getoonde gelabelde vragen: Alle vragen tonen

I cannot send any emails with Thunderbird (third party) but am still receiving emails.

I cannot send any emails with Thunderbird (third party) but I'am still receiving emails. I called comcast and I still can send emails and receive them through the websit… (meer info)

I cannot send any emails with Thunderbird (third party) but I'am still receiving emails. I called comcast and I still can send emails and receive them through the website. I need help with this asap since I have customers depending on me

Gevraagd door optimum21, 10 uur geleden

Very Slow "Send" in TBird email

Recently (past 2 weeks) it takes a very long time for an email message to "send". Once in a while it will be almost normal speed but it might take as long as 20 seconds … (meer info)

Recently (past 2 weeks) it takes a very long time for an email message to "send". Once in a while it will be almost normal speed but it might take as long as 20 seconds or more to send. Incoming seems fine and everything else seems to be working. My gmail a/c is very fast as are all other sites when loading. Has something happened recently that would cause this? Thanks so much for your help. mac a.

Gevraagd door macallen, 11 uur geleden

Thunderbird crashing issue

While browsing e-mails, e-mails open and when the e-mail has no photo attachments, the program behaves normally, the messages are loaded quickly. When the message include… (meer info)

While browsing e-mails, e-mails open and when the e-mail has no photo attachments, the program behaves normally, the messages are loaded quickly. When the message includes attachments in the form of photos, various jpg, png formats, the program hangs for a moment, about 10 - 25 seconds, it happens only in the case of e-mails containing photos. I have 4 computers with the same configurations, with the same program, the same configuration, the same windows 10, the settings are the same on all computers, the same account type (POP3), the same e-mail end, and stranger the problem occurs on 2 computers and on the other 2 no, on the other 2 they have the same email with the photo message, the email is loaded very quickly, on the other 2 you have to wait as I wrote above until they are buffered, and the other 2 computers open the message preview in the same way, I couldn't find anything about it in the help, please help.

Gevraagd door marek34, 1 dag geleden

Laatst beantwoord door marek34, 19 uur geleden

the new thunderbird doesn't open most browser links (but does open some)

Recently I installed the new Kubuntu 22.04 with the new thunderbird. It no longer opens browser links (at least it opens some, but most it doesn't). I tried opening it i… (meer info)

Recently I installed the new Kubuntu 22.04 with the new thunderbird. It no longer opens browser links (at least it opens some, but most it doesn't).

I tried opening it in the console and got the following - the first parts when thunderbird opened and the last lines when I clicked on a link in an email message. The web address that it claims doesn't exist does, in fact, exist.

I've looked up all the help, suggestions about config.editor etc .... but none of it sees to work.

john@john-asus:~$ thunderbird [calBackendLoader] Using Thunderbird's libical backend [LDAPModuleLoader] Using LDAPDirectory.jsm [MsgSendModuleLoader] Using MessageSend.jsm [SmtpModuleLoader] Using SmtpService.jsm console.debug: "Trying to load /usr/lib/thunderbird/libotr.so" console.debug: "Trying to load libotr.so from system's standard library locations" console.debug: "Trying to load libotr.so.5 from system's standard library locations" console.debug: "Trying to load libotr.so from system's standard library locations" console.log: (new Error("Cannot load required OTR library", "resource:///modules/OTRLib.jsm", 109)) console.debug: "Successfully loaded OpenPGP library librnp.so version 0.16+git20220124.f06439f7.MZLA from /usr/lib/thunderbird/librnp.so" console.debug: "Found 0 public keys and 0 secret keys (0 protected, 0 unprotected)" console.debug: "Successfully loaded optional OpenPGP library libgpgme.so.11 from system's standard library locations" console.debug: "gpgme version: 1.16.0-unknown" console.warn: services.settings: thunderbird/hijack-blocklists has signature disabled IPDL protocol error: Handler returned error code!

      1. !!! [Parent][DispatchAsyncMessage] Error: PClientManager::Msg_ExpectFutureClientSource Processing error: message was deserialized, but the handler returned false (indicating failure)

IPDL protocol error: Handler returned error code!

      1. !!! [Parent][DispatchAsyncMessage] Error: PClientManager::Msg_ForgetFutureClientSource Processing error: message was deserialized, but the handler returned false (indicating failure)

env: ‘https://www.mimuw.edu.pl/wspomnienia’: No such file or directory

Gevraagd door masson.noble, 4 dagen geleden

Laatst beantwoord door masson.noble, 21 uur geleden

Thunderbird: attachments not opening (No yellow accept permission bar) since update

Since latest update: If I receive an Excel spreadsheet (either .xls or .xlsx) or a Word document (.docx) as an attachment in Thunderbird it will only open in Read Only m… (meer info)

Since latest update:

If I receive an Excel spreadsheet (either .xls or .xlsx) or a Word document (.docx) as an attachment in Thunderbird it will only open in Read Only mode. There is no way to give permission to open/view. I can save it & then open and it is fine but I cannot simply open the attachment directly without it being in Read only mode. I cannot uncheck the Properties "Read Only" check box because it is greyed out.

Similar problem applies to jpegs where you can't rotate the opened attachment (ie this opens in a kind of non-editing mode too)

The yellow security "Permission" bar that one clicked to "accept/view" is no longer appearing. (Sorry I don't know what to call this function or how to properly describe it)

Something seems to be preventing this yellow bar showing so I cannot click to "give permission to edit" or "accept the content" or whatever the appropriate permission/acceptance is

Is this a config issue ?

This problem does not occur if opening from webmail or Windows Live Mail, it applies only on Thunderbird.

Same issue on Windows 7 (yes I know it is not supported) and Windows 10. I have Thunderbird 91.9.0 (release update channel) on both (Two laptops).

I have several email accounts and the issue occurs with any email account and whether POP3 or IMAP. Also with Word/Excel/jpeg attachments to emails stored in Local Folders which used to open fine.

This problem has only arisen following latest update (91.9.0).

I have tried opening in Troubleshoot (Safe) Mode with add-ons disabled and the problem still exists.

Can anyone tell me what to do about this please ? How can I make Thunderbird allow direct opening of an attachment in normal editing mode as it used to do ? How do I get the yellow bar back please ?

What, if anything, do I change in config editor to make the yellow bar reappear ?

Would appreciate help please as this is giving me a major headache & upset

Thanks

Gevraagd door joycembrett, 2 weken geleden

Laatst beantwoord door joycembrett, 1 dag geleden

Mail in my "sent" folder is gone and I can't recover it

Hello, In January, after what I believe to be compacting issue, I lost years worth of emails in my Sent Folder. It just happened again, although I cannot seem to confirm… (meer info)

Hello,

In January, after what I believe to be compacting issue, I lost years worth of emails in my Sent Folder. It just happened again, although I cannot seem to confirm that this is due to a compacting error this time.

After a lot of research and trying a great many solutions, nothing has worked. I cannot recover my lost emails.

I have tried the "repair folder" method.

I have tried the "delete the index (.msf file)" method.

The "Sent" file that accompanies the "Sent.msf" file is quite small; smaller than it should be.

I am worried these emails are gone forever, but I don't know the cause.

Any help is appreciated.

Thank you!

Gevraagd door matthewstewarttaylor, 2 dagen geleden

Thunderbird Freezing Consistently

Hello, all. Ever since I upgraded Thunderbird to 91.9.0 (64-bit), it has been freezing consistently and repeatedly - upon startup, and every 30 minutes, it freezes for ap… (meer info)

Hello, all.

Ever since I upgraded Thunderbird to 91.9.0 (64-bit), it has been freezing consistently and repeatedly - upon startup, and every 30 minutes, it freezes for approximately 5 minutes and 40 seconds. Then it unfreezes and works fine. But then 24 minutes and 20 seconds later, it freezes once again, going "Not Responding" in Windows 10.

When it freezes, Thunderbird uses 12-16% of my CPU, and memory usage steadily climbs, going up 0.1-0.2Mb each second, and goes back down to normal on the unfreeze.

Now, what have I done? It still happens in Troubleshooting mode. It happens in Troubleshooting mode while Windows is in Safe Mode With Networking. Adding an exception in my antivirus (NOD32) did nothing, as did turning off Allow Windows Search Messages in Advanced. Turning off Check For New Messages in Account settings does nothing. Nothing consistent shows up in the Error Console either, but I'm not a coder, so don't really know what to look for.

Ideas?

Thanks.

Gevraagd door lindgoldnz, 1 week geleden

Laatst beantwoord door lindgoldnz, 1 dag geleden

Problem with Thunderbird

Thunderbird just "contracted" (read 'deleted') almost my entire inbox. I need those e-mails! Please tell me how to get them back! And how to keep this from happening a… (meer info)

Thunderbird just "contracted" (read 'deleted') almost my entire inbox. I need those e-mails! Please tell me how to get them back! And how to keep this from happening again.

Thank you,

Erif.

Gevraagd door Erif, 3 dagen geleden

Laatst beantwoord door Erif, 2 dagen geleden

Sending Emails

Since Friday 5/13 I have not been able to send emails from Thunderbird. I have read just about every thread and did everything people have suggested but still having the … (meer info)

Since Friday 5/13 I have not been able to send emails from Thunderbird. I have read just about every thread and did everything people have suggested but still having the same issue. When I try to send an email, it will give me the "sending of the message failed" message and when I move that down there is the "creating mail message" bar that is behind it. I've had our IT guy look at it and he cannot figure it out. Any help would be appreciated!

Thanks,

Gevraagd door B. Provenzano, 3 dagen geleden

Laatst beantwoord door B. Provenzano, 2 dagen geleden

List of emails dissapearing frequently #2

This is to re-open thread 1322371. I recently (2 weeks ago) upgraded from Ubuntu 18.04 to 20.04. In the process I did a general update of all apps (part of the global upd… (meer info)

This is to re-open thread 1322371. I recently (2 weeks ago) upgraded from Ubuntu 18.04 to 20.04. In the process I did a general update of all apps (part of the global update process) and ended up with TB 91.8.1 build 20220413002405. The problem reported in thread 1322371 has started for this build (previously never seen) with the same symptom and work around. However, although I haven't really been scrupulous observing and analysing, I get the sense that it is manifesting itself only on the inbox. I have a mail system of over 4G of mailboxes now and there are some mailboxes that have quite a large number of messages in. It looks like the problem only happens with the inbox. Also looking at the old thread (people reporting all messages disappearing) I find that the messages disappear after using the quick filter (1. insert a string into quick filter, hit enter; 2. Do something with the shorter list of messages (read, move, delete etc); 3. all messages disappear; 4. (work around) click on another mail box then back to inbox: all messages reappear. Nice one :) Over to you guys

Gevraagd door nick.theboatman, 3 dagen geleden

Laatst beantwoord door nick.theboatman, 2 dagen geleden

Thunderbird stuck, cannot use, slows down the whole computer

This has happened sometime ealier already, but now it's worse. I got an email from friend, including approx 10MB attachments (photos). When I try to open that, Thunderbir… (meer info)

This has happened sometime ealier already, but now it's worse. I got an email from friend, including approx 10MB attachments (photos). When I try to open that, Thunderbird freezes. The whole PC gets slow. I need to close Thunderbird so I can continue working again. While it's opening the email, I cannot do anything in Thunderbird (just to wait... endlessly). Earlier I fixed this by closing it first, then restarting the PC, but now it didn't work. Also reinstalled, but no help. Also deleted that email from gmail, still no effect. What to do now?

I am using Windows 7. I also tried to open with Antivirus in off mode, no help anyway.

Gevraagd door coconutzappa, 2 dagen geleden

Gmail and oAuth2

I'm a long time user of Linux Mint. Now on 20.3 and Cinnamon desktop. Also a long time user of Thunderbird. Now in version 91.8.1 Always used the "allow insecure apps" in… (meer info)

I'm a long time user of Linux Mint. Now on 20.3 and Cinnamon desktop. Also a long time user of Thunderbird. Now in version 91.8.1 Always used the "allow insecure apps" in my gmail account settings and used normal password stored in Thunderbird. Google urges to change the authentication method to oAuth2. Tried everything to no avail. Always "authentication fails when connecting to imap.gmail.com" Cleared all cookies, allowed them, deleted all saved passwords, followed all published advise I could find, and nothing. Then I made a brand new profile pointing to an empty dir and entered my gmail address and checked everything. Same result. In despair I installed Evolution and all run fine at the first try. Should I really give up on Thunderbird? Thanks in advance for any help!

Gevraagd door pftavares, 2 dagen geleden

Thunderbird Mail

I upgraded to Ubuntu 22.04, with the download Thunderbird Mail was also installed. It quite often freezes requiring me to shut the computer down and reboot. Also it wil… (meer info)

I upgraded to Ubuntu 22.04, with the download Thunderbird Mail was also installed. It quite often freezes requiring me to shut the computer down and reboot. Also it will not allow me to send BCC mail. When it freezes, I get the option to wait or force shutdown. Any advice would be welcomed.

Rodney Jackson.

Gevraagd door Jacko99, 3 dagen geleden

Laatst beantwoord door Jacko99, 3 dagen geleden

IMAP: Some emails (very few) are missing in thunderbird but they are on the server!

I have my University of FLorida (UF) email downloaded in thunderbird. It is IMAP so whenever i delete something on the UF website it then deletes in Thunderbird and vice-… (meer info)

I have my University of FLorida (UF) email downloaded in thunderbird. It is IMAP so whenever i delete something on the UF website it then deletes in Thunderbird and vice-versa. I am now experiencing for the first time in years a few emails missing in Thunderbird, but that are in the UF website. See for example the email below from PC-Progress I received yesterday (5/16th) at 10:28 am. It shows on the website under imbox, but not in Thunderbird. When in Thunderbird I put the PC-progress email in the search box it founds the email (see screenshot below), but when I click on it it goes to the conversation and the email is not there. Any suggestion?

Gevraagd door venexiano, 3 dagen geleden

Laatst beantwoord door venexiano, 3 dagen geleden

intermittent server gone down or disconnected notice

I posted this last year and one other person chimed in with the same issues, but there were no responses, and the thread was archived. The other person suggested this pr… (meer info)

I posted this last year and one other person chimed in with the same issues, but there were no responses, and the thread was archived. The other person suggested this problem had been around for a long time and he was using a different email system. I am reposting my observations below in the hope there may be a response or a fix.

I am running TBird 91.9 on a Win10 Pro 21H2 laptop and on a Win10 Pro 21H2 Surface GO. My issue is with my Compuserve/AOL email account which is my primary account. I send email on smtp.compuserve.com and receive on imap.aol.com. The issue is intermittent and usually multiple times per day when it occurs. When I am receiving email I get the message "Server imap.aol.com has disconnected. The server may have gone down or there may be a network problem." What does not make sense is that it may occur on one of my PCs and then I will check the other and it is fine. Or sometimes both give this message but then I can go to my iPhone which also receives from imap.aol.com and it has no problems.

The problem is most severe, almost always occurs when I ask to synch mailboxes to go offline. I ask TBird to download all messages before disconnecting and it successfully downloads all of my Compuserve mailboxes except the InBox and consistently gives the server off line warning.

Are there some TBird settings I can adjust to try to resolve this problem?

I do have Comcast and Gmail accounts that do not appear to have this issue but for historical reasons I would like to retain my AOL/Compuserve as my principal account.

Thank you.

Gevraagd door eberger5, 6 dagen geleden

Laatst beantwoord door eberger5, 4 dagen geleden

during Gmail authentication request the process fail

Gentle Thunderbird Support or anyone that could help with the problem, It has been at this point 3 weeks I'm trying to return Thunderbird to download my Gmail (2-step aut… (meer info)

Gentle Thunderbird Support or anyone that could help with the problem,

It has been at this point 3 weeks I'm trying to return Thunderbird to download my Gmail (2-step auth) emails via POP3 previously perfectly working from many years

TB stopped downloading my email with one recent version, almost probably the 91.X series, all started asking me to reauthenticate to Gmail asking for email and password in an external window (as the on the attached image)

I have read a lot of forums and contacted Gmail chat support (service for users that are paying google One services) but every time I end up blocked to the point you can see in the attached image, after clicking to Consent to the authorization request the window freeze

Here is a list of the things I have tried to solve the problem without success:

-deleting the Gmail account from TB and trying to start from almost zero -restarting TB in Trubbleshotting mode (with addons disabled) -deactivating any antivirus (useless but just to try all the possibilities) -deactivating Google 2step authentication and turning on less safe apps in Google security setting

After Google One support have tried suggesting some of the aforementioned solutions without success they suggested me to ask Thunderbird support as this could really be a bug inside the recent TB releases

Thank You Best Gaetano

Gevraagd door g.crisci, 1 week geleden

Laatst beantwoord door g.crisci, 6 dagen geleden

Cannot send emails - web login service - stale request

I am using a university email system hosted by google, servers are imap.gmail.com and smtp.gmail.com using university credentials, which involve 2-factor authentication u… (meer info)

I am using a university email system hosted by google, servers are imap.gmail.com and smtp.gmail.com using university credentials, which involve 2-factor authentication using Duo. It has worked fine for several years, but last night we had a power failure that outlasted my UPS. When I started up Thunderbird this morning, I could not access the account, every attempt threw up a dialog from the University saying "Web Login Service - Stale Request". Clearing cookies and cache was not helpful. I deleted the account, shut down Thunderbird, restarted Thunderbird, and re-created the account. Now I can receive mail, but I still get the same error when I try to send mail. The account works through the gmail browser app, but I find that app to be worse than useless. I have no idea what to try next. Thanks for any help/suggestions.

Gevraagd door colli075, 1 week geleden

Laatst beantwoord door colli075, 6 dagen geleden