Zoeksuggesties in Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 108970
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Veel zoekmachines (waaronder Yahoo, Google, Bing en andere) leveren zoeksuggesties die zijn gebaseerd op populaire zoekopdrachten van anderen die aan een woord of woorden die u invoert zijn gerelateerd. Als Zoeksuggesties zijn ingeschakeld, wordt de tekst die u typt naar de zoekmachine verzonden, die de woorden analyseert en een lijst van gerelateerde zoekopdrachten weergeeft.

search suggestions

Hoe Zoeksuggesties werken

Als u een zoeksuggestie ziet die overeenkomt met wat u zoekt, klikt u hierop om resultaten voor die zoekterm te zien. Dit kan tijd besparen en u helpen met minder typewerk te vinden wat u zoekt.

Het inschakelen van Zoeksuggesties zal de trefwoorden die u in een zoekveld typt - tenzij ze een URL of hostnaam blijken te zijn - naar de standaardzoekmachine sturen. De standaardzoekmachine kan die gegevens verzamelen volgens de voorwaarden van hun privacybeleid, en gebruikers die bezorgd zijn over het verzamelen van deze gegevens willen Zoeksuggesties misschien liever niet inschakelen. Zoeksuggesties zijn in privénavigatiemodus standaard uitgeschakeld, en u moet ze in een privévenster uitdrukkelijk aanzetten om ze in die modus te gebruiken.

Zoeksuggesties inschakelen of uitschakelen

Zoeksuggesties kunnen altijd worden in- of uitgeschakeld door het vakje Zoeksuggesties geven in de sectie Zoeken van de optiesvoorkeuren van Firefox aan of uit te vinken:

check searchsug
Lees meer over het beheren van zoekmachines: Populaire zoeksuggesties in de zoekbalk gebruiken