Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen | Probleemoplossing

Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht.

Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem dat kan resulteren in één of meer van de volgende symptomen kunt oplossen:

• Wijzigingen die u aan uw werkbalken hebt aangebracht worden niet opgeslagen wanneer u Firefox herstart.
  • Wijzigingen die u aan de grootte en positie van het browservenster hebt aangebracht worden niet onthouden wanneer u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Firefox herinitialiseren om het probleem te verhelpen

Firefox’ herinitialisatiefunctie zal voorkeuren van werkbalken terugzetten en add-ons die mogelijk verstoring geven uitschakelen.

Noot: bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Oorzaken

De bovenstaande symptomen worden doorgaans veroorzaakt door een beschadigd bestand in uw Firefox-gebruikersgegevens, genaamd localstore.rdf. Dit bestand wordt door Firefox onderhouden en dient voor het beheren van een deel van uw configuratie-instellingen.

Een andere mogelijke oorzaak is een Firefox-extensie die zich misdraagt.

Het probleem verhelpen

localstore.rdf herinitialiseren

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
    Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Selecteer Werkbalken en bedieningen herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus en klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten.

50c17976d1bd6a4a7608e862ce87cf56-1259976743-499-1.png 50c17976d1bd6a4a7608e862ce87cf56-1238098942-151-2.jpg 50c17976d1bd6a4a7608e862ce87cf56-1263704014-536-1.png

Als het goed is, kunt u nu weer uw werkbalkinstellingen en -bedieningen aanpassen, de grootte of positie van het browservenster wijzigen en nieuwe bladwijzers opslaan, en zullen deze wijzigingen bewaard blijven wanneer u Firefox herstart.

Extensies uitschakelen

Als de voorgaande oplossingen niet hebben geholpen, kunt u tijdelijk alle extensies uitschakelen en daarna Firefox herstarten. Als de symptomen verdwijnen, is een van uw extensies waarschijnlijk de oorzaak van het probleem. Lees voor meer informatie het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Gebaseerd op informatie van Corrupt localstore.rdf (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MDh9tE