Wijzigingen die betrekking hebben op Adobe Flash op Firefox voor Mac

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox voor Mac.

Vanaf Firefox-versie 62 voor Mac worden Adobe Flash-applets in een meer veilige modus uitgevoerd via proces-sandboxing.

Van de sandbox is bekend dat deze de werking van de volgende functies tegengaat:

• Afdrukken naar PDF vanuit het Flash-afdrukdialoogvenster
  • Afdrukken naar Openen in voorbeeld vanuit het Flash-afdrukdialoogvenster
  • Quicklook in het menu Bestand -> Openen
  • Opslaan van bestanden vanuit een Flash-applet
  • Flash-applets die het Adobe Air-installatieprogramma downloaden en uitvoeren
  • Door Flash aangeroepen en uit te voeren Adobe Air-toepassingen

Volg deze stappen om de Flash-sandbox in Firefox uit te schakelen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar de voorkeursinstelling dom.ipc.plugins.sandbox-level.flash en dubbelklik hierop.
  3. Voer een integerwaarde van 0 (nul) in en klik op OK.
  4. Sluit Firefox af en open het opnieuw, zodat de wijziging van kracht wordt.