Websites tonen een ronddraaiend wieltje en worden nooit volledig geladen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 3711
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Als het laden van bepaalde (niet alle) websites begint, maar nooit wordt voltooid (d.w.z. de Firefox-activiteitsindicator kan enkele minuten een draaiende beweging maken, of de statusbalk kan “Klaar” op een lege pagina tonen), dan komt dit door een software-trojan genaamd Vundo, of een bestand dat het verkeerde formaat heeft.

Variant van de Vundo-trojan

Van een variant van de Vundo-trojan is bekend dat Firefox hierdoor problemen ondervindt bij het laden van bepaalde drukbezochte websites, waaronder Google, Yahoo, MySpace, Facebook en andere.

Zoeken naar malware

Niet alle varianten van de Vundo-trojan kunnen door malwarescanners worden gedetecteerd of verwijderd. U dient uw computer echter eerst op besmetting te scannen:

Meer hulp

Als u een ander probleem bij het laden van websites ondervindt dan het hierboven beschreven probleem, zie dan het artikel Error loading websites om te kijken of dit uw probleem aan de orde stelt. Ook kunt u uw internetbeveiligingssoftware controleren - het opnieuw instellen van de rechten voor Firefox kan vaak soortgelijke problemen verhelpen.

Er kunnen andere oorzaken zijn voor de hierboven beschreven symptomen. Probeer, voordat u deze instructies probeert, de methoden die worden beschreven in het artikel Basic troubleshooting om te kijken of deze uw probleem betreffen.

Als u na het scannen nog steeds problemen ervaart, kunt u een ondersteuningsvraag stellen.

Er zijn ook gespecialiseerde forums voor het verwijderen van malware, zoals de onderstaande, waar u mogelijk meer hulp kunt krijgen:

JavaScript-bestandsformaat

In zeldzame gevallen kan een webpagina een extern JavaScript-bestand in het verkeerde formaat gebruiken. Probeer JavaScript uit te schakelen - zie JavaScript. Als het laden van de pagina nu wordt voltooid, kan het ongeschikte JavaScript-bestand afkomstig zijn van:

• een proxyfilter dat de bestanden van die website onjuist filtert. Als u een proxyfilter zoals Privoxy gebruikt, probeer dit dan uit te schakelen.
  • de server. Neem contact op met de beheerder van de betreffende website.