Websites uit de adresbalksuggesties verwijderen

Terwijl u in de adresbalk typt, geeft Firefox een vervolgkeuzelijst met voorgestelde websites weer. Dit artikel beschrijft hoe u enkele of alle items uit de adresbalkgeschiedenis kunt wissen.

Noot: als u op de adresbalk klikt, ziet u standaard een vervolgkeuzelijst met Snelkoppelingen (meest bezochte websites). Zie Uw snelkoppelingen aanpassen voor meer informatie.

Een enkel item uit de adresbalkgeschiedenis wissen

Klik om een enkel item uit de lijst met gesuggereerde websites te verwijderen op de menuknop (drie puntjes) Fx113urlbar3-dot naast een adresbalksuggestie en selecteer Verwijderen uit geschiedenis in het menu.

Fx113urlbar-3dotResultMenu

Noot: deze functie wordt geleidelijk uitgerold en standaard ingeschakeld vanaf Firefox versie 113.

U kunt ook een enkel item met uw toetsenbord verwijderen. Dit werkt voor zowel de navigatiegeschiedenis als items in de zoekgeschiedenis.

1. Typ of plak genoeg tekst voor Firefox om het item te tonen in het vervolgkeuzemenu.
  2. Druk op de pijltoets Omlaag om het item te markeren.
  3. Houd de Shift-toets ingedrukt en druk op Delete op uw toetsenbord.

Alle items voor een enkele website wissen

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk. (Als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop Fx89menuButton.) Klik op Geschiedenis en klik daarna op de balk Alle geschiedenis tonenGeschiedenis beheren onderaan om het venster Bibliotheek te openen.
  2. Typ in het veld Geschiedenis doorzoeken in de rechterbovenhoek de naam van de website die u wenst te vergeten en druk op EnterReturn.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt in de lijst met resultaten op de website die u wilt vergeten en selecteer Deze website vergeten.
    History Win6Fx112 Mac Library History Forget PageHistory Lin6
    Noot: het gebruik van Deze website vergeten zal alle sporen van die website uit uw geschiedenis wissen. Voor meer informatie, zie Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox.
  4. Sluit het venster Bibliotheek.

Alle items in de adresbalkgeschiedenis wissen

Noot: als u items met een ster ziet, dan zijn dit bladwijzers en geen deel van uw navigatiegeschiedenis. Dit is onderdeel van de functie automatisch aanvullen van de adresbalk van Firefox. Als u geen bladwijzers of andere inhoud in de adresbalk wilt zien verschijnen, zie dan Uw instellingen van de adresbalk wijzigen.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton en daarna op Geschiedenis.
  2. Klik op Recente geschiedenis wissen… om het dialoogvenster te openen.
  3. Stel in het venster Recente geschiedenis wissen de Te wissen tijdsperiode in op Alles.
  4. Zorg ervoor dat Navigatie- & downloadgeschiedenis is aangevinkt om uw navigatiegeschiedenis te wissen. Vink het veld naar Formulier- en zoekgeschiedenis aan om uw zoekgeschiedenis te wissen.
    Tip: zorg ervoor dat u de vinkjes naast alle andere items die u niet wilt wissen verwijdert. Zie Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox voor meer informatie.
    Clear Recent History - Everything - Browsing and Download History
  5. Klik op OK om alle items in de adresbalkgeschiedenis te wissen.