Websites melden dat cookies worden geblokkeerd – Cookies deblokkeren

Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die betrekking hebben op websites die melden dat cookies worden geblokkeerd of zijn uitgeschakeld. Voor meer informatie over cookies, zie Cookies - Informatie die door websites op uw computer wordt opgeslagen.

Cookie-instellingen controleren

Firefox kan zo zijn ingesteld dat cookies niet worden geaccepteerd. Om cookies in te schakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging. Hier kunt u uw instellingen voor Verbeterde bescherming tegen volgen, waaronder cookies, bekijken.
    Fx108settings-ETPFx102settings-ETP
    Fx102settings-ETPcustomFx111settings-ETPcustom
  3. Selecteer de knop reload all tabs retina (getoond als meerdere tabbladen geopend zijn) om uw nieuwe instelling toe te passen.

Websites die geen cookies mogen plaatsen controleren

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx79CookiesAndSiteData
  3. Klik op Uitzonderingen beheren….
    • Het dialoogvenster Uitzonderingen – Cookies en websitegegevens dat wordt geopend toont u welke websites geen cookies mogen opslaan.
  4. Zorg ervoor dat de website die u probeert te openen niet in de lijst staat.
    • Als de website wel in de lijst staat, klik dan op de vermelding en daarna op Website verwijderen.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Geschiedenis voor de betreffende website wissen

De cookies en tijdelijke gegevens die al op uw computer zijn opgeslagen, kunnen de oorzaak van het probleem zijn. Verwijder deze en controleer vervolgens of het probleem nog aanwezig is:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk. (Als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop Fx89menuButton.) Klik op Geschiedenis en klik daarna op de balk Alle geschiedenis tonenGeschiedenis beheren onderaan om het venster Bibliotheek te openen.
  2. Zoek naar de website die u uit de geschiedenis wilt verwijderen door in het veld Geschiedenis doorzoeken in de rechterbovenhoek de naam van de website in te typen en daarna op EnterReturn te drukken.
  3. Klik daarna in de zoekresultaten met de rechtermuisknopHoud daarna de Ctrl-toets ingedrukt, klik in de zoekresultaten op de website die u wilt verwijderen en selecteer Deze website vergeten.
    Alle geschiedenisitems (navigatie- en downloadgeschiedenis, cookies, de buffer, actieve aanmeldingen, wachtwoorden, opgeslagen formuliergegevens, uitzonderingen voor cookies, afbeeldingen, pop-ups) voor die website zullen worden verwijderd.

History Win6History Mac6History Lin6
  4. Sluit tot slot het venster Bibliotheek.

Alle cookies en de buffer wissen

Als het verwijderen van cookies voor de website met het probleem de foutmelding niet heeft opgelost, wis dan alle cookies die op uw computer zijn opgeslagen, en wis de buffer van Firefox:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.

Gebaseerd op informatie van Websites report cookies are disabled (mozillaZine KB)