Websites melden dat cookies worden geblokkeerd - Cookies deblokkeren

Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die betrekking hebben op websites die melden dat cookies worden geblokkeerd of zijn uitgeschakeld. Voor meer informatie over cookies, zie Cookies - Informatie die door websites op uw computer wordt opgeslagen.

Cookie-instellingen controleren

Firefox kan zo zijn ingesteld dat cookies niet worden geaccepteerd. Om cookies in te schakelen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteData Fx61settings-CookiesAndSiteData
  3. Zorg ervoor dat Cookies en websitegegevens van websites accepteren (aanbevolen) is aangevinkt.
  4. Zorg ervoor dat Cookies en websitegegevens van derden accepteren is ingesteld op Altijd.
  5. Klik op Uitzonderingen….
  6. Zorg ervoor dat de website die u wilt bezoeken niet in de lijst voorkomt.
    • Als de website in de lijst voorkomt, klik dan op de vermelding ervan en klik vervolgens op Website verwijderen.
  7. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx63settings-AcceptCookies
  3. Zorg ervoor dat Cookies en websitegegevens accepteren is geselecteerd.
  4. Klik op Uitzonderingen….
  5. Zorg ervoor dat de website die u wilt bezoeken niet in de lijst voorkomt.
    • Als de website in de lijst voorkomt, klik dan op de vermelding ervan en klik vervolgens op Website verwijderen.
  6. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop fx57menu en selecteer Inhoudsblokkering. Het paneel Privacy & Beveiliging van Firefox Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren. wordt geopend. Hier kunt u uw instellingen voor Inhoudsblokkering, waaronder cookies, bekijken.
    Fx65ContentBlocking
    • Als Standaard is geselecteerd, dan is dit de standaardinstelling en zijn cookies ingeschakeld.
    • Als Streng is geselecteerd, kies dan Standaard om alle cookies te accepteren of wissel naar Aangepast en zorg ervoor dat cookies niet geblokkeerd worden.
    • Als Aangepast is geselecteerd, zorg er dan voor dat Cookies niet is aangevinkt.
  2. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging. Hier kunt u uw instellingen voor Verbeterde bescherming tegen volgen, waaronder cookies, bekijken.
    Fx70settings-EnhancedTrackingProtection
    • Als Standaard is geselecteerd, dan is dit de standaardinstelling en zijn alle cookies, met uitzondering van trackers, ingeschakeld. Zie voor meer informatie Het blokkeren van trackers en scripts door Verbeterde bescherming tegen volgen.
    • Als Streng is geselecteerd, kies dan Standaard om alle cookies te accepteren of wissel naar Aangepast.
    • Als Aangepast is geselecteerd, vink dan Cookies uit (hierdoor worden alle cookies toegestaan) of selecteer de instelling om alleen Cross-site- en sociale-mediatrackers te blokkeren.
  3. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Websites die geen cookies mogen plaatsen controleren

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx65CookiesAndSiteData
  3. Klik op {Machtigingen beheren….
    • Het dialoogvenster Uitzonderingen – Cookies en websitegegevens} dat wordt geopend toont u welke websites geen cookies mogen opslaan.
  4. Zorg ervoor dat de website die u probeert te openen niet in de lijst staat.
    • Als de website op de lijst staat, klik dan op de vermelding en daarna op Website verwijderen.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Geschiedenis voor de betreffende website wissen

De cookies en tijdelijke gegevens die al op uw computer zijn opgeslagen, kunnen de oorzaak van het probleem zijn. Verwijder deze en controleer vervolgens of het probleem nog aanwezig is:

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk (als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek). Klik op Geschiedenis en klik daarna op de balk Alle geschiedenis tonen onderaan om het venster Bibliotheek te openen.
  2. Zoek naar de website die u uit de geschiedenis wilt verwijderen door in het veld Geschiedenis doorzoeken in de rechterbovenhoek de naam van de website in te typen en daarna op EnterReturn te drukken.
  3. Klik daarna in de zoekresultaten met de rechtermuisknopHoud daarna de Ctrl-toets ingedrukt, klik in de zoekresultaten op de website die u wilt verwijderen en selecteer Deze website vergeten.
    Alle geschiedenisitems (navigatie- en downloadgeschiedenis, cookies, de buffer, actieve aanmeldingen, wachtwoorden, opgeslagen formuliergegevens, uitzonderingen voor cookies, afbeeldingen, pop-ups) voor die website zullen worden verwijderd.

History Win6 History Mac6 History Lin6
  4. Sluit tot slot het venster Bibliotheek.

Alle cookies en de buffer wissen

Als het verwijderen van cookies voor de website met het probleem de foutmelding niet heeft opgelost, wis dan alle cookies die op uw computer zijn opgeslagen, en wis de buffer van Firefox:

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk (als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek). Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  3. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  4. Klik op Nu wissen.

Gebaseerd op informatie van Websites report cookies are disabled (mozillaZine KB)