Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox

(Doorgestuurd vanaf Cookies blokkeren)

Websites die u bezoekt bewaren cookies en andere websitegegevens op uw computer. De opgeslagen gegevens bevatten bepaalde informatie, zoals uw websitevoorkeuren en aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u het opslaan van deze gegevens door websites in Firefox kunt blokkeren.

Cookies voor een enkele website blokkeren

U kunt het venster Pagina-info gebruiken om Firefox zo in te stellen dat cookies van één website worden geblokkeerd:

1. Ga naar de website die u voor het instellen van cookies in Firefox wilt blokkeren.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt binnen de pagina en selecteer Pagina-info bekijken.
  3. Selecteer in dit venster het paneel Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje bij Standaard gebruiken onder Cookies instellen.
  5. Wijzig de instelling naar Blokkeren.
    Fx59PageInfo-BlockCookies
  6. Sluit het venster Pagina-info.

U dient alle cookies die de website al in Firefox heeft ingesteld te verwijderen. Voor instructies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies voor meer dan één website blokkeren

Als u meer dan één website hebt die u wilt blokkeren, kan het gebruik van het venster Pagina-info voor elke website tijdrovend zijn. U kunt als volgt voorkomen dat individuele websites cookies en websitegegevens opslaan:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteDataFx61settings-CookiesAndSiteDataFx63settings-AcceptCookiesFx65CookiesAndSiteDataFx68CookiesAndSiteData
  3. Klik op Uitzonderingen…Toestemmingen beheren…. Het dialoogvenster Uitzonderingen - Cookies en websitegegevens wordt geopend.
    Fx60Settings-Cookies&SiteData-ExceptionsFx65CookiesAndSiteData-ManagePermissions
  4. Typ het exacte adres van de website die u wilt blokkeren.
  5. Klik op Blokkeren.
  6. Klik tot slot op Wijzigingen opslaan.

Voor het verwijderen van cookies die eerder waren opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Een lijst van geblokkeerde websites bekijken

Om een lijst van websites die geen cookies mogen instellen te zien:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
  3. Klik op Uitzonderingen…Toestemmingen beheren….

Het dialoogvenster 'Uitzonderingen – Cookies en websitegegevens dat wordt geopend toont u welke websites geen cookies mogen instellen.

Cookies voor alle websites blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van alle websites worden geblokkeerd:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
  3. Kies Cookies en websitegegevens blokkeren (kan ervoor zorgen dat websites niet goed werken). en gebruik het vervolgkeuzemenu naast Geblokkeerd type om te kiezen welke typen cookies moeten worden geblokkeerd. Waarschuwing! Sommige website werken niet goed als alle cookies worden geblokkeerd.
    Fx63settings-BlockCookies
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop fx57menu en selecteer Inhoudsblokkering.
    • Hierdoor gaat u naar de sectie Inhoudsblokkering van het paneel Privacy & Beveiliging van de Firefox-OptiesVoorkeuren .
  2. Selecteer Aangepast en plaats een vinkje bij Cookies.
    Fx65ContentBlocking-Cookies
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om te kiezen welke typen cookies moeten worden geblokkeerd. Waarschuwing! Sommige website werken niet goed als alle cookies worden geblokkeerd.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Selecteer in de sectie Verbeterde bescherming tegen volgen Aangepast en plaats een vinkje naast Cookies.
    Fx70ETP-BlockCookies
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om te kiezen welke typen cookies moeten worden geblokkeerd. Waarschuwing! Sommige website werken niet goed als alle cookies worden geblokkeerd.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Voor meer informatie over het blokkeren van cookies van derden, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.

Om cookies te verwijderen die eerder zijn opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies van derden blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat alleen cookies van de website die u op dat moment bezoekt worden geaccepteerd, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.