Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox

Cookies worden door websites die u bezoekt op uw computer opgeslagen en bevatten bepaalde informatie, zoals uw voorkeuren voor websites of aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u het opslaan van cookies door websites in Firefox kunt blokkeren.

Cookies voor een enkele website blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van één website worden geblokkeerd:

1. Ga naar de website die u voor het instellen van cookies in Firefox wilt blokkeren.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt binnen de pagina en selecteer Pagina-info bekijken.
  3. Selecteer in dit venster het paneel Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje bij Standaard gebruiken onder Cookies instellen.
  5. Wijzig de instelling naar Blokkeren. Blocking Cookies - Win1
  6. Sluit het venster Pagina-info.
  7. Verwijder alle cookies die de website al in Firefox heeft ingesteld. Voor instructies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Een lijst van geblokkeerde websites bekijken

Om een lijst van websites die geen cookies mogen instellen te zien:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Klik naast Cookies van websites accepteren op Uitzonderingen….

Cookies voor alle websites blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van alle websites worden geblokkeerd:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Verwijder het vinkje bij Cookies van websites accepteren.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Om cookies te verwijderen die eerder zijn opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies van derden blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat alleen cookies van de website die u op dat moment bezoekt worden geaccepteerd, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LJ2aMK