Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox

Websites die u bezoekt bewaren cookies en andere websitegegevens op uw computer. De opgeslagen gegevens bevatten bepaalde informatie, zoals uw websitevoorkeuren en aanmeldingsstatus. Dit artikel beschrijft hoe u het opslaan van deze gegevens door websites in Firefox kunt blokkeren.

Cookies voor een enkele website blokkeren

U kunt het venster Pagina-info gebruiken om Firefox zo in te stellen dat cookies van één website worden geblokkeerd:

1. Ga naar de website die u voor het instellen van cookies in Firefox wilt blokkeren.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt binnen de pagina en selecteer Pagina-info bekijken.Klik in de menubalk op Extra en selecteer in het vervolgkeuzemenu Pagina-info.
  3. Selecteer in dit venster het paneel Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje bij Standaard gebruiken onder Cookies instellen.
  5. Wijzig de instelling naar Blokkeren.
    Fx59PageInfo-BlockCookies
  6. Sluit het venster Pagina-info.
  1. Ga naar de website die u voor het instellen van cookies in Firefox wilt blokkeren.
  2. Klik als de menubalk is ingeschakeld,in de menubalk op Extra en selecteer Pagina-informatie in het vervolgkeuzemenu.
    Klik als alternatief op het slotje Gray padlock - Firefox 70 links van het adres van de webpagina, klik op de pijl rechts in het keuzepaneel Website-informatie en klik bij de volgende prompt op de knop Meer informatie.
  3. Selecteer in het venster Pagina-info het paneel Toestemmingen.
  4. Verwijder onder Cookies instellen het vinkje naast Standaard gebruiken.
  5. Wijzig de instelling naar Blokkeren.
    Fx59PageInfo-BlockCookies
  6. Sluit het venster Pagina-info.

U dient alle cookies die de website al in Firefox heeft ingesteld te verwijderen. Voor instructies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Cookies voor meer dan één website blokkeren

Als u meer dan één website hebt die u wilt blokkeren, kan het gebruik van het venster Pagina-info voor elke website tijdrovend zijn. U kunt als volgt voorkomen dat individuele websites cookies en websitegegevens opslaan:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx68CookiesAndSiteDataFx79CookiesAndSiteData
  3. Klik op Toestemmingen beheren…Uitzonderingen beheren…. Het dialoogvenster Uitzonderingen - Cookies en websitegegevens wordt geopend.
    Fx65CookiesAndSiteData-ManagePermissions
  4. Typ het exacte adres van de website die u wilt blokkeren.
  5. Klik op Blokkeren.
  6. Klik tot slot op Wijzigingen opslaan.

Voor het verwijderen van cookies die eerder waren opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.

Een lijst van geblokkeerde websites bekijken

Om een lijst van websites die geen cookies mogen instellen te zien:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
  3. Klik op Toestemmingen beheren…Uitzonderingen beheren….

Het dialoogvenster 'Uitzonderingen – Cookies en websitegegevens dat wordt geopend toont u welke websites geen cookies mogen instellen.

Cookies voor alle websites blokkeren

Om Firefox zo in te stellen dat cookies van alle websites worden geblokkeerd:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Kies in de sectie Verbeterde bescherming tegen volgen Aangepast en plaats een vinkje bij Cookies.
    Fx78ETPcustom-cookiesFx86ETPcustom-cookies
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om te kiezen welke typen cookies moeten worden geblokkeerd. Waarschuwing! Sommige website werken niet goed als alle cookies worden geblokkeerd.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Voor meer informatie over het blokkeren van cookies van derden, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen. Om cookies te verwijderen die eerder zijn opgeslagen, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.