Waarschuwing voor onveilig wachtwoord in Firefox

Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Firefox geeft een slotpictogram dat in rood is doorgestreept red strikethrough icon in de adresbalk weer wanneer een aanmeldingspagina die u bekijkt geen beveiligde verbinding heeft. Dit dient om u te informeren dat als u een wachtwoord invoert, het door afluisteraars en aanvallers kan worden gestolen.

Vanaf Firefox-versie 52 ziet u ook een waarschuwingsbericht wanneer u binnen het aanmeldingsvak klikt om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Fx52insecurePW

Noot: wanneer u de aanmeldingsgegevens begint in te typen, kan het waarschuwingsbericht het wachtwoordinvoerveld verbergen. U kunt op de toets EnterReturn drukken nadat u uw gebruikersnaam intypt (of buiten het wachtwoordgebied klikken) om de waarschuwing te verwijderen.

Wat kan ik doen als een aanmeldingspagina onveilig is?

Als een aanmeldingspagina voor uw favoriete onveilig is, kunt u controleren of er een beveiligde versie van de pagina bestaat door https:// voor de URL in de locatiebalk te tikken. U kunt ook proberen contact op te nemen met de beheerder van de website en deze vragen de verbinding te beveiligen.

Niet aanbevolen: u kunt ook doorgaan met het aanmelden op de website als de verbinding niet veilig is, maar doe dit op eigen risico. Als u dit doet, probeer dan een uniek wachtwoord te gebruiken, of een wachtwoord dat u niet ook al voor andere belangrijke websites gebruikt.

Over onveilige pagina’s

Pagina’s die privégegevens dienen te verzenden, zoals van creditcards, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens, dienen een beveiligde verbinding te gebruiken om te helpen voorkomen dat aanvallers uw gegevens stelen. (Tip: een beveiligde verbinding bevat ‘HTTPS’ in de adresbalk, samen met een groen slotpictogram.)

Pagina’s die geen privégegevens verzenden, kunnen een onbeveiligde verbinding hebben (HTTP). Het wordt niet geadviseerd privégegevens zoals wachtwoorden in te voeren op een webpagina die HTTP in de adresbalk bevat. De gegevens die u invoert, kunnen via deze onveilige verbinding worden gestolen.

Opmerking voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars die meer over deze waarschuwing willen lezen, kunnen deze pagina raadplegen. De pagina legt uit wanneer en waarom Firefox deze waarschuwing toont, en biedt tevens enkele details over het verhelpen van het probleem. Voor meer informatie, zie dit blogbericht en dit Site Compatibility-document.