Verdachte activiteit in mijn Firefox-account

Firefox-accounts synchroniseren uw wachtwoorden, bladwijzers en geschiedenis tussen meerdere apparaten. Als u verdachte activiteit in uw Firefox-account waarneemt (zoals dat iemand zich aanmeldt vanaf een onbekend apparaat), zijn er stappen die u kunt nemen om verdere toegang tot uw gegevens te voorkomen.

Wijzig eerst uw Sync-wachtwoord vanaf een gesynchroniseerde computer

Deze eerste stap voorkomt dat apparaten met uw oude Firefox-accountwachtwoord verbinding met de Sync-server kunnen maken en alle nieuwe wachtwoorden die u in de volgende sectie dient aan te maken kunnen ophalen.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Klik op het tabblad SyncFirefox-account aan de linkerkant.
  3. Klik in het paneel SyncFirefox-account op de koppeling Account beheren.
  4. Klik in uw Firefox-accountpagina op de knop Wijzigen… naast Wachtwoord.
  5. Voer in de respectievelijke velden uw oude en nieuwe wachtwoorden in en klik tot slot op de knop Wijzigen.
  6. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Ga naar het paneel Sync en klik op het pijltje naast Account beheren om het menu uit te vouwen.
  3. Klik op Wachtwoord wijzigen. Het venster Uw wachtwoord wijzigen zal verschijnen.
  4. Voer uw nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Als u Firefox op een andere verbonden apparaat opent, wordt gevraagd uw nieuwe Firefox-accountwachtwoord in te voeren. U kunt ook uw andere verbonden apparaten bijwerken met het nieuwe wachtwoord door deze stappen te volgen:
  1. Ontkoppel uw andere apparaten van Firefox Accounts door deze stappen te volgen.
  2. Koppel deze zelfde apparaten opnieuw door deze instructies te volgen.

Wijzig vervolgens al uw websitewachtwoorden vanaf een gesynchroniseerde computer

Wijzig uw Firefox-accountwachtwoord (zie vorige sectie) voordat u uw andere accountwachtwoorden wijzigt, zodat wordt voorkomen dat uw nieuwe wachtwoorden met apparaten worden gesynchroniseerd.

Dit onderdeel is wat tijdrovender, maar belangrijk. Als u niet de wachtwoorden voor zaken als uw bankrekening wijzigt, zou het nog steeds mogelijk zijn voor iemand anders om zich vanaf uw verloren apparaat bij uw account aan te melden via het bestaande en al gesynchroniseerde wachtwoord.

Zie Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden voor een eenvoudige manier om betere wachtwoorden te maken.