Het uiterlijk van Firefox voor Android wijzigen via thema’s

Een thema is een eenvoudig type add-on voor Firefox waarmee u de weergave van uw browser kunt aanpassen. Dit artikel beschrijft hoe u thema’s voor Firefox voor Android kunt vinden, installeren en beheren.

Wat zijn thema’s?

Met thema’s voor Firefox voor Android kunt u kleurenschema’s en achtergrondafbeeldingen van de werkbalken van Firefox wijzigen.

Thema’s installeren

U kunt de Android-thema’s vanuit het instellingenmenu binnen Firefox voor Android benaderen:

1. Tik op de knop Menu (op sommige telefoons is dit een hardwareknop, op andere is het een softwaremenu in de rechterbovenhoek), tik daarna op Extra en tik op Add-ons.
  2. Tik op het oranje Map-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster Add-ons. Als alternatief kunt u direct naar https://addons.mozilla.org/android/ gaan om hetzelfde resultaat te bereiken.

Android ICS Orange Folder for Add-ons 320 px wide
  3. Tik op het tabblad Thema’s om beschikbare thema’s te zien.

Android ICS FF19 amo Themes tab
  4. U ziet Aanbevolen thema’s. U kunt naar thema’s zoeken of op de tabbladen Populair of Categorieën tikken om een thema te vinden dat u wilt uitproberen.
  5. Om een thema uit te proberen tikt u eenvoudig op de afbeelding van het thema; Firefox zal “U past het nu!” weergeven. Tik op Thema-informatie om meer over een thema te weten te komen.

Android ICS FF19 amo you are trying it on
  6. Installeer het gewenste thema door op Behouden te tikken. Firefox zal bevestigen dat het thema is geïnstalleerd door “Toegevoegd aan Firefox” weer te geven.

Thema’s beheren

Wisselen van thema

Volg de instructies voor Thema’s installeren hierboven en installeer een ander thema om van thema te wisselen.

Een thema verwijderen

Als u naar het standaardthema van Firefox voor Android wilt terugkeren, de-installeert u de huidige thema-add-on:

1. Tik op de knop Menu (op sommige telefoons is dit een hardwareknop, op andere is het een softwaremenu in de rechterbovenhoek), tik daarna op Extra en tik op Add-ons.

Android ICS FF19 tools addons sunshine in forest
  2. Tik op de add-on voor het huidige thema en tik daarna op De-installeren.

Android ICS FF19 uninstall theme addon sunshine in forest
  3. Het thema zal worden verwijderd.