Problemen met snelheid in Mozilla VPN oplossen

Er is een aantal factoren dat de verbindingssnelheid kan beïnvloeden als u een VPN gebruikt. In dit artikel vindt u de meeste gebruikelijke en enkele manieren om ze op te lossen.

Afstand van de server

Als u een VPN gebruikt, worden uw gegevens via een VPN-server geleid, die zich soms op geruime afstand van uw thuislocatie bevindt. Als gevolg hiervan is het normaal om een gereduceerde snelheid te ervaren. Hoe verder weg van uw thuislocatie de server zich bevindt, hoe groter het mogelijke snelheidsverlies en de latentie.

Tijdstip op de dag

Het tijdstip op de dag op de locatie van de servers kan ook voor snelheidsvermindering zorgen. Als u bijvoorbeeld verbinding maakt vanuit Los Angeles om 08:00 uur lokale tijd met een server in het VK waar het 17:00 lokale tijd is, bestaat de kans dat de server het druk heeft, vanwege lokale gebruikers die verbinding maken nadat ze terugkeren van hun werk of school.

Technische factoren

Andere factoren, zoals apparaatcompatibiliteit, besturingssysteem, lokale bandbeedte en ISP (internetprovider) spelen allemaal een rol in snelheidsvermindering.

Tips voor probleemoplossing

Als u fors verminderde internetsnelheden waarneemt bij het gebruik van Mozilla VPN, dan kunt u het volgende proberen:

1. Selecteer een andere locatie. Onze software kan de dichtstbijzijnde en best presterende server automatisch vinden, dit zou uw netwerksnelheid moeten verhogen.
    Noot: u vindt de lijst met aanbevolen servers in de sectie Locatie selecteren.
    Recommend locations
  2. Voer een herinitialisatie van Mozilla VPN uit. Als laatste redmiddel kunt u Mozilla VPN herinitialiseren. Dit wist alle Mozilla VPN-gegevens en -instellingen en brengt de app terug naar de staat direct na de eerste installatie. Lees voor meer info ons artikel Mozilla VPN-appgegevens van uw apparaat verwijderen.
  3. Als geen van deze suggesties blijkt te werken, dan helpt het ons Engineeringteam als u een logboek aanlegt met de details van het probleem. Als u hieraan wilt bijdragen, kunt u beginnen met een snelheidstest via een testwebsite als speedtest.net, in eerste instantie als u niet verbonden bent en vervolgens een tweede test als u verbonden bent met de VPN. Maak schermafdrukken van uw resultaten en dien een ticket in vanuit de app.

Dit zijn nog enkele andere dingen die u kunt opnemen en die ons enorm helpen:

• Treedt het prestatieprobleem op bij alle websites of alleen bij specifieke websites?
  • Uw internetprovider (ISP).
  • De serverlocatie waarmee u was verbonden.