Telemetrieverzameling – Windows-standaardbrowsertrends

Dit artikel refereeert naar een geplande taak die alleen van toepassing is voor Firefox-gebruikers in Windows.

Dit artikel legt een voorbeeld uit van hoe Firefox telemetriegegevens verzamelt en gebruikt. In Firefox versie 75 heeft Firefox een nieuwe geplande taak voor Windows gelanceerd, dit is een kleine controle die in de achtergrond wordt uitgevoerd om telemetriegegevens op te halen. Net als bij alle andere telemetriegerelateerde wijzigingen hier bij Mozilla, heeft deze geplande taak onze gegevensbeoordeling doorlopen, een proces dat is ontworpen met keuzevrijheid voor de gebruiker en privacy in de kern.

Wat doet deze taak?

Dit is een geplande taak voor alleen Windows, die eens per dag in de achtergrond wordt uitgevoerd voor elke installatie van Firefox. Deze taak verzamelt informatie gerelateerd aan de huidige en eerdere standaardbrowserinstelling van uw systeem (dit is de browser die Windows gebruikt om een koppeling naar een website te openen) en de taal en versie van het besturingssysteem. Deze gegevens kunnen niet worden geassocieerd met reguliere profielgebaseerde telemetriegegevens.

Waarom worden deze gegevens verzameld?

Het verzamelen van telemetrie is een manier waarop we ervoor kunnen zorgen dat we trends in standaardbrowsers kunnen begrijpen op een manier die ons helpt Firefox te verbeteren. We hopen dat we, door een beter begrip van meer over onze gebruikers en hun keuzes in browservoorkeuren, een steeds betere Firefox kunnen blijven bouwen.

Kan ik me afmelden voor deze gegevensverzameling?

Ja, alle Firefox-gegevensverzameling is optioneel en u kunt zich te allen tijde afmelden in uw Firefox-voorkeuren. Als u een Ondernemingen-versie van Firefox gebruikt, dan respecteren we ook de aangepaste beleidsinstellingen van het bedrijf in relatie tot telemetrie, als deze bestaan, waaronder het uitschakelen van deze taak.