Tabbladvoorkeuren en -instellingen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 30158
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit document beschrijft alle optiesvoorkeuren die beschikbaar zijn in het paneel Tabbladen van het venster OptiesVoorkeuren van Mozilla Firefox. Voor andere panelen, zie OptiesVoorkeuren-venster.

Het paneel Tabbladen bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de functie Navigeren met tabbladen.

TabsPanel-Fx4Win7TabsPanel-Fx4Mac

Fx 15 Tab Options - WinFx 15 Tab Options - Mac

• Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten laten sluiten.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows 7-taakbalk beweegt, toont Windows u een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.
  • Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten laten sluiten.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten laten sluiten.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Tabbladen pas laden na selecteren: Firefox zal bij het starten of het herstellen van uw vorige sessie alleen het actieve tabblad laden. Dit kan het opstarten veel sneller maken als u veel tabbladen herstelt. De andere open tabbladen zullen worden geladen als u er op klikt.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows 7-taakbalk beweegt, toont Windows u een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.
  • Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten laten sluiten.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Tabbladen pas laden na selecteren: Firefox zal bij het starten of het herstellen van uw vorige sessie alleen het actieve tabblad laden. Dit kan het opstarten veel sneller maken als u veel tabbladen herstelt. De andere open tabbladen zullen worden geladen als u er op klikt.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.

De sjabloon ‘backtoOptionsPreferences’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.