Tabbladgroepen gebruiken om veel tabbladen te ordenen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Belangrijk: de functie Tabbladgroepen (Panorama) zal in Firefox 45 worden verwijderd. Voor meer informatie, zie het artikel Discontinuing the tab groups feature.
Belangrijk: de functie Tabbladgroepen (Panorama) is uit Firefox verwijderd. Voor meer informatie, zie het artikel Discontinuing the tab groups feature.

Tabbladgroepen (ook wel Panorama genoemd) zijn een eenvoudige manier om veel tabbladen te ordenen. Met tabbladgroepen kunt u gerelateerde tabbladen visueel groeperen, wisselen tussen groepen, en al uw tabbladen snel doorzoeken. Dit artikel laat u binnen de kortste keren jongleren met tientallen tabbladen.

Waarom zou ik tabbladgroepen gebruiken?

Als u verslaafd bent aan tabbladen en regelmatig terechtkomt in een situatie met meer tabbladen dan er op de tabbladenstrook passen, zijn tabbladgroepen voor u gemaakt. Ze zijn ook handig voor het groeperen van tabbladen op taak en het wisselen hiertussen. Probeer de stappen in de rest van dit artikel uit – u zult zien hoe nuttig ze zijn.

Hoe maak ik een tabbladgroep aan?

Als u nog niet een aantal tabbladen hebt geopend om mee te werken, doe het dan nu.

1. Betreed de Tabbladgroepen-weergave via de sneltoets Command + Shift + ECtrl + Shift + E.
  2. Als u de Tabbladgroepen-weergave voor het eerst gebruikt, ziet u miniatuurweergaven van al uw tabbladen in één groep. Om een nieuwe groep aan te maken sleept u eenvoudig een tabblad uit een groep, en sleept u hier vervolgens een tweede tabblad bovenop. Om de tabbladen zal een kader verschijnen.
    • U kunt verdergaan met het toevoegen van tabbladen aan de nieuwe groep en meer groepen aanmaken.
    Creating a tab group create tab group fx29
  3. Wanneer u klaar bent, klikt u eenvoudig op een tabblad om de weergave te verlaten. U keert terug naar Firefox, het tabblad waarop u hebt geklikt wordt actief en alleen de tabbladen in die groep worden zichtbaar.
Tip: u kunt een knop Tabbladgroep aan uw werkbalk toevoegen die u eenvoudige toegang geeft. Zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen voor instructies.
Panorama button
panorama fx29

Hoe wissel ik tussen tabbladgroepen?

Wisselen tussen tabbladgroepen is eenvoudig. Betreed te tabbladgroepenweergave door op Command + Shift + ECtrl + Shift + E te klikken, en klik daarna op de tabbladgroep die u wilt weergeven. Het tabblad waarop u hebt geklikt zal actief worden en alleen de tabbladen in die groep worden zichtbaar.

• U kunt ook de sneltoets gebruiken. Met Ctrl + `control + ` kunt u naar de volgende tabbladgroep gaan, en met Ctrl + Shift + `control + shift + ` naar de vorige tabbladgroep.

Probeer het uit: tabbladgroepen zijn geweldig voor het groeperen van tabbladen per taak. Zo kunt u een groep tabbladen hebben die te maken hebben met het zoeken naar een cadeau, en een andere groep voor het online betalen van uw rekeningen. Probeer groepen te maken voor dingen die u normaal online doet en gebruik tabbladgroepen om hiertussen te wisselen. Een eenvoudige manier om alles op orde te houden.

Hoe doorzoek ik mijn tabbladen?

Vind dat tabblad snel – het is veel eenvoudiger dan het vinden van een naald in een hooiberg.

1. Betreed de Tabbladgroepen-weergave via de sneltoets Command + Shift + ECtrl + Shift + E.
  2. Klik op de zoekknop aan de rechterkant van het venster om het zoekveld te openen en begin met het intypen van de naam van het tabblad dat u zoekt.
    • Of begin eenvoudig met typen en er zal automatisch worden gezocht.
  3. Terwijl u typt worden de overeenkomende tabbladen gemarkeerd. Klik eenvoudig op een tabblad om het te selecteren en naar Firefox terug te keren.
    Panorama searchpanorama search fx29
    • Als u meer dan één Firefox-venster hebt geopend, ziet u mogelijk onder in het venster tabbladen van andere vensters die met uw zoektermen overeenkomen. Door op een van deze tabbladen te klikken, wisselt u naar dat Firefox-venster en de bijbehorende tabbladen en groep.

Hoe orden ik mijn tabbladgroepen?

Tabbladgroepen kunnen eenvoudig van grootte worden gewijzigd, herschikt en benoemd. Zodra u klaar bent met een groep, kunt u deze sluiten en direct alle tabbladen ervan verlaten.

Betreed de Tabbladgroepen-weergave via de sneltoets Command + Shift + ECtrl + Shift + E.

• Grootte van tabbladgroepen wijzigen – Klik op de vergrotingsgreep in de rechteronderhoek van een groep om deze groter of kleiner te maken. Tijdens het aanpassen van de groep zullen de tabbladen evenredig groter of kleiner worden.
    • Als u de groep klein genoeg maakt, zullen de tabbladen op elkaar worden gestapeld. Onder deze stapel zal een knop voor een voorbeeldweergave verschijnen. Klik op deze knop om te zien welke tabbladen er in de stapel zitten, zonder de grootte van de groep te wijzigen.
  • Tabbladgroepen herschikken – Klik en sleep op een leeg gebied langs de randen of onderkant van een groep om deze over het scherm te bewegen.
  • Tabbladgroepen hernoemen – Klik naast het potloodpictogram boven in een groep en typ hiervoor een naam in. Druk daarna op returnenter of klik op een ander gebied in het venster.
  • Tabbladgroepen sluiten – Elke tabbladgroep heeft een sluitknop in de rechterbovenhoek. Door hierop te klikken wordt de groep en alle tabbladen erin gesloten.
    • Als u per ongeluk een tabbladgroep hebt gesloten, kunt u op de knop Groep sluiten ongedaan maken klikken om deze te herstellen voordat u de weergave verlaat.

Vastgemaakte tabbladen in tabbladgroepen

Als u vastgemaakte tabbladen met tabbladgroepen gebruikt, zullen deze aan de rechterkant van elke tabbladgroep worden voorgesteld door het pictogram van hun website.

App Tabs in Panoramapinned tab groups

Ik ondervind problemen