Synchronisatie van creditcards en betalingsmethoden tussen apparaten uitschakelen

Met Firefox Synchronisatie kunt u gegevens als bladwijzers, geschiedenis, aanmeldingen en wachtwoorden, en creditcards of betalingsmethoden benaderen op andere apparaten als u bent aangemeld met uw Mozilla-account. Volg om synchronisatie voor gevoelige gegevens zoals creditcardsbetalingsmethoden uit te schakelen om aankopen op een gedeeld apparaat te voorkomen de onderstaande stappen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in de opties aan de linkerzijde op Synchronisatie.
    • In deze instellingen kunt u kiezen welke items u tussen apparaten wilt synchroniseren als u bent aangemeld met uw Mozilla-account.
  3. Als synchronisatie AAN staat, synchroniseert u de items in het paneel.
  4. Klik op Wijzigen… om het dialoogvenster Kies wat u wilt synchroniseren te openen.
  5. Haal het vinkje naast CreditcardsBetalingsmethoden weg om te stoppen met synchroniseren van deze gegevens tussen apparaten.
    Fx121ChooseWhatToSyncChoose what to sync panel
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

U kunt daarnaast het automatisch invullen van creditcardgegevens uitschakelenhet automatisch invullen van betalingsmethoden uitschakelen om te voorkomen dat Firefox uw creditcardgegevens invult op het apparaat waarop deze gegevens zijn opgeslagen.

We raden gebruikers aan om voor elk gezinslid een Mozilla-account aan te maken en telkens af te melden, om te voorkomen dat creditcardgegevens of andere gevoelige gegevens toegankelijk zijn voor anderen.