Startpagina met sluisteken opent extra tabbladen als Firefox start

Firefox stelt meerdere startpagina’s in als u elk adres scheidt met een sluisteken (|) of verticale balk. Deze functie kan tot problemen leiden als een bepaald startpagina-adres een sluisteken bevat.

U kunt dit als volgt verhelpen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Vervang in het tekstveld Startpagina alle sluistekens (|) door %7C.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Startpagina.
  3. Vervang in het tekstveld voor Aangepaste URL’s… bij Startpagina en nieuwe vensters alle sluistekens (|) door %7C.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
Tip: als het verwijderen van het sluisteken het probleem niet oplost, kunnen add-ons of malware dit gedrag veroorzaken. Probeer Firefox te vernieuwen om add-ons te verwijderen zonder uw navigatiegegevens en bladwijzers te wissen.