De Berichten-app gebruiken

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Via de Berichten-app in Firefox OS kunt u korte tekstberichten (sms) heen en weer versturen. Ook kunt u afbeeldingen, video’s en andere multimediabijlagen (mms) verzenden en ontvangen.Dit artikel helpt u snel op weg.

Tip: om het typen te vereenvoudigen kunt u de functie Woordsuggestie aanzetten.

Een bericht verzenden

1. Open de Berichten-app sms app.
  2. Tik op de knop voor een nieuw bericht Editmessages om te beginnen.
  3. In het veld Aan: kunt u het telefoonnummer van de persoon waarnaar u het bericht wilt verzenden intypen, of tik op de contactknop contact button om iemand uit de app Contacten toe te voegen.
  4. Typ iets in het berichtveld en tik daarna op Verzenden wanneer u klaar bent.
U kunt ook een onderwerp aan uw bericht toevoegen door op de menuknop fxos menu in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken en Onderwerp toevoegen te kiezen.
  1. Open de Berichten-app messages 2.0.
  2. Tik op de knop voor een nieuw bericht new email 2.0 om een nieuw bericht op te stellen.
  3. In het veld Aan: kunt u het telefoonnummer van de ontvanger intypen, of tik op de contactknop add contact 2.0 om iemand uit uw app Contacten toe te voegen. Herhaal deze stap als u het bericht naar meerdere mensen wilt versturen.
  4. Typ iets in het berichtveld en tik daarna op de knop Verzenden send msg 2.0 wanneer u klaar bent.
U kunt ook een onderwerp aan uw bericht toevoegen door op de menuknop message settings 2.0 in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken en Onderwerp toevoegen te kiezen.

Na het verzenden van uw bericht ziet u een scherm dat alle berichten tussen u en de ontvanger toont. Een draaiende cirkel Sending Icon naast een van uw berichten betekent dat het bericht wordt verzonden.

Multimediabijlagen verzenden en ontvangen

Bij het aanmaken van een bericht kunt u een foto, video of muziekbestand bijvoegen:

1. Typ eenvoudig op de paperclipknop MMS attach links van het berichtveld.
  2. Selecteer de bron van het bestand dat u wilt verzenden (Video, Achtergrondafbeelding, Muziek of Galerij). Kies de cameraoptie om een nieuwe foto of video te maken.

Choose a source

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Apparaten met weinig geheugen: als u een apparaat met Firefox OS 1.3T gebruikt, worden afbeeldingen die u verzendt naar 300KB of minder verkleind.
Een bestand opslaan dat iemand naar u heeft verzonden: tik op het bericht en tik daarna op het bestand om het te openen. Tik op Opslaan.

Foto-, video- of muziekbestanden aan uw bericht koppelen:

1. Tik op het paperclippictogram attach message 2.0 in het bericht dat u aan het opstellen bent.
  2. Kies het bestand dat u wilt verzenden vanaf de volgende locaties: Video, Muziek, Galerij of Camera (maakt een nieuwe foto of video).
    • Als u een foto uit uw Galerij kiest, kunt u deze bijsnijden voordat u de foto verzendt. Tik op Gereed om het koppelen te voltooien.
    • Als u een muziek- of videobestand hebt gekozen, tik dan op confirm ringtone om het koppelen van het bestand te voltooien.
  3. Als u uw bestanden hebt gekoppeld en het schrijven van uw bericht hebt voltooid, tikt u op de knop Verzenden send msg 2.0.
Een bestand opslaan dat iemand naar u heeft verzonden: tik op het bericht en tik daarna op het bestand om het te openen. Tik op Opslaan.

Berichten weergeven en beantwoorden

Als u een bericht ontvangt, klinkt er een geluid op uw telefoon en wordt aan de bovenkant van het scherm een melding weergegeven.

Text message alertsms notification 2.0
  1. Om al uw huidige meldingen te zien trekt u de meldingenbalk vanaf de bovenkant van het scherm omlaag.

Select notification
  2. Tik op een berichtmelding om het bericht in de Berichten-app te openen.
  3. Typ uw antwoord en tik op Verzendende knop Verzenden send msg 2.0.

Natuurlijk kunt u de Berichten-app altijd openen om uw lijst van berichten te zien.

1. Tik op een conversatie om deze weer te geven.
  2. Typ uw antwoord en tik op Verzendende knop Verzenden send msg 2.0.

Een verzonden of ontvangen bericht doorsturen

Wilt u een bericht met een ander contact delen? Volg de onderstaande stappen:

1. Tik op de conversatie om deze te openen. Tik op het bericht dat u wilt doorsturen om er een vinkje naast te plaatsen. Op sommige telefoons dient u uw vinger op het bericht te houden totdat het volgende scherm verschijnt.

select sms
  2. Tik op het menu in de rechterbovenhoek van het scherm om het onderstaande scherm Berichtopties te zien. Tik op Doorsturen.

forward sms

3. Voer in het veld Aan: de ontvanger in en tik op Verzenden. Dat is alles!

send fwd
  1. Tik op de conversatie om deze te openen.
  2. Houd uw vinger op het bericht dat u wilt doorsturen totdat een nieuw menu verschijnt.
  3. Kies Doorsturen.
  4. Voer het telefoonnummer in van de persoon waarnaar u het bericht wilt doorsturen, of klik op add contact 2.0 om een persoon uit uw contacten toe te voegen.
  5. Tik tot slot op de knop Verzenden send msg 2.0.

Berichten verwijderen

1. Tik op de bewerkingsknop Delete Message om het scherm voor het bewerken van een bericht zichtbaar te maken.
  2. Tik op de cirkel naast de berichten die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de knop Verwijderen in de rechterbovenhoek.

Delete messages
  4. Tik tot slot op OK en de berichten worden verwijderd.
  1. Tik op de menuknop message settings 2.0.
  2. Tik op Berichten verwijderen.
  3. Selecteer de berichten die u wilt verwijderen door een vinkje in de vakjes ernaast te plaatsen.

delete messages 2.0
  4. Tik op Verwijderen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  5. Tik op de rode knop Verwijderen ter bevestiging.
Noot: foto’s, video’s of muziekbestanden die u hebt opgeslagen zullen niet worden verwijderd.