Problemen met spellen, chatten en meer op Facebook verhelpen

Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die u kunt tegenkomen tijdens het gebruik van Facebook in Firefox.

Noot: als u uw computer deelt met anderen en niet wilt dat zij zich kunnen aanmelden bij uw Facebook-account, lees dan Hoe deel ik Firefox tussen gebruikers op een computer?
Noot: als u wilt voorkomen dat Facebook uw surfactiviteit op andere websites volgt, bekijk dan Facebook Container: voorkomen dat Facebook uw bezoeken aan andere websites bijhoudt.

Kan geen verbinding maken met Facebook

Als u helemaal geen verbinding kunt maken met de website van Facebook in Firefox:

• Controleer of u verbinding kunt maken met een andere browser, zoals Internet Explorer of Microsoft EdgeSafariEpiphany.
    • Als u wel verbinding kunt maken met een andere browser, maar niet met Firefox:
      1. Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing. Begin hierbij met de sectie Cookies en de buffer wissen.
      2. Controleer of uw internetbeveiligingssoftware (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) zo is ingesteld dat Firefox toegang heeft tot het internet. Voor instructies over het configureren van bepaalde firewallprogramma’s, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet.
  • Als u met geen enkele browser verbinding kunt maken, is de website van Facebook mogelijk offline.

Overige Facebook-problemen

U kunt het Helpcentrum van Facebook of de Helpcommunity van Facebook bezoeken om te zien of uw probleem bekend is voor Facebook-websites. Als u geen oplossing kunt vinden, volg dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Cookies en de buffer wissen

Het wissen van uw opgeslagen cookies en de buffer van Firefox kan verschillende gebruikelijke problemen met Facebook (zoals Farmville-kwesties) verhelpen.

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen…
  3. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode: .
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer onder het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u geen items selecteert die u wilt behouden.
  5. Klik op OKNu Wissen.

Als u een foutmelding ontvangt die betrekking heeft op cookies nadat u uw cookies en buffer hebt gewist:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het menu Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    CookiesandSiteD
  3. Klik op Uitzonderingen beheren….
  4. Zorg ervoor dat facebook.com niet in de lijst staat vermeld.
    • Als de website staat vermeld, klik dan op de vermelding en klik vervolgens op Website verwijderen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het menu Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
    Fx63settings-AcceptCookies
  3. Zorg ervoor dat Cookies en websitegegevens accepteren is geselecteerd.
  4. Klik op Uitzonderingen….
  5. Zorg ervoor dat facebook.com niet in de lijst staat vermeld.
    • Als de website staat vermeld, klik dan op de vermelding en klik vervolgens op Website verwijderen.

Controleren of JavaScript wordt geblokkeerd

Controleer of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Extensies en thema’s controleren

Als de bovenstaande stappen uw probleem met Facebook niet hebben verholpen:
Stel vast of een extensie of thema uw probleem veroorzaakt. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor instructies.

Controleren op malware

Bepaalde typen kwaadaardige software kunnen problemen bij het verbinden met Facebook veroorzaken. Zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen voor instructies over het oplossen van malwareproblemen met Firefox.

Wijzigingen aan Facebook

Facebook staat bekend om het regelmatig aanbrengen van wijzigingen in het systeem. Controleer het Facebook-ontwikkelaarsblog voor wijzigingen die onlangs zijn aangebracht.