Pocket-migratie naar Mozilla-accounts

Belangrijke informatie:

• Alle Pocket-accounts worden overgezet naar het gebruik van Mozilla-accounts. Voor wie zich aanmeldt bij Pocket via Google of Apple, u kunt nog steeds profiteren van de verbeterde beveiliging die u ontvangt als u Pocket gebruikt met Mozilla-accounts.
  • Als u een Mozilla-account gebruikt om Pocket te benaderen in elke browser of mobiel apparaat, profiteert u van het privacybeleid van Mozilla, dat de gebruiker altijd voorop stelt. (Klik hier voor info over hoe u uw Mozilla-account en de bijbehorende gegevens beheert.)
  • Gebruikers kunnen nog steeds aanmelden bij Pocket via Apple ID of Google-aanmelding, aangedreven door hun bestaande (of nieuwe) Mozilla-account.
  • Deze wijziging, die vanaf 11 juli 2023 wordt toegepast op alle Pocket-accounts, geeft gebruikers het voordeel van verbeterde beveiligingsfunctionaliteit, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en accountherstelsleutels.
  • Alle gebruikers van Pocket dienen zich voor 15 augustus 2023 aan te melden met een Mozilla-account.

Pocket, dat sinds 2017 een onderdeel is van de Mozilla-productfamilie, is de plek waar u geweldige inhoud op internet kunt vinden, bewaren en up-to-date kunt blijven. Met Pocket kunt u zaken van het hele internet opslaan en suggesties van onze redacteuren bekijken voor wat u hierna kunt lezen. Wanneer u Pocket gebruikt, kunt u opgeslagen artikelen en video’s in een beveiligde privéaccount benaderen en deze lezen of bekijken op uw computer of mobiele apparaat.

Om additionele beveiligingsfuncties te kunnen bieden aan gebruikers, worden alle Pocket-accounts overgezet naar het gebruik van Mozilla-accounts vanaf 11 juli 2023. Gebruikers kunnen nog steeds aanmelden bij Pocket in elke browser of op elk mobiel apparaat, aangedreven door Mozilla-accounts.

Inhoudsopgave

Waarom migreert Pocket naar Mozilla-accounts?

Voorheen konden gebruikers van Pocket inschrijven en aanmelden via vier opties:

• E-mailadres en wachtwoord beheerd door Pocket
  • Mozilla-account
  • Google-account
  • Apple-account

We gaan Pocket-accounts verwijderen en vertrouwen op Mozilla-accounts als ons centrale en veilige accountsysteem. Daarnaast kunnen gebruikers er ook voor kiezen door te gaan met Google of Apple bij het aanmelden. De wijziging is dat authenticatie met Google en Apple wordt verstrekt via een Mozilla-account, in plaats van rechtstreeks via Pocket. Binnenkort zullen alle Pocket-klanten moeten aanmelden via een Mozilla-account.

Deze overstap maakt Pocket niet alleen veiliger, maar u kunt ook gebruik maken van verbeterde beveiligingsfunctionaliteit, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en accountherstelsleutels.

Bovendien kan ons Pocket-team zich nu meer richten op het verbeteren van Pocket en functies.

We willen u de best mogelijke beveiliging voor uw account bieden – als onderdeel van de Mozilla-productfamilie kunnen we rekenen op een team dat zich fulltime inzet om de best mogelijke authenticatie voor gebruikers te realiseren.

Hoe ziet het migratieproces eruit?

Bestaande gebruikers van Pocket die zich aanmelden via een gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord worden de volgende keer dat ze aanmelden gevraagd hun account over te zetten. Ze hebben dan de mogelijkheid om een nieuwe Mozilla-account te maken of een bestaande account te gebruiken. Ze kunnen de migratiestap tijdelijk ook overslaan.

Via Google en Apple ID geauthenticeerde gebruikers worden vanaf 11 juli 2023 overgezet om te authenticeren met een Mozilla-account. Na deze datum wordt Pocket-gebruikers gevraagd te migreren naar een Mozilla-account om aan te melden en toegang te krijgen tot hun Pocket-account. Als u Pocket benadert via uw gebruikersnaam en wachtwoord, dient u zo snel mogelijk een Mozilla-account aan te maken of een bestaande Mozilla-account te gebruiken om aan te melden.

U meldt dus op een andere manier aan bij Pocket, maar verder verandert er niets voor uw opgeslagen items. Voor Pocket Premium-abonnees heeft het aanmelden met uw Mozilla-account ook geen invloed op uw abonnement.

Overstappen naar een Mozilla-account voor uw Pocket-aanmelding

1. Als u al bent aangemeld, meld u dan af om naar de pagina Aanmelden te gaan.
  2. Meld u aan bij Pocket. Als u uw Mozilla-account nog niet hebt ingesteld, krijgt u instructies te zien. Voor Pocket-gebruikers die aanmelden via Apple ID of Google, zie * hieronder.
  3. Selecteer Mijn account upgraden om verder te gaan.
    (Noot: als u Ik ben nog niet klaar selecteert, wordt u de volgende keer dat u zich aanmeldt gevraagd om uw account over te zetten.)
  4. Meld u aan bij uw Mozilla-account of maak een nieuwe account.
  5. U wordt vervolgens doorgestuurd naar uw Pocket-account.

Gebruik vanaf nu eenvoudig Doorgaan met Firefox om aan te melden bij Pocket.

* Voor gebruikers die zich aanmelden met Apple ID en Google

Uw account wordt automatisch gemigreerd op 11 juli 2023. De volgende keer dat u zich na deze datum aanmeldt, benadert u Pocket met uw nieuw aangemaakte (of gekoppelde bestaande) Mozilla-account en meldt u zich aan met uw Apple ID of Google-aanmelding.

Merk op dat, als u al bent aangemeld bij Pocket met uw Mozilla-account, uw account al is omgezet. U hoeft niets meer te doen!

Hoewel we nu een Mozilla-account vereisen om u in te schrijven of aan te melden, kunt u de webbrowser van uw voorkeur blijven gebruiken voor toegang tot Pocket. Onze Pocket-browserextensies voor veel populaire browsers en apps voor iOS en Android blijven ook beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Wat is jullie relatie met Firefox?

Pocket maakt deel uit van de Mozilla-productfamilie, die allemaal zijn verbonden via Mozilla-accounts.

Moet ik overschakelen naar de Firefox-browser om Pocket te blijven gebruiken?

Nee, u hoeft geen andere browser te gebruiken. Hoewel voor Pocket nu een Mozilla-account vereist is om in te schrijven of aan te melden, kun u uw favoriete webbrowser blijven gebruiken om toegang te krijgen tot Pocket. Onze browserextensies voor veel populaire browsers en apps voor iOS en Android blijven ook beschikbaar.

Ik heb al een Mozilla-account en een Pocket-account. Wat moet ik doen om mijn account over te zetten?

• Als u al bij Pocket bent aangemeld met uw Mozilla-account: u bent helemaal klaar! U gebruikt al een Mozilla-account, dus er is geen verdere actie nodig.
  • Als u niet bent aangemeld bij Pocket met uw Mozilla-account: als u uw account wilt overzetten, meldt u zich aan bij Pocket met uw Mozilla-account. Het e-mailadres van uw Pocket-account wordt gewijzigd in het adres dat u voor uw Mozilla-account gebruikt.

Wat als mijn Mozilla-account een e-mailadres gebruikt dat afwijkt van dat van mijn Pocket-account en ik het wil wijzigen?

Lees hoe u het e-mailadres van uw Mozilla-account kunt wijzigen.

Kan ik nog steeds aanmelden met mijn Google- of Apple-account?

Ja, Pocket blijft ondersteuning bieden voor aanmelden met Apple en Google, als onderdeel van de Mozilla-accounts-update.

Als u momenteel aanmeldt bij Pocket met Google of Apple, kunt u dit gewoon blijven doen. Na 11 juli 2023 wordt uw authenticatie bij Google en Apple aangedreven door Mozilla-accounts.

Wat gebeurt er als ik mijn account niet voor de deadline overzet?

Na 11 juli 2023 wordt u gevraagd de volgende keer dat u probeert aan te melden bij de app of website van Pocket uw account over te zetten. Vanaf 15 augustus 2023 kunt u uw in Pocket opgeslagen pagina’s niet meer benaderen zonder de Mozilla-accountupdate te voltooien.

Zijn er kosten verbonden aan deze overstap naar Mozilla-accounts?

Er zijn geen kosten verbonden aan het inschrijven voor Pocket en er zijn geen kosten verbonden aan het overzetten van uw bestaande Pocket-account naar een Mozilla-account.

Ik heb een abonnement op Pocket Premium. Moet ik mijn account dan ook overzetten?

Alle Pocket-gebruikers moeten hun account overzetten. Als u een abonnement hebt op Pocket Premium, heeft de overstap geen invloed op uw abonnement of de beschikbare functies.

Welke gevolgen heeft deze wijziging voor mijn privacy?

Geen. Pocket maakt deel uit van de Mozilla-productfamilie. Door een Mozilla-account te gebruiken om toegang te krijgen tot Pocket, is uw account onderworpen aan de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Firefox en Pocket. Klik hier voor meer info over hoe u uw Mozilla-account en de bijbehorende gegevens kunt beheren.

Ik gebruik Pocket op mijn Kobo-e-reader. Wat gebeurt er nu als ik wil aanmelden bij Pocket?

Kobo wil Pocket blijven ondersteunen op al hun e-readers en zal hun aanmelding bijwerken om Mozilla-accounts te ondersteunen.

Kobo-gebruikers die zijn aangemeld bij een bestaande Pocket-account worden niet getroffen en verliezen de toegang tot hun account niet. Voor nieuwe Pocket-gebruikers met accounts die zijn aangemaakt na augustus 2023, is een eReader-update vereist en Kobo zal een nieuw aanmeldingsproces hebben om Mozilla-accounts te ondersteunen.

Bestaande gebruikers die willen overstappen naar een Mozilla-account om aan te melden, moeten op dat moment hun eReader bijwerken om Pocket te blijven gebruiken. Kobo-gebruikers kunnen Pocket ook blijven gebruiken op hun iOS- of Android-apparaat, of de website van Pocket gebruiken.

Ik wil Pocket niet meer gebruiken. Wat moet ik doen?

Als u Pocket niet meer wilt gebruiken, kunt u hier klikken om uw accountgegevens te exporteren (optioneel) en hier naar de pagina voor het verwijderen van uw account gaan.

Het verwijderen van een account is definitief en kan niet worden teruggedraaid.

Kan ik mijn Pocket-account verwijderen zonder mijn Mozilla-account te verwijderen?

Ja, u kunt uw Pocket-account verwijderen zonder dat dit invloed heeft op uw Mozilla-account. Klik hier om uw Pocket-account te wijzigen of te verwijderen.

Voordat u uw account verwijdert, raden we u aan uw gegevens te exporteren. Het verwijderen van een account is definitief en kan niet worden teruggedraaid.

Hoe kan ik hulp krijgen als ik een probleem met mijn account heb?

Bezoek de oplossingenpagina van Pocket, klik aan de rechterzijde van de pagina op Contact opnemen, meld u aan en verstuur een ticket naar het ondersteuningsteam van Pocket.

Wat als ik gebruikersnaam/wachtwoordtoegang voor mijn Mozilla-account wil aanmaken, zelfs als ik Apple of Google heb geautoriseerd?

Benader Mozilla-accounts met hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt voor toegang tot Apple of Google, en u wordt gevraagd om een wachtwoord aan te maken.

Wat als ik zowel Apple als Google heb geautoriseerd op mijn Pocket-account?

Beide kunnen worden overgezet naar uw Mozilla-account.

Ik moet mijn Pocket-accountwachtwoord herinitialiseren. Hoe kan ik dat doen?

Klik hier om uw Pocket-accountwachtwoord opnieuw in te stellen.

Ik gebruik Pocket met een externe integratie, zoals IFTTT. Kan ik deze nog steeds gebruiken?

Ja, externe integraties werken nog steeds met het aanmeldingsproces met uw Mozilla-account.

Ik ben een ontwikkelaar en mijn app gebruik de ‘V2’-API van Pocket. Moet ik iets wijzigen?

De V2-API stopt met werken na deze update. Ontwikkelaars die deze API gebruikten dienen onze V3-API in plaats daarvan te gebruiken.

Ik kan niet meer aanmelden in de Pocket Mac-app. Wordt dit opgelost?

De Pocket Mac-app wordt vanaf 15 augustus 2023 niet meer ondersteund. Pocket voor iOS is overgezet naar macOS voor Macs met Apple Silicon. Lees over Apple Silicon Macs en installeer Pocket voor iOS als uw apparaat in aanmerking komt.

U kunt Pocket ook benaderen op onze website of mobiele apps.

Ik heb een vraag die hier niet wordt beantwoord. Hoe kan ik contact opnemen?

Bezoek de oplossingenpagina van Pocket, klik aan de rechterzijde van de pagina op Contact opnemen, meld u aan en verstuur een ticket naar het ondersteuningsteam van Pocket.