Van start met Pocket op uw Kobo-eReader

Pocket is vanaf 11 juli 2023 overgestapt op Mozilla-accounts. Pocket zet haar partnerschap met Kobo voort, zodat gebruikers met Pocket kunnen blijven lezen op Kobo-eReaders. Klik hier voor info over de overgang van Pocket naar Mozilla-accounts.

Pocket is beschikbaar op de meeste Kobo-eReaders en -tablets, met uitzondering van de Kobo Original, Kobo Wi-Fi en Kobo Mini. Lees verder voor info over hoe u Pocket instelt op uw Kobo en begin met lezen.

Pocket verbinden op uw Kobo

Klik hier voor info over hoe u met Pocket verbindt op uw Kobo.

Noot: de Pocket-integratie op Kobo toont alleen koppelingen die compatibel zijn met Artikelweergave. Klik hier voor meer info over koppelingen die beschikbaar zijn in Artikelweergave.

Aanmelden bij Pocket op uw Kobo

1. Open het menu.
  2. Tik op Mijn artikelen.
    • U ziet een pagina met een beschrijving over Pocket. Tik op Aanmelden met bestaande account of op Registreren om een nieuwe Pocket-account aan te maken.
  3. Voer uw Pocket-e-mailadres en -wachtwoord in.
  4. Tik op Aanmelden.

Verbinding met Pocket verbreken

Als u de verbinding met uw Pocket-account op uw Kobo-eReader wilt verbreken, doet u dat als volgt:

1. Open het menu bovenaan uw scherm.
  2. Selecteer Instellingen en vervolgens Accounts.
  3. Zoek naar de sectie Pocket en tik op Afmelden.

Artikelen synchroniseren en downloaden

Als u aanmeldt bij Pocket op uw Kobo-eReader, worden uw 50 meest recente ongelezen Pocket-artikelen automatisch gedownload. Al uw overige ongelezen artikelen worden vermeld, en u kunt deze downloaden door op de downloadpijl te klikken die op de omslag verschijnt.

Pocket Download Example

Alleen artikelen die op een eReaderscherm kunnen worden getoond zijn beschikbaar voor downloaden naar uw apparaat.

Als u naar Pocket opslaat op andere apparaten, dient u verbinding te maken met een wifi-netwerk om op uw Kobo nieuwe artikelen te synchroniseren en te downloaden.

Nieuwe artikelen synchroniseren:

1. Ga naar Bibliotheek > Artikelen van Pocket.
  2. Tik op de knop Synchronisatie > Nu synchroniseren.

U kunt dit op dezelfde manier doen vanaf uit Startpagina. Klik gewoon op de synchronisatieknop om uw nieuwste artikelen op te halen.

Pocket Sync

Artikelen openen op uw Kobo-eReader

U vindt uw Pocket-artikelen in uw Bibliotheek in de sectie Mijn artikelen. Als u het pictogram Downloaden op een artikel ziet, betekent dit dat de inhoud nog niet is gedownload. Tik gewoon op het artikel en de inhoud wordt gedownload. Pocket Download Icon

Een artikel openen in Pocket op uw Kobo-eReader:

1. Ga naar het menu > Artikelen van Pocket.
  2. Tik op een artikel op het te lezen.

Een artikel in uw Pocket-favorieten of -archief openen op uw Kobo-eReader:

1. Tik op Filteren in de grijze balk boven uw huidge artikelen.
  2. Selecteer Favorieten of Archief, afhankelijk van wat u wilt bekijken

Uw artikelen ordenen

In uw Kobo-eReader kunt u artikelen archiveren, verwijderen en ze als een favoriet markeren. Als u een artikel verwijdert op uw Kobo-eReader, wordt het permanent verwijderd uit uw Pocket-account.

Als de opslagruimte op uw Kobo-eReader vol begint te raken, kunt u artikelen uit uw Pocket-account archiveren of verwijderen. Sommige Kobo-lezers bieden verwijderbare micro-SD-kaartopslag. Als u een micro-SD-kaart invoert, wordt deze behandeld als een geïntegreerde opslag en uw Bibliotheek – waaronder uw Pocket-artikelen – worden automatisch gedownload naar de extra ruimte.

Inhoud archiveren, favoriet maken, verwijderen of wissen van uw eReader:

1. Ga naar Bibliotheek > Artikelen van Pocket
  2. Houd het artikel ingedrukt totdat een menu verschijnt
  3. Tik op Archiveren, Favoriet maken of Verwijderen. Als u op Verwijderen tikt, ziet u opties om het artikel van uw Kobo te verwijderen, of Uit Pocket verwijderen, wat het permanent verwijdert uit uw Pocket-account.
Noot: artikelen die u verwijdert van uw eReader worden niet definitief verwijderd. Ze worden gewoon verplaatst naar de Kobo Cloud om opslagruimte uit te sparen. U kunt de inhoud opnieuw downloaden als u een artikel wilt lezen.

Veelgestelde vragen

Ik zie maar een paar van mijn opgeslagen items op mijn Kobo. Waarom is dit?

De Kobo is compatibel met koppelingen die worden getoond in de Artikelweergave van Pocket. Overige koppelingen, zoals PDF’s, kunnen niet met de Kobo worden gesynchroniseerd.

Klik hier voor meer info over de Artikelweergave.

Als u een koppeling naar uw Pocket-account hebt opgeslagen waarvan u denkt dat deze beschikbaar zou moeten zijn op uw Kobo en in Artikelweergave, klik dan hier om contact op te nemen met Pocket Ondersteuning. Deel de URL in uw bericht, en we kijken graag mee.

Wat is het verschil tussen Pocket voor Kobo en Pocket op mijn computer, Android- of iOS-apparaat?

De Kobo-integratie is ontworpen als een simpele, schone leeservaring met offline downloaden. De Kobo-integratie bevat geen Pocket Premium-functies.

Voor meer Pocket-functies kunt u Pocket gebruiken op Android, iOS en het web.