Navigatiegeschiedenis in Firefox – De door u bezochte websites bekijken

Firefox houdt de door u tijdens uw navigatiesessies bezochte websites bij. Om uw navigatiegeschiedenis te bekijken:

Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk. (Als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop Fx89menuButton.) Klik op Geschiedenis en klik daarna op de balk Alle geschiedenis tonenGeschiedenis beheren onderaan om het venster Bibliotheek te openen.

Fx89History-ManageHistory

Het venster Bibliotheek dat wordt geopend als u op de balk Geschiedenis beheren klikt, toont uw navigatiegeschiedenis.

Fx69HistoryLibrary
Tip: het is ook mogelijk om dit snel uit te voeren met de sneltoets Ctrl + Shift + H. Door te drukken op Ctrl + Hcommand + shift + H opent uw Geschiedenis in een zijbalk.

Vanuit het venster Geschiedenis kunt u naar een bepaalde bezochte website zoeken middels het veld Geschiedenis doorzoeken rechtsbovenin. Dubbelklik op een website om deze in het huidige tabblad te openen. Klik met uw rechtermuisknop op een website om andere acties te zien, zoals openen in een nieuw tabblad, openen in een privévenster, een bladwijzer maken, de URL kopiëren en meer.

U kunt ook alle bezochte websites op naam, label of URL sorteren door op de kolomlabels te klikken.

Het is mogelijk om websites uit uw navigatiegeschiedenis te verwijderen of de navigatiegeschiedenis te wissen. Lees deze artikelen voor meer info:

Om de relevantie van de geschiedenis in Firefox te verbeteren, hebben we de opslag van sommige aanvullende gegevens over websitebezoeken ingeschakeld vanaf Firefox versie 118.

De specifieke gegevens die we opslaan zijn:

• De tijd die u spendeert op een webpagina.
  • De tijd die u spendeert met typen op een webpagina.
  • Hoeveel u typt als u een webpagina bezoekt.
  • De tijd die u spendeert met scrollen op een webpagina.
  • De totale afstand die u op een webpagina hebt gescrold.

Deze gegevens worden alleen aan de clientzijde opgeslagen en niet gesynchroniseerd of verzonden naar servers, en verlopen na 60 dagen. Ze worden ook niet verzameld in de privénavigatiemodus.

Deze signalen worden in de toekomst gebruikt om u betere resultaten te kunnen bieden in Firefox View en de adresbalk, waaronder het uitsluiten van websites die niet relevant zijn, zoals aanmeldschermen en ontvangstwebsites die u mogelijk slechts eenmalig hebt bezocht maar langdurig hebt bewerkt.