Lezerweergave in Firefox voor rommelvrije webpagina’s

De lezerweergave is een functie van Firefox die rommel zoals knoppen, advertenties en achtergrondafbeeldingen weglaat en de tekstgrootte, het contrast en de indeling wijzigt om de leesbaarheid te verbeteren. De instellingen van de lezerweergave zijn eenvoudig naar uw leesvoorkeuren aan te passen.

Een pagina in de lezerweergave bekijken

1. Als een pagina in lezerweergave beschikbaar is, zal het pictogram Lezerweergave reader mode icon 57 in de adresbalk verschijnen.
    reading mode url 57
  2. Klik op het pictogram Lezerweergave reader mode icon 57. Het pictogram wordt blauw zodra een pagina zich in lezerweergave bevindt.
Tip: als een pagina beschikbaar is in lezerweergave, dan kunt de lezerweergave ook benaderen vanuit de menubalk, als deze is ingeschakeld, door op Beeld en daarna op Lezerweergave openen te klikken. U kunt als alternatief op de toetsen Ctrl + Alt + Rtoets F9toetsen command + option + R drukken om de lezerweergave om te schakelen.

Instellingen van de lezerweergave aanpassen

Als u een pagina in de lezerweergave bekijkt, verschijnen aan de linkerkant enkele opties:

Fx84ReaderViewSettings

Lezerweergaveopties:

Fx84RV-exit : lezerweergave afsluiten.
Fx84RV-font : tekstgrootte, lettertype, regelafstand en contrast in de lezerweergave aanpassen.

Fx84RV-listen : Firefox hardop een artikel laten voorlezen in de lezerweergave.
Deze optie verschijnt alleen als WindowsMaOSLinux tekst-naar-spraak-informatie bevat in de taal waarin het artikel is opgesteld.
Fx84RV-pocket : een pagina toevoegen aan Pocket.
Firefox voor Android: de lezerweergave is ook beschikbaar in Firefox voor Android. Zie hiervoor Artikelen in de lezerweergave bekijken in Firefox voor Android.
Firefox voor iOS: de lezerweergave is ook beschikbaar in Firefox voor iOS. Zie hiervoor Webpagina’s bekijken in de lezerweergave.