Kan geen berichten ontvangen

(Doorgestuurd vanaf Kan geen berichten iontvangen)

Dit artikel biedt informatie voor probleemoplossing als u problemen hebt bij het ontvangen van berichten. Als u problemen hebt bij het verzenden van berichten, zie dan Kan geen berichten verzenden.

Is uw account juist geconfigureerd?

Selecteer ExtraBewerken > Accountinstellingen in de menubalk van Thunderbird, of klik op de menuknop New Fx Menu en selecteer OptiesVoorkeuren en Accountinstellingen vanuit het submenu, en selecteer vervolgens Serverinstellingen voor de accountnaam in de lijst aan de linkerkant om de instellingen voor een account te bekijken. De verbinding met de server voor inkomende e-mail wordt bovenaan de pagina aan de rechterkant geconfigureerd.

De provider van uw e-mailaccount kan u verbindingsgegevens voor de servers geven (waarschijnlijk op de website). Zorg ervoor dat uw accountinstellingen met deze instellingen overeenkomen.

Zie ook:

Kon u opeens geen e-mail meer ontvangen? Heeft het eerder gewerkt?

• Controleer de servicestatus van uw ISP. (Veel ISP’s hebben een status- of waarschuwingspagina op hun website.) Er kunnen technische problemen zijn.
  • Als uw ISP een web-gebaseerde e-mailinterface biedt, probeer u dan aan te melden en uw e-mail te bekijken. Als u uw berichten kunt zien, heeft het probleem waarschijnlijk met uw accountconfiguratie te maken.
  • Als u zich niet bij de web-gebaseerde e-mailinterface van uw ISP kunt aanmelden, is uw wachtwoord mogelijk gewijzigd. Als dit zo is, moet het ook in Thunderbird worden gewijzigd. Om uw wachtwoord te wijzigen:
    • Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (Alt + x) en selecteer Opties…OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties…OptiesVoorkeuren.
    • Klik in het paneel Beveiliging op het tabblad Wachtwoorden en klik vervolgens op Opgeslagen wachtwoorden….
    • Klik op de betreffende account en klik vervolgens op Verwijderen.
    • Sluit en herstart Thunderbird. Er zal worden gevraagd een nieuw wachtwoord voor de account in te voeren.
Noot: firewall- of antivirussoftware die inkomende e-mail blokkeert is een bekende oorzaak voor het niet kunnen ontvangen van berichten na het bijwerken van Thunderbird, aangezien deze kan zijn ingesteld om de vorige versie van Thunderbird te vertrouwen en de nieuwe versie niet meer herkent als vertrouwd. Verwijder Thunderbird uit de lijst van vertrouwde programma’s in de programmalijst ervan, en voeg het vervolgens handmatig of wanneer hierom wordt gevraagd toe om dit te verhelpen.

Ontvangt u bepaalde e-mailberichten wel maar andere niet?

• Heeft uw ISP een spamfilter dat berichten op de server kan vasthouden of verwijderen?
  • Hebt u filters in Thunderbird aangemaakt die berichten ten onrechte verplaatsen of verwijderen?