ISP-database

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Thunderbird probeert handelingen voor gebruikers te vereenvoudigen door automatische configuratie van de verbinding met hun mailservers mogelijk te maken. Gebruikers voeren hun e-mailaccount, gebruikersnaam en wachtwoord in, waarop Thunderbird navraag doet bij een database om verbindingsgegevens voor inkomende en uitgaande servers te vinden.