Hoe sluit ik Firefox voor Android af?

Dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox. Het vereist de nieuwste releaseversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/mobile.

Voor Android versie 4 en hoger is het menu-item Afsluiten uit Firefox verwijderd, zodat aan Google’s richtlijnen voor applicaties wordt voldaan.

Noot: u kunt Firefox of andere apps nog steeds afsluiten vanuit het omschakelscherm voor apps via de daarvoor bestemde knop app switch button 25px - Android Jelly Bean . Als u de bovenstaande knop niet ziet, houdt u de starttoets even ingedrukt om het omschakelscherm zichtbaar te maken.

Het menu-item Afsluiten weer toevoegen via een add-on voor Firefox voor Android

Op de volgende manier kunt u een add-on installeren en het menu-item Afsluiten weer toevoegen, zodat u Firefox kunt afsluiten.

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , tik op Extra en tik op Add-ons.
  2. Tik op het pictogram marketplaceIconAndroid in de rechterbovenhoek van het scherm Add-ons. Als alternatief kunt u direct naar https://addons.mozilla.org/android/ gaan om hetzelfde resultaat te bereiken.

androidAddonsScreenWithMarketplace

3. Zoek naar quitnow.

AndroidAddonsSearchEN

4. Tik op het zoekresultaat.

AndroidAddonsSearchResultsEN

5. Tik op de knop Toevoegen aan Firefox.

addToFirefox

6. Tik in het nieuw weergegeven menu op Installeren om de QuitNow-add-on te installeren.

Uw Firefox-menu bevat nu een menu-item Afsluiten waarmee u Firefox voor Android kunt afsluiten.

AndroidFirefoxQuitMenu