Gedownloade bestanden vinden en beheren in Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 5288
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Wat is het venster Downloads?

Het venster Downloads houdt bij welke bestanden u tijdens het gebruik van Firefox downloadt, waaronder bestanden die u opent en bestanden die u op uw computer opslaat. Het venster Downloads geeft informatie over elke download weer, zoals de bestandsnaam, bestandsgrootte, resterende tijd voordat de download is voltooid, waarvandaan het bestand werd gedownload en de tijd of datum van het downloaden. Standaard zal het venster Downloads een geschiedenis van downloads in het verleden weergeven totdat u de lijst wist.

Hoe benader ik het venster Downloads?

Het venster Downloads zal verschijnen zodra u

• een bestand downloadt,
  • op het menu Extra klikt en Downloads selecteert, of
  • op Ctrlcommand+JCtrlcommand+Y drukt.
Als het venster Downloads niet verschijnt, zie dan Het venster Downloads wordt niet geopend.

Wat kan ik met het venster Downloads doen?

downloads-en-win.pngdownloads-en-mac2.png Naast het op één plaats bijhouden van informatie over al uw downloads biedt het venster Downloads eenvoudige toegang tot nuttige handelingen voor al uw downloads.

• Pauzeren: u kunt elk bestand dat momenteel wordt opgehaald pauzeren door op de knop Pauzeren naast de bestandsnaam te klikken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u een klein bestand moet ophalen na het starten van de download van een groot bestand. Het pauzeren van bestandsdownloads geeft u de mogelijkheid te kiezen welke van de bestanden het meest belangrijk zijn. Gebruik simpelweg de knop Hervatten om het ophalen van deze bestanden te hervatten.
  • Annuleren: als u na het starten van het downloaden van een bestand besluit dat u dat bestand niet langer nodig hebt, is annuleren van het ophalen gemakkelijk: klik op de knop Annuleren naast de bestandsnaam om het downloaden te annuleren en uw verbinding vrij te maken voor het navigeren en het downloaden van andere bestanden.
  • Het bestand openen: wanneer het downloaden van een bestand is voltooid, kunt u dubbelklikken op de bestandsnaam om het bestand te openen.
  • De map voor de bestanden openen: Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de vermelding van een bestand dat is volledig is gedownload en selecteer Bijbehorende map openenTonen in Finder.
    Noot: u kunt de map waarin u gedownloade bestanden opslaat wijzigen in uw Firefox-optiesvoorkeuren (zie hieronder).
  • De bestandsvermelding verwijderen: als u geen gegevens over het downloaden van een bepaald bestand wenst bij te houden, klik dan eenvoudig met de rechtermuisknopdruk dan eenvoudig op Ctrl, klik op de bestandsvermelding en selecteer Verwijderen van lijst (dit verwijdert de vermelding uit de lijst; het bestand zelf zal niet worden verwijderd).
  • Downloaden van een bestand opnieuw proberen: als om welke reden dan ook het ophalen van een bestand niet wordt voltooid, kunt u de knop Opnieuw proberen naast de bestandsvermelding gebruiken, waarmee Firefox het downloaden van het bestand opnieuw voor u zal starten.

OptiesVoorkeuren voor het venster Downloads

In uw Firefox-optiesvoorkeuren kunt u verschillende optiesvoorkeuren voor het downloaden wijzigen, zoals de map waarin bestanden worden opgeslagen en of het venster Downloads geopend blijft of wordt gesloten nadat het downloaden is voltooid. Klik om deze instellingen te bereiken op het menu ExtraFirefoxBewerken boven in het Firefox-vensterin de menubalk en selecteer Opties…Voorkeuren…, gevolgd door het paneel Algemeen. Meer informatie over de diverse optiesvoorkeuren is beschikbaar in het artikel OptiesVoorkeuren.