Gearchiveerde berichten

Thunderbird bevat de mogelijkheid om berichten te archiveren, wat inhoudt dat ze van de standaardmappen naar archiefmappen worden verplaatst, zonder de berichten volledig te verwijderen. Dit maakt het eenvoudig archieven te ordenen of naar een back-up-apparaat te verplaatsen en uw Postvak IN schoon te houden. Berichten kunnen alleen handmatig worden gearchiveerd, niet automatisch. Gearchiveerde berichten worden door Thunderbirds zoekfunctie geïndexeerd.

Hoe archiveer ik mijn berichten?

Om een of meer berichten te archiveren selecteert u de gewenste berichten en klikt u vervolgens op de knop Archiveren of drukt u eenvoudig op A op uw toetsenbord. Het wordt aanbevolen niet meer dan 2000 berichten tegelijk te selecteren.

archive button

Hoe configureer ik archivering?

Archieflocatie configureren

De locatie van gearchiveerde berichten kan per e-mailaccount worden geconfigureerd. Selecteer ExtraBewerken | Accountinstellingen, selecteer de gewenste e-mailaccount in het linkerpaneel en selecteer vervolgens de instelling Kopieën & mappen. Gebruik de instellingen bij Berichtarchieven bewaren in in de sectie Concepten, archieven en sjablonenBerichtarchieven om de gewenste locatie in te stellen.

d1a4fcbab1433c3a1da027e5f02432f3-1262217521-745-1.jpg Archive Account Settings

Archiefmappenstructuur configureren

U kunt de structuur van de archiefmap definiëren door op de knop Archiveringsopties… te klikken. Daarna kunt u kiezen of u een enkele map voor al uw archieven wilt gebruiken, of een aantal submappen wilt definiëren, zoals aangegeven in de onderstaande animatie:

archive options

Deel dit artikel: http://mzl.la/1ApHimZ