De foutmelding ‘Beveiligde verbinding mislukt’ onderzoeken en oplossen | Probleemoplossing

De foutmelding ‘Beveiligde verbinding mislukt’ onderzoeken en oplossen

(Doorgestuurd vanaf Beveiligde verbinding mislukt)

Als Firefox geen toegang kan krijgen tot een beveiligde website (één die begint met https), zult u een waarschuwingspagina zien met de titel Beveiligde verbinding mislukt en een melding over de fout.

Beveiligde verbinding kan niet tot stand worden gebracht

Wanneer een website die u bezoekt de communicatie tussen uw computer en de website probeert te beveiligen, controleert Firefox deze poging om er zeker van te zijn dat het certificaat en de methode die de website gebruikt daadwerkelijk veilig zijn.

Websiteproblemen

Sommige websites proberen verouderde (niet meer veilige) TLS-mechanismen te gebruiken bij een poging om uw verbinding te beveiligen. Als er een probleem is bij het opbouwen van een veilige verbinding, beschermt Firefox u door het bezoeken van zulke websites te voorkomen. Als dit gebeurt, ziet u een foutpagina met de mogelijkheid om de fout bij Mozilla te rapporteren.

Fx45 Report SSL Errors

Als u dit probleem ervaart, neem dan contact op met de eigenaars van de website en vraag hen de TLS-versie bij te werken naar een versie die nog actueel en nog veilig is.

Andere oplossingen

Als u een beveiligingsproduct van ESET gebruikt, zoals NOD32 Antivirus of ESET Internet Security, kan uitschakelen en weer inschakelen van een van de volgende instellingen helpen de foutmelding te elimineren.

• Inhoudsfilter van toepassingsprotocol inschakelen
  • SSL/TLS-protocolfiltering inschakelen

Voor gedetailleerde instructies, zie dit AskVG.com-artikel.

Certificaatwaarschuwingen

Firefox gebruikt certificaten voor beveiligde websites om te verzekeren dat uw gegevens naar de bedoelde ontvanger worden verzonden en niet door afluisteraars kunnen worden gelezen. Zie het artikel Wat betekent ‘Uw verbinding is niet beveiligd’? voor een lijst van certificaatwaarschuwingen en foutcodes.