De foutmelding “Beveiligde verbinding mislukt” onderzoeken en oplossen | Probleemoplossing

De foutmelding “Beveiligde verbinding mislukt” onderzoeken en oplossen

(Doorgestuurd vanaf Beveiligde verbinding mislukt)

Als Firefox geen toegang kan krijgen tot een beveiligde website (één die begint met https:), zult u een waarschuwingspagina met de titel Beveiligde verbinding mislukt en een melding over de fout zien. Dit artikel beschrijft een aantal van deze foutmeldingen.

SSL-protocol is uitgeschakeld

Fout tijdens het verbinden met (websitenaam). Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen, omdat het SSL-protocol is uitgeschakeld. (Foutcode: ssl_error_ssl_disabled)

Als u deze foutmelding ziet, zie dan SSL inschakelen om de foutmelding Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen te verhelpen.

De website gebruikt een oudere, minder veilige versie van het SSL-protocol

Fout tijdens het verbinden met (websitenaam). Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen, omdat de pagina een oudere, minder veilige versie van het SSL-protocol gebruikt. (Foutcode: ssl_error_ssl2_disabled)

Als u deze foutmelding ziet, zie dan Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen omdat de pagina een oudere minder veilige versie van het SSL-protocol gebruikt.

Certificaatwaarschuwingen

Firefox gebruikt certificaten voor beveiligde websites om te verzekeren dat uw informatie naar de bedoelde ontvanger wordt verzonden en niet door afluisteraars kan worden gelezen.

Het certificaat wordt pas geldig vanaf (datum)

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het uitgeverscertificaat is verlopen. Het certificaat wordt pas geldig vanaf (datum). (Foutcode: sec_error_expired_issuer_certificate)

Deze fout kan optreden als uw computerklok de verkeerde datum heeft, zodat de in de foutmelding gegeven datum in het verleden zal liggen. Stel uw systeemklok in op de datum en tijd van vandaag om het probleem op te lossen (dubbelklik op het klokpictogram op de Windows-taakbalk).

Het certificaat is verlopen op (datum)

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat is verlopen op (datum). (Foutcode: sec_error_expired_certificate)

Deze foutmelding treedt op wanneer de certificering van de identiteit van een website is verlopen.

Deze fout kan ook optreden als uw computerklok de verkeerde datum heeft. Stel uw systeemklok in op de datum en tijd van vandaag om het probleem op te lossen (dubbelklik op het klokpictogram op de Windows-taakbalk).

Het certificaat is alleen geldig voor (websitenaam)

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat is alleen geldig voor (websitenaam). (Foutcode: ssl_error_bad_cert_domain)

Deze fout vertelt u dat het certificaat dat de website naar u heeft verzonden eigelijk tot een andere website behoort. Hoewel alles wat u verzendt veilig zou moeten zijn voor afluisteraars, is de ontvanger misschien niet wie u denkt dat het is.

Een veelvoorkomende situatie is die waarin het certificaat eigenlijk bestemd is voor een ander deel van dezelfde website. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u https://example.com hebt bezocht, maar het certificaat bestemd is voor https://www.example.com. Als u in dit geval meteen https://www.example.com bezoekt, zou u de waarschuwing niet moeten ontvangen.

Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het uitgeverscertificaat onbekend is

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het uitgeverscertificaat onbekend is. (Foutcode: sec_error_unknown_issuer)

Het bestand cert8.db in uw profielmap kan beschadigd zijn. Verwijder dit bestand als Firefox is gesloten.

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Klik op het bestand met de naam cert8.db.
  6. Druk op command+Delete.
  7. Herstart Firefox.
    Het bestand cert8.db zal opnieuw worden aangemaakt zodra u Firefox herstart. Dit is normaal.

Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat er geen uitgeversketen is aangeboden

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat er geen uitgeversketen is aangeboden. (Foutcode: sec_error_unknown_issuer)

Mogelijk hebt u SSL-scanning ingeschakeld in uw beveiligingssoftware, zoals ESET of BitDefender. Probeer deze optie uit te schakelen.

Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het zelfondertekend is

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het zelfondertekend is. (Foutcode: sec_error_untrusted_issuer)

of

(websitenaam) gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het zelfondertekend is. (Foutcode: sec_error_ca_cert_invalid)

Zelfondertekende certificaten maken uw gegevens veilig voor afluisteraars, maar zeggen niets over wie de ontvanger van de gegevens is. Dit is gebruikelijk voor intranetwebsites die niet publiekelijk beschikbaar zijn.

Het certificaat bevat hetzelfde serienummer als een ander certificaat

Uw certificaat bevat hetzelfde serienummer als een ander door de certificatieautoriteit uitgegeven certificaat. Haal een nieuw certificaat met een uniek serienummer op. (Foutcode: sec_error_reused_issuer_and_serial)

Deze fout waarschuwt u voor het feit dat het certificaat van de door u bezochte pagina een serienummer gebruikt dat identiek is aan dat van een certificaat dat u al hebt geaccepteerd. Deze melding kan niet worden omzeild via de onderstaande methode. Zie voor meer informatie en instructies over het vermijden van deze melding het artikel Certificaat bevat hetzelfde serienummer als een ander certificaat.

De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat

Fout tijdens het verbinden met (websitenaam). De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat. (Foutcode: sec_error_ocsp_unknown_cert)

Als u deze foutmelding ziet, zie dan De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat.

De waarschuwing omzeilen

U kunt Firefox deze certificaatwaarschuwingen laten omzeilen. U dient de waarschuwing echter alleen te omzeilen als u er zeker van bent dat de website legitiem is. Legitieme publieke websites zullen u niet vragen dit te doen. Een ongeldig beveiligingscertificaat kan een indicatie zijn van een webpagina die u wil oplichten of uw identiteit wil stelen.

1. Klik op de waarschuwingspagina op Of u kunt een uitzondering toevoegen…
  2. Klik op Uitzondering toevoegen…. Het dialoogvenster Beveiligingsuitzondering toevoegen zal verschijnen.
  3. Klik op Certificaat ophalen.
  4. Lees de tekst die de problemen met deze website beschrijft.
  5. Klik op Beveiligingsuitzondering bevestigen als u de website wilt vertrouwen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LRo0Rj