De Flash-plug-in installeren voor het bekijken van video’s, animaties en spellen

Adobe Flash Player is een plug-in die Flash-media op webpagina’s in browsers zoals Firefox kan laten weergeven. Flash wordt vaak gebruikt voor animaties, video’s en spellen. Dit artikel legt uit hoe u Flash kunt installeren.

Flash installeren via de Plug-in-zoekservice

Als u Flash niet hebt geïnstalleerd, ziet u mogelijk een gelezwarte infobalk met een knop Ontbrekende plug-ins installeren. Dit is de Plug-in-zoekservice, die niet werkt op OS Xin Linux. Ga verder naar de volgende sectie, De Flash-plug-in handmatig installeren, om Flash te installeren.

Missing plugin mac Missing plugin lin

Als u Flash niet hebt geïnstalleerd, kunt u een infopaneel zien met een knop Flash installeren. Dit is de Plugin Finder Service en zal niet werken op OS Xin Linux. Om Flash te installeren gaat u naar de volgende sectie, De Flash-plug-in handmatig installeren.

Flash1 29 - Mac Flash1 29 - Lin

1. Ga naar een pagina die Flash gebruikt, zoals Adobes testpagina.
  2. Er verschijnt een gele notificatiebalk boven de webpagina. Klik op Ontbrekende plug-ins installeren…. Het venster Plug-in-zoekservice zal verschijnen.Er verschijnt een infopaneel boven de webpagina. Klik op Flash installeren en het venster Plugin Finder Service zal verschijnen.
    Flash win1 Flash1 29 - Win
  3. Selecteer de meest recente versie van Flash die in de lijst voorkomt en klik daarna op Volgende.
  4. Klik in het Flash-installatievenster op het selectievakje naast Ik heb de voorwaarden van de licentieovereenkomst gelezen en ga ermee akkoord en klik vervolgens op de hierdoor geactiveerde knop Installeren om de installatie te beginnen.
    Flash win4
    • Als Windows vraagt of Adobe Flash Player wijzigingen op uw computer mag aanbrengen, klik dan op Ja.
  5. Klik op Voltooien zodra de installatie is voltooid. De pagina zal opnieuw worden geladen en Flash zou moeten zijn geïnstalleerd.

De Flash-plug-in handmatig installeren

1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina bij Adobe.com en download het Flash-installatieprogramma.
    Waarschuwing: Adobes downloadpagina kan een selectievakje voor optionele software (zoals Google Chrome of McAfee Security Scan) bevatten dat standaard is geselecteerd. Als u het selectievakje niet leegmaakt voor het downloaden, wordt die software op uw computer geïnstalleerd zodra u het Flash-installatieprogramma opent.
  2. Sluit Firefox nadat het downloaden is voltooid.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Open het Flash-installatiebestand dat u hebt gedownload en volg de instructies.
Noot: als u problemen hebt met het Flash-installatieprogramma van de downloadpagina van Adobe, kunt u het volledige Flash Player-installatieprogramma rechtstreeks vanaf Adobe.com downloaden.
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina bij Adobe.com en download het Flash-installatieprogramma.
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Open het bestand dat u hebt gedownload (d.w.z. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Open de Install Adobe Flash Player.app om het installatieprogramma uit te voeren en volg de instructies van het installatieprogramma.
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina bij Adobe.com.
  2. Sla het bestand (d.w.z. install_flash_player_“versie”_linux.“processor”.tar.gz) op wanneer hierom wordt gevraagd.
  3. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

4. Open een Terminal-venster (klik in Gnome op het menu Toepassingen, selecteer Accessoires en selecteer vervolgens Terminal.)
  5. Ga in het Terminal-venster naar de map waarin u het gedownloade bestand hebt opgeslagen (d.w.z. cd /home/user/Downloads).
  6. Pak het bestand libflashplayer.so in het bestand dat u hebt gedownload uit met de opdracht tar -zxvf install_flash_player_“versie”_linux.“processor”.tar.gz.
  7. Kopieer het uitgepakte bestand libflashplayer.so als de superuser naar de submap plugins van uw Firefox-installatiemap. Als Firefox bijvoorbeeld is geïnstalleerd in /usr/lib/mozilla, gebruikt u de opdracht sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins en voert u vervolgens uw superuser-wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.

Flash up-to-date houden

De nieuwste versie van de Flash-plug-in zou beter moeten presteren en minder vaak mogen crashen. Bezoek Mozilla’s pagina voor Plug-in-controle om te controleren of Flash up-to-date is. Als deze meldt dat Flash dient te worden bijgewerkt, installeer dan handmatig de nieuwste versie via de stappen in de sectie hierboven.

Problemen met de Flash-plug-in oplossen

Zie Flash-plug-in - Up-to-date houden en problemen oplossen voor stappen bij het oplossen van problemen met de Flash-plug-in.

Deel dit artikel: http://mzl.la/KWPHE0