Firefox vraagt om aanmelding (wachtwoord, stem, gezicht of vingerafdruk) bij benaderen van wachtwoorden

Deze functie is uitgeschakeld op zowel macOS als Windows, behalve in Firefox Nightly en voor testdoeleinden.
Dit artikel is van toepassing op Firefox desktop op macOS en Windows.

In macOS en Windows kan u gevraagd worden om het wachtwoord voor uw besturingssysteem in te geven (of u te identificeren met uw vingerafdruk, gezicht of stem, indien ingeschakeld) wanneer u toegang wilt tot uw opgeslagen wachtwoorden in de Firefox-wachtwoordenbeheerder. Dit is een anti-spionagefunctie die is ontworpen om uw aanmeldingen te beschermen tegen ongewenste toegang.

Deze functie is uitgeschakeld als u gebruik maakt van een Hoofdwachtwoord.
  1. Wanneer u of iemand anders probeert de knoppen Bewerken, Kopiëren of Weergeven (voorgesteld als een ‘oog’-pictogram) te gebruiken, wordt gevraagd om het wachtwoord voor het besturingssysteem in te geven of te identificeren middels stem, de gezichtscamera of een vingerafdruk (indien ingeschakeld) voordat toegang wordt verschaft tot uw aanmeldingen.
  2. Als u met succes het wachtwoord van uw besturingssysteem hebt ingegeven, dan wordt dit niet meer gevraagd totdat u de pagina opnieuw laadt of nadat vijf minuten zijn verstreken.
  • Voorbeeldvraag Windows: Dit is een voorbeeld van de vraag die wordt getoond in Windows. Het dialoogvenster heeft opties voor aanmelding met een wachtwoord of andere aanmeldingsmethoden zoals een pincode. De koppeling ‘Meer keuzes’ moet mogelijk worden aangeklikt om andere aanmeldmethodes te onthullen. De voor aanmelding gebruikte gebruikersnaam moet overeenkomen met de momenteel bij het besturingssysteem aangemelde gebruiker.

lockwise-os-auth-windows

• Voorbeeldvraag macOS: Dit is een voorbeeld van de vraag die wordt getoond in macOS. Aanmelding is beschikbaar met Touch ID of een wachtwoord.

lockwise-os-auth-mac

Wat als ik geen wachtwoord voor mijn besturingssysteem heb?

• Windows: Als u geen Windows-wachtwoord gebruikt, dan wordt u er niet om gevraagd.
  • macOS: Als u geen wachtwoord hebt, klik dan twee maal op de knop OK om door te gaan. Noot: Dit is een bekend probleem en wordt in een toekomstige update verholpen.

Deze functie wordt alleen ondersteund op Windows en macOS 10.12+. Hij is niet ontworpen om te beschermen tegen geavanceerde aanvallers die lokaal toegang hebben tot uw computer.