Firefox Sync - Uw bladwijzers, tabbladen en persoonlijke gegevens met u meenemen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 6769
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Firefox Sync is een add-on waarmee u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en open tabbladen kunt synchroniseren met een andere installatie van Firefox – zoals op een andere computer of op een mobiele telefoon. Dit artikel legt in het kort uit hoe dit alles werkt en waarom u de add-on zou willen gebruiken.

Wat doet het?

Met Firefox Sync kunt u al uw Firefox-gegevens (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en open tabbladen) met u meenemen, waar u ook naartoe gaat. Installeer hiervoor Firefox Sync op uw thuiscomputer en maak een account aan. Uw Firefox-gegevens zullen dan veilig op onze servers worden opgeslagen en vanaf dat moment automatisch worden gesynchroniseerd. Als u Firefox Sync daarna op uw werkcomputer (of zelfs uw telefoon waarop Firefox aanwezig is) installeert, zullen uw Firefox-gegevens automatisch met uw thuiscomputer worden gesynchroniseerd.

Waarom zou ik het gebruiken?

Firefox Sync maakt het makkelijk om op uw pc te surfen, plotseling te vertrekken en alles (open tabbladen, opgeslagen wachtwoorden, navigatiegeschiedenis en bladwijzers) via uw telefoon bij de hand te hebben zoals u het hebt achtergelaten. Ooit geprobeerd wachtwoorden of lange URL’s op uw telefoon in te toetsen? Het hoeft nu niet meer – Firefox Sync zal ze voor u invullen! En beter nog, de synchronisatie werkt in twee richtingen. Dus als u op uw werkcomputer een bladwijzer voor een handige nieuwe website maakt, zal Firefox Sync ervoor zorgen dat die bladwijzer op uw thuiscomputer verschijnt.

Genoeg uitleg – laat me maar zien hoe het werkt

Ik heb nog steeds vragen – vertel me meer

Wat is de geheime wachtzin?

De geheime wachtzin is wat Firefox Sync gebruikt om uw gegevens te versleutelen voordat deze naar de server worden verzonden. U kunt dit zien als een sleutel die uw gegevens opslaat in een veiligheidskluis die alleen u kunt openen. Vervolgens slaat u deze afgesloten veiligheidskluis met uw gegevens op de server op. Dit houdt in dat de server uw gegevens nooit kan lezen, en dat zelfs wanneer een aanvaller erin slaagt toegang tot uw gegevens te krijgen, hij of zij deze niet kan lezen zonder uw geheime wachtzin te kennen.

Waar zijn al mijn gegevens?

Ze zijn versleuteld en opgeslagen op de Mozilla-servers.

Kan ik mijn instellingen aanpassen?

Zeker weten. Wanneer u Firefox Sync instelt, kunt u kiezen welke items u erdoor wilt laten synchroniseren. Bekijk de volgende artikelen en probeer het eens:

Het voorkeurenpaneel wordt grijs weergegeven. Waarom kan ik mijn instellingen niet wijzigen?

Als u “Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren” hebt ingeschakeld of “Nooit geschiedenis onthouden” hebt ingesteld, schakelt Firefox Sync zichzelf automatisch uit. Er wordt nog onderzocht hoe deze zaken in een toekomstige versie naast elkaar kunnen worden gebruikt. Als u andere problemen hebt met Firefox Sync, zie dan dit artikel voor probleemoplossing.

Firefox Sync werkt niet, wat kan ik doen?

Probeer dit artikel voor probleemoplossing.