Lijst van Firefox-subverwerkers

Mozilla gebruikt vertrouwde subverwerkers om te helpen u de Firefox-desktopbrowser en aanverwante services (zoals Firefox-accounts) te leveren. Dit is de huidige lijst met subverwerkers die automatisch de onderstaande persoonlijke gegevens ontvangen voor de algemene uitgaveversies van deze producten en services. Deze lijst kan periodiek worden bijgewerkt.

Als u Firefox op mobiel gebruikt, lees dan dit artikel.
Cloud Computing & CDN-services
Subverwerker Hoe deze wordt gebruikt Welke gegevens worden gedeeld
Akamai Content Delivery Network (CDN).

Mozilla gebruikt Akamai om pagina’s en andere webinhoud te leveren.
IP-adres

URL-aanvragen
Amazon Web Services (AWS) Dochteronderneming van Amazon.com die een cloud computing platform levert.

Mozilla gebruikt Amazon voor:

• Linux-hosting
  • Windows-hosting
  • E-mailservices
  • Content Delivery Network (CDN)
IP-adres

URL-aanvragen

E-mailadres
Google Cloud Platform (GCP) Cloud computing platform.

Mozilla gebruikt Google voor:

• Linux-hosting
  • Windows-hosting
IP-adres

URL-aanvragen
Databricks Analytische service.

Mozilla gebruikt Databricks om technische en interactiegegevens die vanuit Firefox worden ontvangen (ook wel bekend als “telemetrie”) te analyseren.
IP-adres

Communicatieservices
Subverwerker Hoe deze wordt gebruikt Welke gegevens worden gedeeld
SocketLabs E-mailservice.

Mozilla gebruikt SocketLabs om marketing- en transactieberichten te versturen.
E-mailadres
SalesForce E-mailservice.

Mozilla gebruikt SalesForce om nieuwsbrieven, marketing- en transactieberichten te versturen.
E-mailadres