Firefox-statusrapport - Uw Android-browserprestaties begrijpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 44446
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Het Firefox-statusrapport (Engels: Firefox Health Report of FHR) levert inzichten en informatie over de prestaties van uw browser. Door gegevens over de prestaties van uw browser te analyseren kan FHR u nuttige tips geven die u helpen het beste uit Firefox te halen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over de wijze waarop we met uw gegevens omgaan.

Uw Firefox-statusrapport weergeven

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Gegevenskeuzes.
  4. Tik op de koppeling Firefox-statusrapport om het Firefox-statusrapport weer te geven.

Gegevensdeling aan- of uitzetten

Het delen van gegevens is standaard ingeschakeld, maar u kunt dit altijd aan- of uitzetten:

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Gegevenskeuzes.
  4. Vink het selectievakje naast Firefox-statusrapport aan of uit.

Als u het delen uitzet, stopt Firefox het verzenden van gegevens over uw browser naar Mozilla-servers. Firefox stuurt een verzoek naar de Mozilla-servers om alle eerder ingevoerde gegevens te verwijderen. Dit verzoek wordt direct nadat het goed is ontvangen verwerkt. Als de browser geen antwoord krijgt dat dit verzoek met succes is verwerkt (bijvoorbeeld vanwege een niet altijd beschikbare internetverbinding), zal de browser doorgaan met het periodiek verzenden van het verwijderverzoek, totdat het met succes is ontvangen.

Als u het delen niet uitzet, maar de browser geen gegevens meer verzendt (bijvoorbeeld omdat Firefox is gede-installeerd of niet meer wordt gebruikt), zullen de eerder verzonden gegevens van uw browser na 180 dagen worden verwijderd.

Zelfs als u ervoor kiest geen gegevens met Mozilla te delen, zult u toch gegevens over uw browser kunnen zien als u de Firefox-statuspagina opent, en kunt u de vergelijkingsgegevens van andere browsers die hun gegevens delen bekijken. De vergelijkingsgegevens zijn dan niet op de gegevens van uw browser gebaseerd, omdat deze niet met Mozilla zijn gedeeld.

Welke gegevens worden er met Mozilla gedeeld?

De sectie Important Metrics in het Firefox-statusrapport bevat alle gegevens die met Mozilla worden gedeeld. Tik op de koppeling see the information we record onder de sectie Important Metrics om de exacte gegevens die met Mozilla worden gedeeld te bekijken.