Firefox-problemen met Nexus 10 en Android 4.3

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 45210
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Als u een upgrade van uw Nexus 10-tablet naar de nieuwste versie van Android (4.3) hebt uitgevoerd, kunt u de volgende problemen met Firefox ervaren.

• Titelbalkmenu ontbreekt nadat u uw vinger op een item houdt.
  • Crashes en weergaveproblemen bij bepaalde websites, zoals CNN.com.
  • Titelbalk verdwijnt op bing.com.

Ontwikkelaars werken momenteel aan een oplossing hiervoor. Dit artikel en deze forumdiscussie worden zo nodig bijgewerkt.

Titelbalkmenu ontbreekt nadat u uw vinger op een item houdt

Sommige gebruikers zien mogelijk het menu niet als ze een vinger (ongeveer een seconde) op de titelbalk houden.

De workaround hiervoor is controleren of u niets in de titelbalk hebt geselecteerd en daarna uw vinger lang op de titelbalk houden.

Ontwikkelaars werken aan een oplossing voor dit probleem in bug 889562.

Crashes en weergaveproblemen

Firefox kan crashen of webpagina’s onjuist weergeven. Cnn.com bijvoorbeeld zou slechts een gedeelte van de inhoud kunnen weergeven, en niet de volledige zijbalk.

Om dit probleem te omzeilen kunt u automatisch draaien uitzetten en als volgt de liggende indeling kunnen gebruiken (zorg ervoor dat de langste rand van uw tablet horizontaal is):

1. Zorg ervoor dat uw apparaat de liggende indeling gebruikt.
  2. Tik in de app voor Google-instellingen op Toegankelijkheid.
  3. Haal het vinkje weg bij “Scherm automatisch draaien”.

Ontwikkelaars werken aan een oplossing voor dit probleem in bug 900020.

Kan niet zoeken met de bing-zoekmachine

Als u zich op http://bing.com in liggende indeling bevindt en omlaag scrollt, ziet u mogelijk de titelbalk verdwijnen en kunt u deze niet meer zichtbaar maken door weer omhoog te scrollen.

Hiervoor bestaat momenteel geen workaround, maar ontwikkelaars werken eraan in bug 902138. Totdat er een workaround is gevonden of het probleem is opgelost kunt u Firefox sluiten door de wisselknop voor apps te gebruiken app switch button 25px - Android Jelly Bean, Firefox herstarten en een andere zoekmachine gebruiken.